Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,551 - 1,560 (kaikkiaan 2,133)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Tolopainen

    Euroopan unioni on unohtanut alkuperäisen tarkoituksensa, sen tehtävä on puolustaa eurooppalaisten jäsenvaltioiden etuja, ei vahingoittaa niitä. Jos tavat ei parane, organisaatioita kannattaa pienentää huomattavasti. Metsäasiat eivät lainkaan kuulu EU:n toimivaltaan, ne ovat valtioiden sisäisiä asioita. Ei EU puutu muihinkaan hallinnonaloihin, joissa sillä ei ole toimivaltaa.

    Visakallo Visakallo

    Kuinka ollakaan, jälleen löytyi tuttu syyllinen Suomen luontokatoon:

    Energiayhtiöt lupaavat, että tulevaisuudessa ne ottavat luonnon tarpeet paremmin huomioon. Suomalaisia energiayhtiöitä edustava Energiateollisuus lupaa, että vuonna 2035 ala ei enää kiihdytä luontokatoa Suomessa. Suurin lajikadon aiheuttaja Suomessa on metsien talouskäyttö, ennen kaikkea vanhan puuston ja lahopuiden väheneminen. Puuta käytetään metsäteollisuuden lisäksi eniten juuri energiantuotannossa. Kolme neljäsosaa Suomen uusiutuvasta energiasta on puupohjaista. HS

    Visakallo Visakallo

    EU:n komission hollantilaisen varapuheenjohtajan Frans  Timmermansin  mielestä  tulppaanien kasvattaminen venäläisen maakaasun voimalla Hollannin kasvihuoneissa ei ole ongelma samalla tavalla kuin suomalainen metsätalous.

    Puuki

    Se on mm. hiilivoiman haittojen neutralointia , kun puusta tehdään syntipukki luontokatoon joka aiheutuu oikiasti monesta eri tekijästä.  Ilmaston muutoksesta, erilaisten kemikaalien lisääntyvästä käytöstä, mikromuoveillakin on varmaan osansa monen eliön pahoinvointiin.  Lajimuutoksista ja lajien leviämisestä pohjoiseen päin ei juuri kerrota.  Esim. muistaakseni n. 200 uutta perhoslajia on levinnyt keskiseen Suomeen etelämpää ilmaston lämpenemisen vuoksi.    Avonaisten alueiden ylläpitäminen on yksi perhosten selviytymisen apukeino.    Peltojen salaojituksetkin on vähentäneet monen lajin esiintymistä.         Onhan se ihan skitsofreenistä, että kerrotaan miten pitäisi lisätä pitkälle jalostettuja puutuotteita ja rakennuspuun käyttöä ja seur. lauseessa sanotaan, että metsiä ei saisi kuitenkaan hoitaa normaalisti  siten että juuri sitä perättyä jalostuarvoa saatasin lisättyä.

    N. 75 % päästöistä johtuu energian tuotannosta, liikenteestä ja teollisuudesta.  Puu on uusiutuvaa ja pysyy , jos metsiä hoidetaan kunnolla boreaalisella kasvuvyöhykkeellä kuten Suomessa . Eikä siitä saa uusiutumatonta tehtyä kuin semmosella hallinnollisella päätöksellä joka ei perustu todellisuuteen.   Luontokatoa on täällä metsissä paljon vähemmän kuin julkisuuteen on pierastu aivopieru leviämään.  Verrataan nykymetsiä jonnekin  1700-luvun tilanteen oletettuun luonnonmetsän tilaan josta ei ole edes tarkempaa tietoa miten on asiat silloin olleet.

    Jos kehtaisi ihan suoraan sanoa, niin sanosin, että jos  päätökset tehdään EU:ssa konttoripäätöksinä ilman  paikallistuntemusta esim . juuri metsistä niin kaikki menee päin v…tua.

    Tolopainen

    Maapallon havumetsistä ei ole talouskäytössä kuin viisi prosenttia. Metsäteollisuuden puunkäyttö täällä vähenee ja tropiikissa kasvaa. No hätä monimuotoisuudesta pohjolassa. Valitettavasti luonnon monimuotoisuutta on eniten sademetsissä.

     

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tropiikin puun käytön lisäyksen pitäisi perustua istutusmetsiin eikä tukeutua luonnonmetsien lisääntyvään käyttöön. Sen sijaan havumetsävyöhykkeellä lisäkäyttö olisi eduksi.

    Mistä on peräisin tieto että tulppaaneja olisi lämmitetyissä kasvihuoneissa? Faktantarkistaja epäilee…

    Tomperi

    Tuo missä suomessa myytävät tulpaanit kasvatetaan ja miten on helpostyi faktan tarkastajan löydettävissä.

    Ei se kyllä suomalainen metsätalous ole kyllä niin hienoa kuin suomalaiset uskovat sen olevan. Ei se suomalainen hyvin hoidettu mänty metsä paljoa poikkea Espanjalaisesta tai Portugalilaisesta  eukametsästä. Yhteinen piirre on hiljaisuus.

    Olis kiva jos joku tekis vertailun myös siitä kuinka paljon yhteiskunta on tukenut ja tukee metsätaloutta erimaissa, euroopassa.

    Voihan metsänomistaja ajatella myös niin ettei tarviikkaan niin kauhiasti saada tuloja kun yhteiskunta tukee monin tavoin metsätalouden harjoittamista ja metsäteollisuutta myös suoraan erillisin toimin, tästä kiitoksena kaiken hakattavissa olevan puun metsäteolliosuus myös ostaa ja konekuskit ja metsäasiantuntijat saavat siitä palkkaa ja valtio verotuloja.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kaksi tietoa löytyi. Melkein kaikki meillä myytävät tulppaanit kasvatetaan Suomessa. Kukkasipulit istutetaan laatikoihin syksyllä ja viedään kylmäkellareihin noin neljäksi kuukaudeksi. Sen jälkeen kolme viikkoa kasvihuoneen valossa ja lämmössä kasvattaa kukan. Sitä tietoa en löytänyt, millä kasvihuoneita meillä lämmitetään mutta maakaasu on todennäköinen polttoaine. En yleensä ostakaan leikkokukkia vaan IKEAn kestokukkia.

    Tomperi

     

    tuossa oli juttua leikkokukista ja niiden kasvatuksesta

    Tomperi

    ”Tropiikin puun käytön lisäyksen pitäisi perustua istutusmetsiin eikä tukeutua luonnonmetsien lisääntyvään käyttöön. Sen sijaan havumetsävyöhykkeellä lisäkäyttö olisi eduksi.”

    Kaipaan perusteluja tuohon…..

     

Esillä 10 vastausta, 1,551 - 1,560 (kaikkiaan 2,133)