Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 1,285)
  • Demarien metsäpolitiikka

    Otetaan uusi viestiketju, ettei mene sekaisin vihreiden kanssa.

    Rinteen möläytyksen tulkitsen niin, että kiinteistövero on pois laskuista. Jos metsien hakkuita ei saa lisätä, ei verorasitustakaan voi lisätä. Aiemminhan on esitetty, että veron saisi vähentää puun myyntituloista, jolloin aktiivisen metsän hakkaajan verot ei lisääntyisi. Toisaalta jos ei hakkaa ja sen sijaan varastoi hiiltä, ei sitäkään ole loogista ylimääräisellä verolla palkita. Miksiköhän Rinne ei patista metsänomistajia käyttämään jalostettua taimimateriaalia, lannoittamaan metsiä ja huolehtimaan raivauksista ja harvennuksista oikea-aikaisesti, jotta saisimme lisää kestävästi tuotettua uusiutuvaa raaka-ainetta? Siksikö, että ilmastoasiantuntijat ovat ottaneet huonolla menestyksellä metsätalousinsinöörin roolin ja niitä kannattaa opposition populismin paineessa peesata?

  • Rane2

    Vähemmistöhallitushan joutuisi sopimaan jokaisen toimenpiteensä jonkun tai joidenkin  oppositiopuolueiden kanssa,jotta saisi eduskunnan äänestyksissä tarvittavan enemmistön.Tämmöinen hallitus olisi lyhytikäinen ja ei ainakaan tekisi omannäköistään politiikkaa.

    Visakallo Visakallo

    Olisihan se heille uusi kokemus, kun joutuisivat itse ostopuolelle säilyttääkseen valtansa.

    Jovain

    Vassuissakin oli vastuullisia ja yhteisten asioiden hoitamiseen pystyviä ja tahtovia ihmisiä ennen, mutta ei ole enää. Tällä hetkellä sosialisointi ja kansallistamisen tavoitteet menevät edellä, kysyntä puuttuu ja yhteistoiminta tuntuu menevän kaukana.

    Pipilä ja muilla (maalaisliitolainen) viittauksilla kuvitellaan lunastettavan valta tässä maassa. Se on kuvitelmaa, mutta jos niin onnettomasti sattuisi käymään, se olisi tyhmyyden huippu. Onhan vastaavilla lupauksilla lunastettu valta ennenkin tässä maassa. Mitkä puolueet vasemmistoa lukuun ottamatta olisivat valmiit jakamaan tämän tyhmyyden. Kokoomus perinteisesti, mutta sitäkin on syytä epäillä.

     

    Uusmetsäläinen

    Tolopaisella on outo käsitys sananvapaudesta. Korpifilosofista on aamuyön tunteina tullut tyylipuhdas korpifasisti. Itse olen tiukka antikommunisti ja antifasisti, mutten sentään kehota Tolopaista kirjoittelemaan yksinomaan MV-lehteen.

    Visakallolta oli toivottavasti vain sanallinen lipsahdus toive ”talonpoikaismarsseista”. Ne olivat aikoinaan Lapuanliikkeen ja IKL:n järjestämiä ja tähtäsivät äärioikeiston vallankaappaukseen: fasistiseen Suomeen.

    Itse aiheesta: demarien metsäpolitiikasta. Tietääköhän täällä kukaan, mitä se on. Paljon on erilaisia käsityksiä ja varsinkin pelkoja, mitä se voisi olla. SDP:llä on paljon erilaisia ohjelmia, varmaan enemmän kuin muilla puolueilla yhteensä, mutta metsäpoliittisesta ohjelmasta en tosiaan tiedä. Voisiko joku puoluetta lähellä oleva ilmoittaa, onko tällaista ohjelmaa, niin ei tarvitsisi täällä kirjoitella turhia spekulaatioita.

     

    Tolopainen

    Kunhan totesin mikä on lehden linja, jonka se kertoo esitteessään. Ilmeisesti tuo on jäänyt joiltakin huomaamatta ja ovat eksyneet väärälle saitille.

    MaalaisSeppo

    Metsätalouteen vaikuttamisen keinoja on hallituksella vähän. Keinoina ovat lähinnä metsälaki, Kemera ja Metso -ohjelma sekä kiinteistövero. Myös Metsähallituksen tuloutus valtiolle.

    Metsälakia uudistettiin edellisen hallituksen aikana, jolloin demaritkin olivat mukana. Tuskin tapahtuu mitään. Kemera- ja Metso-ohjelma ovat näpertelyä. Kiinteistovero ei vaikuta hakkuisiin ainakaan hillitsevästi. Ehkä hieman viilataan Metsähallitusta, jos sitäkään. Koirat haukkuu ja metsätalous porskuttaa.

    harrastelija harrastelija

    Metsälain uudistus oli tilaustyönä Metsähallitukselta. Sosiaalimenot nousivat ja rahaa piti saada mm metsästä, seurauksena on kuten monesti on tullut esille – Metsähallitus hakkaa nuoria metsiä, jotta sille asetettu budjetti toteutuisi. Se on kovin lyhytjänteistä politiikkaa ja vähentää lisäksi hiilinielua!

    MaalaisSeppo

    Metsähallituksen tuloutusta seuraava hallitus alentanee n. 20 miljoonaa. Pieni aneraha, jolla seuraava eduskunta rahoittuu. Metsätalouteen ei vaikutusta. Älämöly ehkä hiljenee, mutta sehän ei vaikuta mihinkään, vaikkei hiljenisikään.

    Uusmetsäläinen

    MaalaisSepon rauhoittelu on varmaan paikallaan uuden hallituksen käytännön vaikutusten osalta.

    Hallitusohjelmalla on kuitenkin laaja ohjaava vaikutus. Sinne voisi kuvitella tulevan ilmastotavoitteet hyvinkin selkeästi ja metsäpolitiikan osalta suuntaviivat puun käyttöön (hakkuiden taso, jalostusarvon nousu etc). Nykyisessä hallitusohjelmassa on jopa numeerinen tavoite puun käytöstä (lisäys 15 miljoonalla kuutiometrillä vuodessa) ja puun käytön monipuolistamisesta sekä jalostusarvon nostosta).

    Parhaillaan on jo varmaan käynnissä aikamoinen lobbaus tulevaan hallitusohjelmaan myös hakkuiden tasosta. SDP saattaa hyvinkin olla lobbauksen pääkohde, joten Rinteenkin kannanotot voivat täsmentyä tai sitten ne pidetään taktisesti joustavina hallitusneuvotteluihin asti.

    Tulevan hallituksen hakkuutuskaa varmaan helpottaa, että ainakin osa uusista kiinalaishankkeista jää todennäköisesti toteutumatta rahoituksen puutteen takia. Sen verran amatöörimäiseltä vaikuttaa niiden rahoituksen järjestely suomalaisten puuhamiesten toimesta.

    Rane2

    Mikäs rahoitusjärjestelyissä on vikana ?

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 1,285)