Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 1,171 - 1,180 (kaikkiaan 1,209)
 • Hallitusohjelma

  Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

  Hallinto

  Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

  Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

  Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

  Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

  KEMERA

  Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

  VEROTUS

  Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

  Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

  TUET KUNNILLE

  Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

  Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

   

   

   

   

   

   

   

 • Tolopainen

  Täytyy ihmetellä noita ylen uutisia. Ne tulee suoraan SAK:n lakkokenraaleilta. Työnantajien palkkatarjous ei kuulemma turvaa ostovoimaa. Mitäpä sitten, ei palkalla ole pakko ostaa mitään voi laittaa säästöön ja elää vaimon palkalla eli olla evp. Eläkkeet muuten nousee 1.2% ei taatusti turvaa ostovoimaa.

  Jätkä

  Tollo:”Eläkkeet muuten nousee 1.2% ei taatusti turvaa ostovoimaa.”

  – Ei toki turvaa. Paljonkos se Tollon eläke sitten nouseekaan? Taitaa peräti 6,2 € / kk olla korotus.  Ei sillä herran huonetta rakenneta, vaikka eipä Tollo olisi muutenkaan rukoushuoneen rakentamista suunnitellut. Toisaalta se taitaa siellä peräkylällä olla jo valmiina – Ollut vuosikymmenet!

  mettämiäs

  ”Ei toki turvaa. Paljonkos se Tollon eläke sitten nouseekaan? Taitaa peräti 6,2 € / kk olla korotus. Ei sillä herran huonetta rakenneta, vaikka eipä Tollo olisi muutenkaan rukoushuoneen rakentamista suunnitellut. Toisaalta se taitaa siellä peräkylällä olla jo valmiina – Ollut vuosikymmenet!”

  Mutta eikös Jätkän ihannoima Marinin hallitus korjaa Sippiukon hallituksen tekemättömät työt kohdalleen?

  Rane

  Lama ja uhka työpaikan menetyksestä vähentävät sairaspoissaoloja.

  https://yle.fi/uutiset/3-11041047

  Kalle Kehveli

  Kepulaisten yhdistävä voima on kateus, tiedetään naapurin raha-asiat paremmin kuin omat, hoidetaankin paremmin naapurin raha-asioita kuin omia. Yleensä ovatkin sitten persaukisia, ja minä ostan niiden maat. Taas olisi jonossa myyjiä lakki kourassa…Hyvää Joulua, kepulaisillekin…

  Tolopainen

  Kovin on ihmeellistä, että ay on alkanut ohjata ylen uutisia toinen uutinen oli miten sairaanhoitajat vaihtavat alaa, yksi siinä opiskeli tradenomiksi ja halusi erikoistua venäjän kauppaan.  Hohhoijaa, kylläpä onkin mielenkiintoista työtä, täyttää aina viidet rahtikirjat yhdestä rekkakuormasta joka sinne menee. Selvästi mielenkiintoisempaa kuin sairaanhoitajan työ ja itsenäistä. Niin tästä työpaikasta ei ollut tietoakaan, niitä ei kovin monta taida ollakaan, kun nykyisin tietokoneet yhä enemmän hoitaa ruutiinit.

  Kaksi päivän aihetta pääuutista suoraan sylttytehtaalta, joihin oli kommentit liiton johtoporukalta  pisteenä iin päälle.

  Ay liike ei kovin monia prosentteja enää yleiskorotuksia palkkoihin tule saamaan, niiden aika on ohi. Yksi prosentti vaatii viikon lakon eli tulos on nykyisillä korkeilla teollisuuden palkoilla plusmiinus nolla. Yritykset sopivat palkat työntekijöiden kanssa ja ne ovat paljon korkeampia kuin nuo liittojen neuvottelemat. Liukumiakin on tullut jo n.20% tänä vuonna esim. it aloilla. Ihmisten pitääkin vaihtaa työpaikkaa, sairaanhoitajien, poliisien ja palomiesten. Suomessa on jähmeät työmarkkinat samoissa tehtävissä ollaan liian kauan. Esim. opettajat eivät koskaan vaihda työpaikkaa, ei heitä kukaan ota opettajien työehdoilla töihin. Ei siihen ole varaa, vain veronmaksajien rahoilla toimivat koulut voivat olla niin tehottomia ja vähillä tunneilla täyttä palkkaa maksavia.

  Miten siitä nykyisestä palkasta tulee yhtäkkiä niin huono,,että sillä ei kannata töitä tehdä, sehän on liittojen sopima kuten kaikki tessit. Miten niiden välinen siirtyminen voi olla shoppailua. Miksi vasemisto aina valehtelee.

  Nykyisin yritykset ovat kiinnostuneita osaajista ei rutiinityöntekijöistä, niitä on maailmalla miljardeja työttöminä. Suomeen saadaan rajattomasti sairaanhoitajia Filippiineiltä tekemään rutiinitöitä. Ei länsimaissa enää natiivit tee sairaanhoitajan töitä, ne tehtävät  ovat pääosin  siityneet maahanmuuttajille.

  Yle areenalta löytyy Paateron haastattelu elokuulta, siitä ilmenee miten hän oli hyväksynyt lajittelijoiden  siirtymisen teollisuusliiton sopimukseen, silloin oli puhetta kertakorvausten maksamisesta. Miksi tällainen poliittinen ruumis piti vetää takaisin hallitukseen, jonka ay liike on tuominnut ja siksi erotettiin Rinteen hallituksesta. SDP joutuu vaikeuksiin SAK:n kanssa vihreän Marinin johdolla. Puolue on kohta suurissa ongelmissa, kun lakkokenraalit eivät saakkaan tukea taistojen tielleen hallituksen johdolta.

  En ymmärtä mitä tai ketä tuo teknologiateollisuus  edustaa, vientiyritysten omistajat ovat nykyisin kasvottomia rahastoja, ei sieltä anneta valtuuksia palkankorotuksille. Miten kaksi yhdistysta voi sopia työntekijöiden palkoista valtakunnan tasolla. Järjestelmä on täysin mieletön, ei tuohon usko enää kukaan. Nuo yhdistykset ovat neuvotelleet kuukausia ja sitten menevät kysymään joltain naiselta, paljonko heillä on varaa korottaa palkkoja, kun eivät osaa päättää. Julkisuudessa retostelevat miten heillä on paras asiantuntemus tehdä sopimuksia eikä siihen ulkopuolisia tarvita. Mistä noille maksetaan palkkaa satoja tuhannsia vuodessa.

   

  pihkatappi

  Kannattaisi perehtyä johonkin muuhun kuin kotimaan teknologia teollisuuteen ja laittaa rahoja sukanvarresta poikimaan.

  Rane

  Kehveli ei näköjään ole vielä toipunut Kepun Rinteelle antamista potkuista.Joulun liennytyksen merkeissä vähän musiikkia vasemmistoaatteen mieheltä vasemmistoaatteen miehelle.

  Jätkä

  Rinteeltä löytyi selkärankaa sen verran, että ”hajoitti hallituksensa”. Sippiukon olisi pitänyt tehdä se jo pääministerikautensa alkuaikoina, mutta uhostaa huolimatta ei tehnyt. Sitä satoa KEPUlit nyt ovat korjanneet.

  Rinteen alkutaival meni Sippiukon virheitä korjaillessa, eli kun tuo homma saadaan päätökseen, voidaankin laskea, mitä Sippiukko sai aikaan. Uho: Tulos tai ulos! Jos Tuloksia tarkastellaan , olisi maailman monessa valtiossa sellainen hallitus pakattu vankilaan, ellei olisi jopa laitettu muuria vasten.

  rööri roope

  Mie jo luulin et jätkä tullu järkiinsä mutta ei.

  Eihän tää komministihallitus oo mitään korjannu.Sanan helinää ja hyväveli palveluksia.

  Hyvää Joulua jätkällekkin!

Esillä 10 vastausta, 1,171 - 1,180 (kaikkiaan 1,209)