Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 1,285)
  • Demarien metsäpolitiikka

    Otetaan uusi viestiketju, ettei mene sekaisin vihreiden kanssa.

    Rinteen möläytyksen tulkitsen niin, että kiinteistövero on pois laskuista. Jos metsien hakkuita ei saa lisätä, ei verorasitustakaan voi lisätä. Aiemminhan on esitetty, että veron saisi vähentää puun myyntituloista, jolloin aktiivisen metsän hakkaajan verot ei lisääntyisi. Toisaalta jos ei hakkaa ja sen sijaan varastoi hiiltä, ei sitäkään ole loogista ylimääräisellä verolla palkita. Miksiköhän Rinne ei patista metsänomistajia käyttämään jalostettua taimimateriaalia, lannoittamaan metsiä ja huolehtimaan raivauksista ja harvennuksista oikea-aikaisesti, jotta saisimme lisää kestävästi tuotettua uusiutuvaa raaka-ainetta? Siksikö, että ilmastoasiantuntijat ovat ottaneet huonolla menestyksellä metsätalousinsinöörin roolin ja niitä kannattaa opposition populismin paineessa peesata?

  • harrastelija harrastelija

    Ei se kiinalaisten rahoitus ole kiinni rahasta vaan investoinnit ovat jäässä Suomen euromeppien hölmöilyjen takia!

    Jätkä

    Se onkin koko ajan kummastuttanut, että me olemme valinneet mepeiksi kaikkein typerimmät poliitikkomme. Toisaalta se kertoo kyllä meistäkin, eli mepit edustavat samanlaisia typeryksiä kuin he ovat itse.

    MaalaisSeppo

    Hallitusohjelmiin kirjataan kaikenlaista. Esim nykyhallituksen tavoite nostaa puun käyttöä em 15 miljoonaa m3. Eihän sen eteen hallitus ole mitään tehnyt. Sehän toteutuu, jos markkinat niin haluavat. Hyvässä vauhdissa ollaan hallitusohjemasta riippumatta.

    Toista oli ennen. Hallitukset hoitivat devalvaatioiden avulla hommat. Nyt vain tyhjiä kirjauksia hallitusohjelmiin. Lisäksi on hallituksen ja erilaisten intressitahojen leukojen louskutusta mm ylessä. Voihan ne vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen, muttei niin paljoa, että ensi hallituskaudella olisi vaikutusta metsätalouteen.

    Taitaa olla pakka sekaisin ensi vaalien jälkeen, joten energia ei riitä metsäasioissa näpertelyyn.

    Jovain

    Metsäklusterista demarit ovat olleet päättämässä ja sopii metsäpoliittiseksi ohjelmaksi myös heille, vaikka ohjelma onkin menettelytavoiltaan peiteohjelma. Ei ole julkista tietoa kaikilta osiltaan, on salassa pidettävää, sopii kuitenkin demareille metsäpoliittiseksi ohjelmaksi oikein hyvin.

    Tottahan klusteria paikalleen jämähtäneenä ohjelmana voidaan pitää ja siitä irti pääseminen ei kuulu demarien ohjelmaan. Tiedä sitten missä kulkee metsänomistajilta ulosmittaamisen raja.

    Uusmetsäläinen

    Ranelle  vastausta uusien suurhankkeiden rahoitusjärjestelyistä.

    Nyt on tietääkseni vasta koossa suunnittelurahat: muutama kymmenen miljoonaa euroa. Edessä on vielä varsinainen investointien rahoituksen hankinta. Terve rahoitusrakenne tällaisissa hankkeissa on yleensä, että vähintään 30-40 prosenttia omaa pääomaa omistajilta ja loput vierasta pääomaa (lainaa) rahoitusmarkkinoilta.

    Ruotsissa vastaava suurhanke meni jäihin lähinnä rahoitusjärjestelyiden epäonnistumisen takia. Miljardirahoituksen hankinta markkinoilta vaatii aikamoista uskottavuutta puuhamiehiltä. Sitä näissä uusissa hankkeissa olisi oleellisesti lisännyt uskottavien suomalaisten suurten teollisten partnerien mukana olo. Saapa nähdä, miten käy. Hankkeita ei tosiaan ole vielä rahoitettu, jos suunnittelurahat on saatu kokoon (kiinalaisilta).

    MTK on mukana yhdessä näistä hankkeista, mikä on sinällään kiintoisaa ja hyväkin asia. Mutta metsänhoitomaksuja on tarpeen roimasti korottaa, jos MTK aikoo säilyttää omistusosuutensa  liudentumatta hankkeen mahdollisesti edetessä.

    Rane2

    Joo,nämä on näitä ”tietääkseni” tietoja.Uusmetsäläisen trikoot repesi viimeistään siinä vaiheessa kun  väitti MTK:n rahoittavan sijoituksiaan jäsenmaksuilla jotka eivät riitä edes edunvalvonnan kuluihin.

    Visakallo Visakallo

    Uusmetsäläinen taisi tuolla edellä maalailla meikäläisestä jopa talonpoikaiskapinan toivojaa. Minun on kyllä tähän sanottava, että olen koko elämäni ajan halunnut toimia niin, ettei sellaista enää koskaan tapahtuisi. Suomessa on aika vähän puhuttu ajasta, mikä aikoinaan johti Lapuanliikkeen syntyyn ym. tapahtumiin. Onko aihe edelleen liian kipeä  nykyiselle ajattelulle? Nykyisessä ajassa on pelottavan paljon samankaltaisuutta kuin 1920-luvussa.

    Uusmetsäläinen

    Rane ynmmärsi näköjään kaiken lukemansa tahallaan tai tahattomasti väärin. Koulupojaksi hänellä on yllättävän  heikko ymmärrys tai pahankurisen koulukiusaajan luonnehäiriö.

    Nuo hankkeiden rahoitustilannetta koskevat tiedot ovat täysin julkisia ja Ranen omista Maaseudun Tulevaisuuden lehtileikkeleistäkin  luettavissa, jos hän itse viitsisi lukea omat lehtileikkeensä ja vähän edes niistä ymmärtää.

    En ole väittänyt MTK:n rahoittavan sijoituksiaan jäsenmaksuilla. Satiirisesti totesin, että MTK:n sijoitusvarat eivät varmasti riitä jos se aikoo olla jatkossa mukana rahoittamassa Kuopion tehdashanketta nykyisen omistusosuutensa mukaisesti. Satiiria pyydän Ranelta anteeksi, sillä sitä on usein vaikea ymmärtää. Enempää en kuitenkaan ala asiaa Ranelle rautalangasta vääntämään.

    Rane2

    Laita sitten faktaa Finpulpin rahoitustilanteesta.

    mettämiäs

    ”Kuten sanottu…

    Kuuluko hulinaa, kun kallistelet päätäsi?”

     

    Kuten sanottu, odottelen Jätkältä yhä niitä aiheeseen liittyviä kommentteja; Jätkän eväät näyttävät riittävän hyvin ihan tyhjänpäiväiseen mölinään, mutta asiapuolta on näköjään mahdotonta saada aikaiseksi, vaikka on ihan insinööritason koulutus taustalla. Harmi, että Metsälehden keskustelupalsta on painunut näin alas…

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 1,285)