Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka

Viewing 10 replies - 871 through 880 (of 1,285 total)
  • Demarien metsäpolitiikka

    Otetaan uusi viestiketju, ettei mene sekaisin vihreiden kanssa.

    Rinteen möläytyksen tulkitsen niin, että kiinteistövero on pois laskuista. Jos metsien hakkuita ei saa lisätä, ei verorasitustakaan voi lisätä. Aiemminhan on esitetty, että veron saisi vähentää puun myyntituloista, jolloin aktiivisen metsän hakkaajan verot ei lisääntyisi. Toisaalta jos ei hakkaa ja sen sijaan varastoi hiiltä, ei sitäkään ole loogista ylimääräisellä verolla palkita. Miksiköhän Rinne ei patista metsänomistajia käyttämään jalostettua taimimateriaalia, lannoittamaan metsiä ja huolehtimaan raivauksista ja harvennuksista oikea-aikaisesti, jotta saisimme lisää kestävästi tuotettua uusiutuvaa raaka-ainetta? Siksikö, että ilmastoasiantuntijat ovat ottaneet huonolla menestyksellä metsätalousinsinöörin roolin ja niitä kannattaa opposition populismin paineessa peesata?

  • Metsänmies

    Talvivaaran tapauksessa hallitus toimi oikein. Jos ja kun kaivos toimii vuosikymmeniä, tulevat rahat takaisin. Muutaman kesämökin ranta ei ole niin tärkeä, kuin tuhannet työpaikat. Mökkiläisille on tietysti korvattava aiheutettu vahinko, se pieni summa  kokonaisuudesta.

    Jätkä

    Jos Talvivaaran ympäristöpäästöt olisikin valutettu Harjavalttaan tai pääkaupunkiseudulle, se ei olisi niissä haitannut juuri mitään, koska Harjavallassakin ollaan oltu vuosikymmenet paskassa kaulaa myöten. Helsingin kaduille olisi tuon saastan voinut juoksuttaa, eikä siellä kukaan olisi korviaan lotkauttanut – kuollut vain pois. Mutta pitääkö puhdas osakin maastamme pilat. Ja tuhota tuhansien mökkiläisten omaisuuden arvo niin, että arvokkaastakaan huvilasta tontteineen saastuneen järven rannalla ei kukaan halua maksaa mitään?

    Kaiken kukkuraksi Valtio on maksanut kaivoksen pystyssäpysymisestä ja tappioista satumaiset summat. Ainoa plussa asiassa on ollut tähän asti, että se katastrofi on pysynyt kaukana Helsingistä  eikä uutta Harjavallan tasoista ongelmaa ole vielä syntynyt, koska Talvivaara on niin korvessa.

    A.Jalkanen

    Valtaoja toteaa että Terrafamen kaivos on parempi toiminnassa kuin että ei. Jos jätevedetkin nyt pysyisivät jo paremmin hallinnassa kuin katastrofaalisina alkuaikoina.

    Valtaoja jatkaa vähän laajemmasta kuviosta:

    ”Alkanutta vuosisataa luonnehtii tuplahaaste, josta emme voi laistaa: meidän on pelastettava sekä ihminen että luonto. Koko ihmiskunnan hyvinvoinnin nostaminen Suomen tasolle vaatii maailman bruttokansantuotteen viisinkertaistamista. Se ei ole mahdotonta: vuosisadan mittaan riittää parin, kolmen prosentin vuotuinen reaalikasvu. Lama-Suomen ulkopuolinen maailma on pystynyt parempaan jo pitkään. Samanaikaisesti meidän on pienennettävä maapallolle nyt aiheuttamaamme rasitusta.”

    tamperelainen

    Tätä proffatason jargonia on kaikki tuutit täynnä.Jos kysyt sitten että miten ne temput tehdään ja varsin vaikeaaa on jos kysyy kuka/ketkä tekee…usein lausutaan sana Suomi,,,!

    Otetaan nyt vaikka esimerkiksi väestöräjähdys…en ole tähän päivään mennessä kuullut yhtään selitystä näiltä professoreilta…auttaa pitäis..syytää johonkin Afrikkaankin isännätöntä rahaa satoja miljoonia…heimopäälliköt käärii ne liiveihinsä

    A.Jalkanen

    Voitaisiin vaikka käydä reilua kauppaa. Viedään koulutusta ja terveysvalistusta – ne eivät kai pahasti korruptoi heimopäälliköitä? Insinööritieteitä tarvitaan myös: miten parannetaan elintasoa, mutta ei kasvateta uusiutumattomien energioiden kulutusta.

    tamperelainen

    Kiina on ainoa maa ,jonka sijoitukset Afrikassa tuottaa monella tavalla.Kiinalaiset valvovat sijoituksiaan ja jos tulee väärinkäytöksiä,niin sanktiot ovat kovat ja tuottoa vaaditaan myös.Suomalainen kehitysyhteistyö on osittain korruptoitunutta ja projektit ovat usein ideoiltaan köyhiä.Jos viet koulutusta tai tereveydenhoitoa,niin siitä jää vain hyvä mieli.

    https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwju8eD75vXgAhVRtIsKHaGRCq4QFjADegQIBhAB&url=https%3A%2F%2Fwww.suomenuutiset.fi%2Fkiina-sitoo-afrikan-velalla-omiin-intresseihinsa%2F&usg=AOvVaw0mt-fws9ROKvBI4Iu0U4VZ

    Tolopainen

    Mitä vähemmän haaskaamme rahaa kehitystyöhön sen parempi. Kehitysapurahat ovat paisuneet valtaviin mittoihin kun se on sidottu bkt:hen. Miksi väestönkasvua pitäisi edistää Afrikassa. Emme todellakaan tarvitse lisää lajitovereita, niitä on jo paljon liikaa. Maapallo tuhoutuu jatkuvaan väetön kasvuun. Miksi ruokittavia suita pitää joka vuosi olla satoja miljoonia lisää, eihän se ole kenenkään etu jatkuva kasvu rajallisissa oloissa on mahdotonta. Ei tuonne avaruusasemallekaan viedä jatkuvasti lisää astronautteja. Kaikki uskonnot on p:stä, jotka edistävät lisääntymistä ja kieltävät syntyvyyden säännöstelyn.  Ihmistä ei pitäisi estää ajattelemasta, lukemalla jostain kirjasta miten ihmisiä on hallittu 2000 vuoota sitten ja siirtämällä opit nykyaikaan, olisi aika tehdä sielläkin sote uudistus ja pyytää erehdyttämistä anteeksi. Meidän tulisi nostaa Kalevala omaan käyttööme ja jättää paimentolaistarinat niiden keksijöille.

    Rane2

    Olisi tosiaan komeaa jos tämä ”Soldiers of Odin”  olisikin esim.”Väinämöisen Vasamat”.Nythän tämä kantasuomalaisten etujärjestö käyttää alunperin muinaisgermaaniseen tarustoon kuuluvaa käsitettä joka kaiken lisäksi on kirjoitettu englanniksi.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Odin#/media/File:Odin_riding_Sleipnir.jpg

    Kurki

    Valtio on hakannut Talvivaaraan niin paljon rahaa, että puhdasta rahaa olisi voinut jakaa yli miljoonan / lärvi, joka nyt siellä raataa tyytyväisenä siitä, että saa raataa.

    Noinhan voi sanoa kaikista investoinneista. Äänekosken biotuotetehdas maksoi 1200 miljoonaa ja työllistää suoraan tehtaalla 150 työntekijää.

    Talvivaara oli yksityinen hanke ja Terrafame sai puoli-ilmaiseksi kaivoksen. Terrafamesta on tulossa miljardin liikevaihdon jättiläinen. Täydellä tuotannolla yhdessä akkukemikaalitehtaan kanssa Terrafamen liikevaihto nousee n. 700 miljoonaan euroon.

    A.Jalkanen

    ”Vastustus on turhaa, sinut sulautetaan”

    Hesarissa Paavo Rautio kirjoittaa, että välttämättömyydestä kannattaa tehdä hyve. Norjalainen öljyrahasto ei enää investoi ilmastolle haitallisiin hankkeisiin. Suomen metsäteollisuuden ja koko EU:n kannattaa myös pitää ympäristömaineestaan kiinni. Toisenlainen politiikka saattaisi johtaa tuotteiden menekin heikkenemiseen. Ympäristön huomioimisella on myös muita etuja: kansanterveys paranee ja Euroopan vanheneva väestö sairastaa vähemmän ja pysyy työelämässä kauemmin.

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006030103.html

    Tähän voisi vielä lisätä kansainvälistä metsäpolitiikkaa.

    ”Sellainen ilmastopolitiikka, joka veisi ihmisten elinkeinot, tuskin saisi kansalaisten tukea.”

    https://smy.fi/artikkeli/metsastrategia-nostaa-esiin-ilmastokestavan-metsatalouden-eu-suunnittelee-taas-uutta-kestavan-metsatalouden-kriteeristoa/

     

Viewing 10 replies - 871 through 880 (of 1,285 total)