Keskustelut Tekniikka 2t öljyt

Esillä 2 vastausta, 151 - 152 (kaikkiaan 152)
 • 2t öljyt

  Merkitty: 

  Ruotsalaissahojen valmistajat suosittelee esim, käytettäväksi seossuhdetta 2% sahattaessa oman valmistajan öljyillä. Jos käyttää muun valmistajan öljyä, niin 3% seossuhde. Oletteko huomanneet mitä eroja näisä öljyissä? Minusta esim teboil bike on synteettinen 2t öljy ja lowsmoke, mutta silti pitää laittaa 3% seos!

 • arto arto

  https://www.uittokalusto.fi/sitko-teraketjuoljyn-lisaaine-1.html?gclid=EAIaIQobChMI87uLz7u76QIVj0MYCh0WRgQsEAAYASAAEgJeb_D_BwE           Siitä teräketju öljyyn sitkoa ei karkaa öljy terältä.    Näätte vääntävän siitäkin asiaa.   Jota kauppojen teräketju öljyssä on vakiona.

  Jätkä

  Näkisipä joskus teräketjun, jossa olisi edes viimeksisahattu tankillinen öljyä kiinni. Kun tankillisia on mennyt useampia, niin alkaa ketjussa olla jo niin paljon sitkostettua öljyä, että se ketju ei enää pysty leikkaamaan puuta, eikä mahdu sahausrakoonkaan.

  Tollonkin kannattaisi siirtyä sitkostamattomaan teräöljyyn niin sahanpurut tulisivat purukotelosta liukkaammin pois. Nyt ne taitavat ”liimautua” koteloon – tukkien sen.

  Sellaista fakiiria ei taida olla, joka pystyisi sahauksen jäljiltä luotettavasti tunnistamaan, missä teräketjussa on käytetty Moottoriöljyä, missä Hydrayliikkaöljyä, missä Vaihdelatikkoöljyä, missä käytettyä – ns jäteöljyä , missä rypsiöljyä ja missä normaalia ”sitkostettua” Teräketjuöljyä.

  Samoin vertaileva testi terälaitteiden kulumisesta, kunhan uusilla terälaitteilla on sahattu vaikkapa 100 tuntia.  Jo pelkkä punnitseminen käyttöjakson jälkeen voisi kertoa paljon…

Esillä 2 vastausta, 151 - 152 (kaikkiaan 152)