Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Tämä aihe sisältää 988 vastausta, 53 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Metsuri motokuski 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 451 - 460 (kaikkiaan 988)
 • Hallitusohjelma

  Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

  Hallinto

  Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

  Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

  Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

  Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

  KEMERA

  Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

  VEROTUS

  Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

  Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

  TUET KUNNILLE

  Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

  Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

   

   

   

   

   

   

   

 • Visakallo Visakallo

  Eipä sitä maitoa pakkojuoteta sen enempää kuin kaljaakaan. Kummallakin on omat käyttäjänsä. Toisen juoman vaikutukset ovat ajoittain havaittavissa tälläkin palstalla.

  Visakallo Visakallo

  Suomen maataloushan on jo nyt Euroopan tehokkaimpien joukossa, ja tehostuu entisestään. Kehvelilta on kadonnut viimeiset 20 vuotta jonnekin.

  Kehveli on ilmeisen tyytyväinen, että minunlaiseni asuntosijoittajat vaurastuvat asumistuen ansiosta, asuntojen hinnat nousevat ja ihmisten tuloista yhä suurempi osa kuluu asunnon hankkimiseen ja asumiseen.

  harrastelija harrastelija

  Jos palataan hallitusohjelmaan, niin se tuntuu etenevän yksimielisesti! Nyt mitataan Keskustan painoarvoa, saako Sipilä pidetyksi kynnyskysymykset ainakin hallituksen muodostamiseksi? Jos näin on, niin silloin vihreiden utopistiset suojeluvaatimukset saataisiin jotenkin aisoihin. SDP:in joukossa on kovasti metsävastaisia (Marin) vihreiden mukana, samoin vasemmistolla.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä Keskustan on jo olemassa olonsa puolesta pidettävä tiukkalinja.Jos hallitushinku vie liiallisiin myönnytyksiin,niin kyllä silloin kannattajissa taitaa alkaa kohtalokas kato.Saattaa kepu myös osata pelata niin,että ensin menee sopuisasti,sitten lyödään jarrut päälle ja todetaan,ettei hallitusta näillä eväillä tule.

  Tolopainen

  Miten kepun pitäisi toimia, kun kaikkien aikojen  menestys talouspolitiikan hoidossa johti suurimpaan vaalitappioon. Koskaan enää mikään hallitus ei saa tehtyä kiky sopimusta, 140000 uutta työpaikkaa ja valtion taloutta tasapainoon yhdessä vaalikaudessa.

  sitolkka

  Jos kepu toimisi nytten vaikka niin, että ei heti ensitöikseen haalisi ketään kokoomuslaista kepun ministeriksi. Olisi jo parempi alku kuin viime hallituskaudella.

  Tolopainen

  Tulevan hallituksen keskiöön ovat nousemassa infrahankkeet. Kemin biotuotetetehdasinvestointi edellyttää  isoa panostusta väyliin ja raiteisiin, se 180milj€, mikä panostettiin Äänekoskelle ei riitä mihinkään. Kepulla on isot panokset tulevassa hallituksessa, huomattavasti isommat kuin edellisessä, jossa se ei saanut juuri mitään, kun kokoomus petti ja sote jäi tekemättä. Rinne haluaa olla jäädä historiaan infran kehittäjänä, koska se on osa ilmastopolitiikkaa, sopinee vihreillekin, raiteille pitää saada paljon lisää niistä kuljetuksista ja matkoista, joita nyt hoidetaan autoilla.

  Apli

  Lainaa lisää Lainaa ja sitten ihmetellään kun syntyvyys laskee? Niin tyypillistä sossujen touhua, vasurit säestää… Kuuntelisivat edes yhden kerran istuvan Presidentin ajatuksia.. Köyhä tulevaisuus tällä maalla.

  Tolopainen

  Valtion lainojen korot ovat lähellää nollaa, jotta lainaraha on suurin piirtein saman hintaista kuin verorahakin. Tähän on tultu, kun Aasia on taloudellisesti niin vahva, että lännessä ei voi rahalle laittaa juuri mitään hintaa. Eurohan on kelluva valuutta ja pelkkää paperia.

  Rane2
Esillä 10 vastausta, 451 - 460 (kaikkiaan 988)