Keskustelut Metsänomistus FSC:n riskialue yllätti

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 778)
 • FSC:n riskialue yllätti

  1.7.2019 Maaseudun Tulevaisuudessa kerrotaan heinolalaisesta metsänomistajasta, jonka normaalisti hoidettuun talousmetsään oli pyytämättä ja yllättäen ilmestynyt 80 hehtaarin FSC:n HCV-merkintä. Tästä korkean suojeluarvon HCV-merkinnästä ei tule minkäänlaista ilmoitusta metsänomistajalle. Metsänomistaja ei itse ole mukana FSC-sertifikaatissa, vaan PEFC:ssä. Asia tuli sattumalta ilmi vasta lumituhojen takia tehtävän metsänkäyttöilmoituksen yhteydessä. Samalla omistajalla on entuudestaan jo Natura 2000 alue, valkoselkätikan suojelualue, sekä kallioidensuojelualue. Kyllä aivan aiheellisesti voidaan jo mukailla vanhan taistolaislaulun sanoja, että ”Metsäsi eivät ole sinun metsiäsi!”

 • Tolopainen

  Eikö Visakallolle kelpaa veroton korvaus puustosta. Yhdelle tuttavalle tuli metsokohteesta hakkuuehtotus Metsäkeskukselta, ei kannata kovin paljon luottaa siihen mitä sieltä tulee.

  Menninkäinen

  Huomasin saman että Metso-ehdotuksia oli tullut lisää. Päätehakkuu ikäistä mäntykangasta. Kuviothan on kyllä harvennettu että ei ne pitäisi metsoon kelvata jos ehtoja luetaan.

   

  Visakallo Visakallo

  Todennäköisesti palstalla on sellaisia henkilöitä, jotka osaisivat vastata esittämääni kysymykseen. Onhan tämä kieltämättä aika erikoista, että metsaan.fi -palvelun käyttöönoton jälkeen metsänomistaja saa viimeisenä tiedon siitä, mitä rajauksia ja miksi hänen metsiinsä on tehty. Siinä alkaa luottamus olla oikeasti kovilla.

  kuusessa ollaan

  Nyt on noussut ihmettelyä, miksi Luken ja kaikkien muiden osallisten järjestämään tiedostustilaisuuteen ei ollut kutsuttu mukaan mitään metsänomistajia edustavan järjestön edustajaa…

  Yksi dosentti on kuitannut asian sillä, että tilaisuutta olisi voinut seurata livestriiminä…käsi pystyyn ne jotka olisivat tämän ymmärtäneet. Plus että ei striimin takaa paljon kommentoida…

  Visakallo Visakallo

  Onko palstalaisilla kokemuksia, mikä arvo Metso-kohteella on metsätilan sukupolvenvaihdoksessa verrattuna sitä vastaavaan ei-Metso-kohteeseen? Entä vakuusarvo?

  Visakallo Visakallo

  kuusessa ollaan, meno on Lukella näköjään samanlaista kuin on ollut kansainvälisissä ilmastokouksissakin. Eihän sinne niitä kutsuta, jotka ilmastoa ylläpitävät.

  kuusessa ollaan

  Visakallo: Niin, tämä sama dosentti ilmoitti ettei MTK edusta suomalaisia metsänomistajia, joten ei sitä olisi pitänyt edes ilmeisesti kutsua paikalle. Kuvaavaa, millaista talvisodan henkeä on ilmassa. Eräs ilmoitti, että metsänomistajien metsät ovat MEIDÄN kaikkien metsiä…

   

  Jippii tätä rakentavaa henkeä, taatusti on kohta taistelua metsissä. Eräs GB kaveri käy kiertelemässä ympäri Suomea, tutkien energiapuukasoja ja niissä olevia lehtipuita ja pystykuivia.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Metsään.fi -palvelun aineisto osoittaa metsäkanalintujen elinympäristöiksi sopivia alueita ja haukkojen pesäpaikkoja. En tiedä näistä mitään, kun en käytä ko. palvelua; minulla on perinteinen metsäsuunnitelma. Taimikot ja muutamat harvennushakkuut on muutenkin melko äkkiä suunniteltu.

  puunhalaaja

  Eräs GB kaveri käy kiertelemässä ympäri Suomea, tutkien energiapuukasoja ja niissä olevia lehtipuita ja pystykuivia.

  Ja hyvä että käy, taas oli joku päivä sitten metsähalituksella käsi pystyssä virheen merkiksi. Mitä enemmän tästä pidetään ääntä, sen suurempi on paine metsähallituksella noudattaa omia ohjeistuksiaan.

  kuusessa ollaan

  Eräs GB kaveri käy kiertelemässä ympäri Suomea, tutkien energiapuukasoja ja niissä olevia lehtipuita ja pystykuivia.

  Ja hyvä että käy, taas oli joku päivä sitten metsähalituksella käsi pystyssä virheen merkiksi. Mitä enemmän tästä pidetään ääntä, sen suurempi on paine metsähallituksella noudattaa omia ohjeistuksiaan.”

   

  MH ongelma on liian kireä tuloutustavoite ja 90-luvun laman valtion rahantarve, ne ovat ajaneet tuottopuolen ahtaalle, kun suojelu on vienyt samalla metsäalaa pois.

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 778)