Kokeiltua | Kaikille vyötäröille

Timbermen-turvahousut on kehitetty ammattimetsurien, ja ehkä myös verkkokaupan, tarpeiden mukaisesti.

Uuman joustava ja säädettävä vyö helpottaa sopivan koon löytymistä. (Kuvaaja: Mikko Riikilä)

Mikään ei ole niin tympeää kuin arpoa oikeaa vaatekokoa verkko-ostoksilla. Tätä tuskaa Timbermen-turvahousut helpottavat. Vyötärön tarrakiinnitteinen, joustavaa materiaalia oleva säätövyö tuo uumalle reilusti toistakymmentä senttiä pelivaraa, mikä helpottaa sopivan koon löytämistä.

Metsälehden kokeilemat Timbermenin Allround-turvahousut asettuvat 250 euron hintaluokkaan. Odotusten mukaan niiden pitäisi siis olla keskimääräistä laadukkaammat – ja odotukset täyttyvät.

Punaista ja huomioneonia yhdistävän perusmallin hinta on 239 euroa. Oranssi, runsain heijastimin varustettu Hi-Viz-malli maksaisi pari kymppiä enemmän.

Sisälahje suojaa lumelta

Lumisen talven jälkeen osaa arvostaa tiivistä, lumen kenkään pääsyn estävää sisälahjetta, jonka saa hakasella kytkettyä turvakengän nauhoihin. Lahkeet on mitoitettu niin, että XL-koon housut sopivat 180-senttisellekin sahurille.

Taskuja on runsaasti. Muun muassa kaatokiiloille, viilalle ja puhelimelle on omat taskunsa. Reidessä olevan viilataskun sisään on kiinnitetty läpimitaltaan noin senttinen muoviletkun pätkä viilan koteloksi. Fiksua, sillä paljaana taskuun työnnetty viila söisi kankaan nopeasti rikki.

Reisien takaosassa on pitkät, vetoketjuin suljettavat tuuletusaukot. Leikkaukseltaan housut ovat tyköistuvat, ja kun niiden materiaali on elastista, käyttötuntuma on mukava. Housut eivät purista eivätkä roiku.

Viiltosuojat ovat nelikerroksista Araneo-kuitua. Suojan luvataan pysäyttävän 20 sekuntimetriä liikkuva ketju, mikä on viiltosuojien yleinen normi.

Housujen kohotettu selkäpuoli suojaa ristiselkää kylmältä, siitä plussat. Vyötäröllä on kangaslenkit olkaimille, mutta ne olisi voinut korvata perinteisillä napeilla.

Huomaa, että suunnittelussa on kuunneltu ammattilaisia. Suurempia moitteen aiheita housuista on vaikea löytää. Suunnilleen Timbermenien hintaiset turvahousut kannattaa hankkia, jos niiden käyttö on vähänkin säännöllistä.

Timbermen on uusi, Grube-yhtymän omistama tuotemerkki. Grube omistaa Uittokaluston, joka siis myy Timbermen-turva-asuja Suomessa.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut