Metsurin mediakeskus

Husqvarnan uusi kuuloke-kuulonsuojainyhdistelmä on hieno, mutta onko se hintansa väärti?

Kuuloke-kuulonsuojainyhdistemässä on hyvin kuuluva radio. Bluetooth-yhteyden ansiosta tarjolla on paljon muutakin kuunneltavaa. (Kuvaaja: Sami Karppinen)
Kuuloke-kuulonsuojainyhdistemässä on hyvin kuuluva radio. Bluetooth-yhteyden ansiosta tarjolla on paljon muutakin kuunneltavaa. (Kuvaaja: Sami Karppinen)

Husqarnan X-COM R -kuuloke-kuulonsuojainyhdistelmä tuo nykymaailman mediaherkut metsään. Kuulokkeissa on tarkasti asemat löytävä ja hyvin kuuluva radio, jonka antenni on sisäänrakennettu. Bluetooth-yhteydellä laite voidaan liittää puhelimeen ja silloin se tarjoaa raivaajalle monenlaista mediahyvää. Bluetoothin avulla kuulokkeet voidaan yhdistää myös radiopuhelimeen.

Yhteyden luominen älypuhelimen kanssa onnistui helposti. Laitteen pikaohje on hyvä, käyttöohjekirjan teksti on sen sijaan pientä ja hankalasti luettavaa.

Tuleva puhelu katkaisee radio- tai muun lähetyksen. Kuulonsuojiin rakennettua sisäistä mikrofonia käytettäessä saha on sammutettava puhelun ajaksi. Lisävarusteena saatava suun eteen ulottuva lisämikrofoni suodattaa taustamelua, jolloin puhelu onnistuu sahan käydessä.

Virtanappi, valitsimet ja äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet ovat oikeanpuoleisen kuulonsuojan kyljessä. Pienellä harjoittelulla ne löytyvät sormituntumalta, rukkaset kourassa tosin ei. Automaattiääni ilmoittaa akun varaustason, kun virta kytketään päälle.

Kuulokeissa on 3,7 voltin litiumioniakku. Omaa laturia ei ole, mutta lataukseen voi käyttää puhelimen laturia, johon latausjohto kiinnitetään USB-liittimellä.

Helposti irtoava visiiri

Yhdessä Technical-kypärän kanssa X-COM R -setin hinta on 429 euroa. Se on aika paljon, mutta linjassa muiden samanlaisten laitteiden kanssa. Laturin puute ei ole sanottava ongelma, mutta erillinen mikrofoni pitäisi tämän hintaisessa laitteessa olla vakiovarusteena.

Kokeilemamme kypäräyhdistelmä oli onneksi valmiiksi kasattu. Ohjeiden perusteella kokoaminen näytti hankalalta.

Technical-kypärä on käytössä mukava. Sitä on helppo säätää, mutta sen visiiri irtoaa helposti.

Julkaistu kokonaisuudessaan Metsälehti Makasiinissa 7/2019.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat