Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Esillä 10 vastausta, 561 - 570 (kaikkiaan 1,209)
  • Hallitusohjelma

    Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

    Hallinto

    Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

    Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

    Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

    Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

    KEMERA

    Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

    VEROTUS

    Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

    Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

    TUET KUNNILLE

    Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

    Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

     

     

     

     

     

     

     

  • Visakallo Visakallo

    Pienistä ympyröistä tulee pieniä ajatuksia. Kehveli on siitä elävä todiste.

    Visakallo Visakallo

    Ilta-Sanomien mukaan hallitusneuvotteluissa ollaan edelleen kaukana maalista.
    Rinne kertoi antaneensa veroryhmälle toimeksiannon, että se kävisi läpi omaisuuteen ja yrittämiseen liittyvät veromuodot.
    Keskustan yksi kynnyskysymyksistä hallitukseen menemiselle on, että yrittäjien ja yritysten verotusta ei kiristetä.

    Tolopainen Tolopainen

    Äänestäjät kuvittelevat olevansa karkkikaupassa, josta voi aina neljän vuoden välein valita uutta parhaalle maistuvaa. Edellisen hallituksen politiikalle ei nyt kuitenkaan mitään parempaa vaihtoehtoa ole tarjolla, kun sekin jo jakoi kaikki ne rahat mitä kassaan tuli ja hiukan piti lainatakin. Jos käännetään politiikkaa vasemalle työllisyys heikkenee ja jakovara pienenee ja lisäksi vielä vihreät haluavat rojoittaa elinkeinoja, jolloin jakovara pienenee entisestään. Noo elintasoa joudutaan muutenkin laskemaan ja kulutusta vähentämään, tämä maapallo ei ole tuotantolaitos, jota voidaan ylikuluttaa ja ylikansoittaa ilman seuraamuksia määrättömästi. Luomakunnan kruunun on syytä alkaa tulla hiukan poispäin tuotantokeskeisestä ajattelusta kohti vapautta ja elämän sisältöä.

    Visakallo Visakallo

    Tulevaan hallitusohjelmaan palataksemme Iltalehti kirjoitti aiheesta täyttä asiaa:

    ”Valtaapitävien ja näitä kannattavien on ollut mahdoton vastustaa kiusausta muuttaa ”populismi” lähes kirosanan veroiseksi loukkaukseksi, jolla voi halventaa kaikkia ”väärää” mieltä olevia.
    Yksi tällaisen torjuntareaktion vaarallinen sivuvaikutus on valtaapitävien näkökenttään syntyvä sokea piste, joka estää heitä näkemästä metsää puilta: erottamasta populismin syitä seurauksista.
    Tehokkain tapa populismin ja protestiliikkeiden tukahduttamiseen on  entistä vahvempi talouskasvu ja tasapuolisempi tulonjako.”

     

    Metsuri motokuski

    Niinhän tuo tolopaisen ennustus taitaa pitää paikkansa jälleen. Hallitus tuntuu nostavan veroja ja myyvät valtion omaisuutta. Milläpä muulla Sammakko-Antti lupauksensa maksaa. Pakkohan ne lupaukset on hoitaa sillä ei kenekään hermo kestä vinoilua toteuttamattomista lupauksista. Kukapa muu niitä veroja maksaa kuin keskiluokka. On sitten kyse haitta tai palkkaverosta. Tai oikeastaan se verojen korotus vaikuttaa just eniten keskiluokkaiseen tulonsaajaan.

    harrastelija harrastelija

    Antti Rinne ei saa ressiä toteuttamatta jääneistä lupauksistaan – satanen kyllä tulee aikanaan – ehkä 20-luvulla! Sipilän ei pidä antaa veron korotuksia, jotka lisätään keskiluokan jo ennestään liian suureen verokuormaan!

    Tuolla aikaisemmin ihmettelin puhtaan sähkön lähes 50 %:n piiloverotusta. KS:ssa oli autoilija joka täytti tankkia biokaasulla. Hän oli kovasti hämmästynyt, kun siitäkin tuli erikseen autoveroa!

    Yhteiskuntaa ylläpitäviä verotetaan entistä enemmän, ”kaikista heikoimmassa asemessa” olevat terveet työikäiset ihmiset pitää patistella sorvin ääreen aktiivi- tai jollakin muulla mallilla. Heille, jotka eivät pysty työhön; – sairaat-eläkeläiset- työttömät- avustetaan niin, että lämmin paikka ja riittävä ravinto ovat turvattu. Miksi tuet on maksettava kalleimpaan mahdolliseen keskustaan- työssä olevatkin joutuvat liikkumaan leivän perässä!

    nuori isäntä

    Is: Sipilän mukaan keskusta on tehnyt vihreiden kanssa kompromisseja ja esimerkiksi puunkäytöstä on hänen mukaansa ”ihan ok” kirjaukset olemassa pöydässä, mutta asioita on myös auki vielä.

     

    Pitäisikö nyt huolestua…

    pihkatappi pihkatappi

    Jos keskusta ei olisi tuolla neuvottelemassa, niin sitten pitäisi ainakin olla todella huolissaan. Mutta Sipilä lienee nyt Brysselissä tai jossain ja neuvottelut jatkuvat ilman häntä ja avoimet asiat puunkäytön suhteen kyllä hieman huolestuttavat.

    Tolopainen Tolopainen

    Hallitus ei ole puunkäyttöä Suomessa koskaan rajoittanut, kyllä sen aina on tehnyt metsäteollisuus, joka on tänne hyvin vähän investoinnit viime vuosikymmeninä. Hallitus ei myöskään tuo maahan halpaa puuta Venäjältä.

    jees h-valta

    Kyllä eilen jo uutistarjonnassa mainittiin Rinteen antavan vapaat kädet uuteen M-G:n tehtaaseen ja uskoo kotimaan puun riittävän. Muista hankkeista ei kyllä puhunut mitään.

Esillä 10 vastausta, 561 - 570 (kaikkiaan 1,209)