Raivauskengät pieneen jalkaan – Sthil vai Husqvarna?

Hyvissä raivuukengissä jalat pysyvät myös kuivina.

Pienikokoiselle jalalle ei ole tarjolla monia vaihtoehtoja raivuukengiksi. Sain koon 37 jalkaani testattavaksi Stihlin Dynamic GTX S2 -nahkaturvasaappaat sekä Husqvarnan viiltosuojatut Technical Light -nahkajalkineet.

Vaikka kummatkin kengät vedettiin raivuulle suoraan paketista, rakkoja ei tullut, kengät istuivat hyvin ja tuntuivat mukavilta jalassa. Ne eivät myöskään hiostaneet.

Raivuulla viiltosuojaus ei ole välttämätön, mutta nilkkaa hyvin tukeva ja pitävällä pohjalla varustettu jalkine on. Esimerkiksi kumisaappaat ovat liukkaat eivätkä tue nilkkaa. Kokeillut jalkineet säästivät nilkkani, vaikka jalka humpsahti onkaloon. Myös pitoa liukkailla kivillä ja rungoilla löytyi.

Märässä soisessa maastossa kummatkin kengät pitivät kosteutta, mutta Husqvarnan kenkien varsi osoittautui turhan lyhyeksi. Vetisessä maastossa kenkä hörppäsi vettä varresta sisään pari kertaa. Stihlin korkeampi varsi piti jalat kuivina.

Stihlin kenkä on painavampi. Koon 37 Stihlin kenkäpari painaa yhteensä runsaat 1 800 grammaa ja Husqvarnan 1 300 grammaa.

Husqvarnalla varpaiden suojana on komposiittikärki. Stihlin jalkine on kauttaaltaan viiltosuojattu ja sopii myös moottorisahatyöskentelyyn. Monikäyttöisyys näkyy hinnassa. Stihlin kengät ovat Husqvarnan jalkineisiin verrattuna tyyriit.

Mikäli raivaa pääasiassa kuivassa maastossa, on Husqvarnan jalkine kevyt ja toimiva. Märässä upottavassa maastossa Stihlin kenkä vie voiton.

Jos ei työskentele moottorisahan kanssa ja raaskii uhrata vaelluskengät metsätöihin, on sekin toimiva vaihtoehto. Korkeavartinen vaelluskenkä ja testattu Stihlin jalkine painivat samassa hintaluokassa, mutta vaelluskenkä on kevyempi.

STIHL DYNAMIC GTX S2

-vettä hylkivää goretex-kalvolla päällystettyä nahkaa

-viiltosuojattu

-liukumaton profiilipohja

-koot 36­­–50

-suositushinta 387 euroa

HUSQVARNA TECHNICAL LIGHT

-vettä hylkivää sympatx-kalvolla päällystettyä nahkaa

-varpaiden suojana komposiittikärki

-koot 36­–47

-suositushinta 187,90 euroa

Plussat ja miinukset

Stihl

+korkea varsi

+vedenpitävyys

+pito

+monikäyttöisyys

-hinta

-paino

 

Husqvarna

+vedenpitävyys

+tukevuus

+pito

+keveys

-varren pituus

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat