Keskustelut Metsänomistus Edullinen metsätie

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 142)
 • Edullinen metsätie

  Suunnitelmissa jo ensikesän metsäasiat, onko minkalaisia kokemuksia ja arviota kustannuksista rakentaa metsätie omalle metsäsaralle ilman kemeraa, pituutta noin 1km, kangasmaalla.

  Miten leveä tulisi avata pohjasta, toiseen reunaa oja mistä myös saisi tienpohjaan maata.

  Mitä asioita tulisi huomioida että projekti onnistuisi kerrasta?

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ola_pallonivel: ”Vaikka ajaa murskaimella joka vuosi, ei siihen pientareelle pysty autolla ajamaan. Levikepaikat muutaman sadan metrin välein.”

  jos tosiaan ajaa tien pientareet JOKA vuosi murskaimella, niin kyllä se piennar aika hyvässä kunnossa on muutaman vuoden kuluttua. Toki ne levikepaikat pitää olla silti esim. pysäköintiä varten.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Jos ja KUN ajorata on 20 -30 senttiä korkeammalla kuin piennar ja piennar on jo edellä mitoitettu metriseksi, niin siihen väistäminen edellyttää korkeintaan Mopo-autoa tai maasturia. Kyllä ajoradan olisi syytä olla nelisen metriä – silloin siinä mahtuu kohtaamaan henkilöautot, EDIT

  Tolopainen

  Viimeksi tänään henkilöauto halusi ajaa pientareen kautta ohi 3m leveällä tiellä kun oli kuorman teko kesken, helposti mahtui. Vanhalla autolla ei niin oksat haittaa.

  Juppe

  Mites tehdään, jos joku puunostajista kysyy käyttää tietä viereisten tilojen hakkuiden kuljetukseen. Ajomatka lyhenee merkittävästi kyseisen tien kautta. Mikä on kohtuullinen korvaus?

   

   

   

   

  mehtäukko

  Kuljetusmaksu.Kesällä hiukka suurempi kuin (roudan) talvella aikaan.Ja tie lopuksi alkuperäiseen kuntoonsa.

  Per Ä Reikäs

  Joka ikinen ja ainoa metsäautotie päällystettävä ja valtion tuella tietenkin.

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Asfaltti

  Tolopainen

  Metsäteillä liikkuukin suurimmaksi osaksi sellaista väkeä, joka ei niistä mitään ole maksanut. Niille pitäisi saada tiemaksut, se olisi helppo toteuttaa gps seurannalla.

  Nimetön

  Juppen ois pitänyt tehdä tiestä yhteishanke niin ei ois moista ongelmaa tullut.

  Mettämakuri

  Eikö tolopaisella ole puomia?

  Mikkeli

  Mitä laki sanoo jos haluaa leventää metsätietä, joka kulkee naapurin maan kautta. Virallisiin papereihin on merkattu että tie saa olla 8 metriä leveä, nyt noin 3 metriä. Heti tien reunoilla on tukkimetsää, jota pitäisi kaataa että tietä saa levennettyä ja puut siis naapurin. Onko naapurilla oikeus kieltää puiden kaataminen?

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 142)