Liity sinäkin kasvavaan joukkoon

Metsäalalla sähköisten palveluiden käyttö on ollut selkeästi muita sektoreita perässä. Asiaan on monta syytä, metsäasiat eivät ole jokapäiväisiä, palveluiden tarjonta ja sähköisen asioinnin mahdollisuudet ovat lisääntyneet vasta viime aikoina.

Laajassa Pellervon Taloudellisen Tutkimuslaitoksen metsänomistajakyselyssä Metsään.fi-palvelun käyttäjille sähköisiin palveluihin herääminen näkyy selkeästi, vastanneiden keskuudessa toimijoiden tarjoamat sähköiset palvelut olivat suositumpia kuin henkilökohtainen neuvonta.

Sähköisissä palveluissa on tarjonta lisääntynyt nopeasti ja uusia palveluita tulee. Metsänomistaja voi tehdä sähköisesti metsänkäyttöilmoituksen, Kemera-rahoitushakemuksen ja Kemera-toteutusilmoituksen Metsäkeskukseen Metsään.fi-palvelussa. Omaan metsäänsä pääsee tutustumaan useiden toimijoiden palveluissa verkossa ja tiedot saa metsään mukaansa monissa mobiilipalveluissa. Metsänarviointiin on olemassa kameraan perustuva ratkaisu. Joillakin toimijoilla on puukauppaan liittyviä sähköisiä palveluita puukaupan solmimisesta, hakkuiden seurantaan ja mittaustodistusten hyväksyntään.

Metsänomistajan kannalta on vuodessa yksi erityisen tärkeä toistuva asia, vero- ja alv-ilmoitusten teko. Näiden teko onnistuu kätevästi verottajan sivuilla ja vastaava palvelu on monella metsäalan toimijankin verkkopalveluissa. Jos et ole vielä käyttänyt sähköisiä metsäalan palveluita, niin tästä on hyvä aloittaa. Sähköisen asioinnin konkreettisen hyödyn koettuaan on helppo jatkaa muihin metsäalan sähköisten palveluiden käyttäjäksi. Ole sinäkin trendikäs ja tule mukaan nopeasti kasvavaan joukkoon.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus