Keskustelut Metsänomistus enso lakkauttaa

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 95)
  • Tolopainen

    Kannattaa hiukan olla huolestunut Suomen kehityksestä, olemme kuin pahainen kehitysmaa, joka vie vähän jalostettuja tuotteita, kun työvoimakulut on nostettu niin  korkeiksi, että täällä ei kannata mitään teettää. Vielä 2019 suurin vientituote oli paperi arvo 4mrd€. Miten on mahdollista, että täällä yhä toimitaan sellaisissa tuotteissa, joista ei saa rahaa ja jotka ei työllistä kuin kourallisen vähän koulutettua työvoimaa. Ei tuosta Kemin porukasta duunareita ole kuin vajaa puolet, nykyisin toimihenkilöitä alkaa olla tehtaalla enemmistö.

    Kohta olemme EU:n avustettavien maiden joukossa.

    Puuki

    ”S-E:n 1,5 milj. mottia puuta näyttäisi menevän ei minnekään” (US) .   Puun käyttö vähenee tuon verran vaikka SE:n mukaan ei väheniskään.

    ML ostaa osan tarvitsemastaan puusta Ruotsista joten puun käyttö ei juuri lisäänny täällä.

    Ainakin yhdelle biosellutehtaalle olisi vielä hyvin tilaa.

    Tolopainen

    Herää kysymys mistä on kysymys. Enska ei halua tehdä markkinasellua jostain syystä. Aikoinaan uudisti Kemijärven tehtaan ja senjälkeen lopetti tuotannon. Nyt joku haahuilee sinne uutta tehdasta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tolopaisella jälleen synkkä aamu. Hesarin juttu (linkki) on tilaajille, joten referoin tärkeimmät tähän. Vihreiden halveksumalla sellulla on tehty julmetusti rahaa, joten juuri sellun ansiosta maassamme voidaan nyt tehdä tuotekehitystä, jonka tuloksena tulee uusia kotimaisia korkean jalostusarvon yrityksiä. Hydrogeelin tonnihinta on vähän toista kuin sellun tonnihinta.

    http://www.hs.fi/visio/art-2000007930258.html

    Kurki

    kun työvoimakulut on nostettu niin korkeiksi, että täällä ei kannata mitään teettää.

    Kaipolassa paperityöntekijöiden palkat olivat 67% korkeammat kuin Ruotsin vastaavissa. Muita Suomea kuristavia kustannuksia polttoaine-ja sähkövero hallitus korjasi kilpaijamaiden tasolle. Vihreiden ajaman Itämeren rikkidirektiivin Ahola myös lukee ikäväksi kustannukseksi Suomen viennille, jota kilpailijamaissa ei ole. Tosin Kaipolassa tuottavuus oli parempi ja se sinnitteli viime vuosina kannattavuuden rajoilla. Mutta jos palkkataso olisi ollut Ruotsin luokkaa myös koko paperin tuotantoketjussa, niin se olisi ollut yksi maailman tuottavimmimmista paperitehtaista. Ei kai maailman kannattavinta tehdasta suljeta ensimmäisten joukossa, sillä kaikki painopaperien tuotanto ei suinkaan lopu koskaan, vaan sitä tullaan valmistaan aina maailman tappiin jonkin verran.

    Palkkakustannukset Anu Aholan mukaan yksittäisen työntekijän työntekijän ansiotaso on Suomessa kilpailijoita korkeampi. Saksassa 3-vuorotyöntekijä ansaitsee 30 % vähemmän kuin Suomessa ja tekee 100 tuntia enemmän työtä vuodessa. Ja Ruotsissa 3-vuorotyöntekijä ansaitsee 40% vähemmän kuin Suomessa.
    https://areena.yle.fi/1-50608352

    mehtäukko

    Nyky maailmassa nuo Kurjen mainitsemat asiat pitäisi olla työ-elämässä itsestäänselviä peruskaura-asioita.

    Mutta kun menneisyyden häkäpönttöjunat puksuttavat..!!?

    Kalle Kehveli

    Eläkkeet ovat liian suuria. Eläkkeistä pitäisi leikata verotuksella pois 2000€:n ylittävä brutto-osa kokonaan. Lisäksi kaikki tulot samaan laariin, niin yhteiskunta pelastuu. Verotus on suomessa liian monen kohdalla aivan liian kevyttä. Etelä-euroopan tiellä ollaan. Ahneus kukoistaa.

    Tolopainen

    Suomessa erityisesti pienituloisten verotus on keveää, heille maksetaan jopa lisää valtion budjetista mm.asumistukia.

    AJ:tä kehotan pysymään maan pinnalla. Hydrogeelin markkina on niin pieni, että se ei merkitse puumarkkinoiden kysyntään yhtään mitään. Metsien hyödyntäminen edellyttää aina bulkkituotantoa ja miljoonia tonneja.

    Puuki

    Lingniiniä saadaan sellun sivutuotteena paljon. Sen käyttö lisääntyy uusien tuotteiden raaka-aineena eikä mene  enää polttoon.

    Verotusta pitäisi laajentaa ensin sinne mistä ei juuri veroja vielä peritä. Eli Kojamot ym. veroparatiisit verolle.

    husse

    Onhan verotuksessa vielä otettavaa.

    mm. Perintövero pitäisi olla 100%. Tämä kannustaisi tekemään sukupolvenvaihdokset ajallaan. Näin ei syntyisi metsätiloille jakamattomia kuolinpesiä ja sotkuisia perikuntia, mikä auttaisi metsätaloutta. Metsätila menisi valtiolle jos sukupolvenvaihdosta ei tehdä ajoissa. Sama pankkitileillä makaavan rahan suhteen, jos ei ole testamentattu kenellekään, valtio ottaisi kaiken. Toinen vaihtoehto on kuluttaa kaikki ennen kuolemaansa, niin ei menisi valtiolle. Tästäkin olisi kansantaloudellista hyötyä.

    Ajatuksena tälle perintövero 100% ehdotukselle, koska mikä etuoikeus periminen on? Miksi omaisten pitäisi saada jonkun omaisuus itselleen, johon ei ole osaa eikä arpaa?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 95)