Keskustelut Puukauppa 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 185)
  • 2021 Metsä Group tulos ja ylijäämän jako

    Vuden 2021 vertailukelpoinen liiketulos 914 miljoonaa euroa, vs. v. 2020 368 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi n. 1000 miljoonaa.

    Sijoitetun pääoman tuotto 16,2% (7,1%).

    Kassavirta 1023 miljoonaa euroa (667)

    Erinomaiset kasvutulokset, joiden pohjalta hallitus esittää sääntömääräiselle peruspääomalle maksettavaksi korkoa 6% (v. 2020 myös 6%). Lisäosuuspääoma A:lle esitetää 5% (5%) ja B:lle 1% (1%). Lisäksi ehdotetaan neljän viimeisen tilikauden puunvastaanoton perusteella 0,15 eur/m3 ylijäämäpalautusta.

    Ehdotettu voitonjako olisi noin 80 miljoonaa euroa (66).

    Ylijäämää palautetaan, mutta miksi palautus on samalla tasolla kuin edellisenä vuonna vaikka tulokset huimasti korkeammat?

  • Aarno

    Tervehdys kaikille osuuskoroista kiinnostuneille! Sellainen tarkennus korkojen maksuaikatauluun että Metsä Group ei maksa tuloksestaan euroakaan korkoja. Metsäliitto jakaa osuuskorkoja omasta ylijäämästään. Tämä ylijäämä on käytössä vuotta myöhemmin kuin Metsä Groupin tulos. Board, Fibre, Tissue ja Wood maksavat mahdolliset osinkonsa omistajalleen (osin Metsäliitto Osuuskunnalle) joka sitten jakaa niitä vuotta myöhemmin ylijäämästään omistajilleen. Eli vuoden 2021 tuloksesta osuuskorkoja odottavat näkevät hyvän tulosvuoden korkotason  keväällä -23 jolloin Metsäliitto jakaa 2021 vuodesta tienaamiaan osinkoja. Nämä osingot ovat olleet osuuskunnan kassassa keväällä 2022.

    Korkotasoa ehkä kuitenkin mielenkiintoisempaa on nähdä tosiaan eri pääomalajien (M1, A ja B) korkotasojen keskinäinen suhde.

    Puuki

    Niinhän se olikin että ML on emoyhtiö ja MG ja MB ovat erillisiä toimintayksiköitä.

    Minusta mielenkiintoisinta on miten paljon myös metsäpää hyötyy ehkä vuosisadan parhaan vuoden tuotoista, kun sen aikaan saaminen on ollut paljolti halvan kotimaisen puun ansiota.   Toki sekin kiinnostaa miten suhtautuu toisiinsa korkotasojen suhde.    1-2 vuoden käytännössä miinuskorkoinen laina joka on ollut B-osuuksien lainaajien ”kohtalona”, ei ole kovin häävi lopputulos.    Mutta osallistuminenhan se  oli tärkeintä, ei niinkään hyvin pärjääminen , niinhän se oli jossain hyvin sanottu…

    Reali

    Panu kirjoitti aikaisemmin:

    ”MG:n Viesti-lehden mukaan Metsäliitto Osuuskunta eli Metsä Group  maksoi voitonjakona yli 90% vuoden 2021 operatiivisesta tuloksestaan ja yleensä maksetaan vain puolet. Emoyrityksen eli Metsäliitto Osuuskunnan voitto vuodelta 2021 oli 87M€”

    Eli tuo 87 milj. onkin käytännössä vuoden 2020 ylijäämä tuloksella 368 milj. Vuoden 2021 tulos 914 milj. joten ylijäämä tulee olemaan pyöreästi 2,5 kertainen kevään 2023 koronmaksuun ja vielä hulppeammaksi menee ylijäämä vuoden 2024 kevään koronmaksun aikaan. Ja päälle M1-osuuksien sijoitustuotot mitä Linnaranta painotti eräässä haastattelussa. Kyllä on varsinkin M1-osuuksille koronmaksuvaraa reilusti.

    Aarno

    Metsäliitto osuuskunta saa osingot jotka sen omistamat yhtiöt päättävät jakaa. Se onko tuo suhde edellä mainittu niin aika näyttää. Mittavia investointeja on kesken (Kemi, Rauma, Husum, Kaskinen?…) jotka ottavat osansa hyvistä tuloksista ja osinkoihin sitten oma osansa. En usko ihan noin suoraviivaiseen laskukaavaan kun Reali tuossa hahmotteli.

    Reali

    Alkaa tulla Metsäliiton osuuskorkojen nostolle painetta. Yleinen korkotaso reilussa nousussa ja juuri OP ilmoitti Tuotto-osuuksien tuottotavoitteen olevan 4,5% vuodelle 2023. OP:n Tuotto-osuuksien normikorko ollut 3,25%. Tänä vuonna 120 juhlavuosi, joten korko poikkeuksellisesti 4,45%. Vielä syksyllä tuottotavoitehaarukka oli vuodelle 2023, 2,75%-3,75%. Nyt vahvistettu siis 4,5%. Niin joutui OP ottamaan lusikan kauniisti käteensä ja nostamaan tuottotavoitetta reilusti. OP:n Tuotto-osuus ja Metsäliiton Metsä1-lisäosuus aika lailla verrannollisia keskenään.

    jees h-valta

    Reali oikeassa. Nyt on aika nopeaan alkaa nostaa korkoa. Toki toivoisi Osuuspankiltakin jo heräämistä säästötilien tai tuottotilien korkoihin. En kaipaa normaali käyttötilille korkoa, sen kyllä ymmärtää ja bonusten korotus ajaa siinä asiansa. Mutta juuri nuo kakkostilit joihin metsätuloutuksetkin tulee tällättyä saisivat seurata hiukan lainakorkojen nousuvipua.

    Puuki

    Kun inflaatio on n. 10 %, niin muutaman %:n korot talletuksille ei ole enää käypiä.     Ruoan hinta on noussut n.  16 %.  Pitkien korkojen euribor on n. 2,8 %.     Esim. ML:n b- osuuksien korko on 1 % eli ei mitään.   Säästötilien korot on myös negatiivisia käytännössä.    Inflaatio syö säästöt.

    Reali

    Metsäliitolla rahaa niin, että ranteita pakottaa. Ostaa joka päivä ent. Realin B-osakkeita isoja määriä. Taitaa omistus ylittänyt jo 50%:n tason. Tämä tietenkin pitkässä juoksussa hyvä asia osuuskorkojen kannalta. Toivottavasti jää jakoon osuuskorkoihin muutakin kuin murusia myös lyhyemmällä tähtäimellä.

    Reali

    <h1 class=”sc-nwx7kx-2 dwGwPT” data-test=”articleTitle”>Metsäliitto Osuuskunta jatkaa ostorynnäkköään Metsä Boardissa</h1>
    <div class=”sc-jaml89-0 dxkjnU”>
    <div class=”sc-jaml89-1 kkpJxc”></div>
    </div>
    <div class=”sc-14cvjv7-0 jHZMpH article-body”>
    <p class=”sc-wpntry-0 gVHSms”>Metsäliitto Osuuskunta hankki 14.–15. joulukuuta useammassa erässä <i>Metsä Boardin</i> B-sarjan osakkeita yhteensä noin 4,2 miljoonalla eurolla.</p>
    <p class=”sc-wpntry-0 gVHSms”>Osakkeita hankittiin 505 000 kappaletta ja keskimääräinen hankintahinta kaupoissa oli noin 8,38 euroa.</p>
    <p class=”sc-wpntry-0 gVHSms”>Metsä Boardin verkkosivujen mukaan Metsäliitto oli marraskuun lopussa yhtiön suurin omistaja 48,8 prosentin omistusosuudellaan ja yli 170 miljoonalla osakkeellaan. Äänistä sillä oli hallussaan noin 68 prosenttia.</p>
    <p class=”sc-wpntry-0 gVHSms”>Joulukuussa Metsäliitto on jatkanut Metsä Boardin tankkaamista useampana päivänä. Viimeksi 12.–13. joulukuuta se hankki yhtiön osakkeita niin ikään 4,2 miljoonalla eurolla.</p>

    </div>

    pihkatappi pihkatappi

    Pitävät ostoilla osakekurssia vakaana, että kartonkitehtaan rakentamista varten yhtenä vaihtoehtona suunnitellussa osakeannissa Metsäboard pärjäisi paremmin. Korot  nousseet ja kartonkitehdasta ei kassavaroilla rakenneta. Tämä täysin oma arvaus. Metsäserlalla oli osakeanti noin 20 vuotta sitten ja se ylimerkattiin kolminkertaisesti ja nyt saattaisi taas olla aika.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 185)