Keskustelut Metsänomistus Hallitusohjelma

Tämä aihe sisältää 857 vastausta, 52 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Remie 7 tuntia, 8 minuuttia sitten.

Esillä 10 vastausta, 841 - 850 (kaikkiaan 857)
 • Hallitusohjelma

  Vaalit on pidetty ja nyt on aika kirjoittaa hallitusohjelmaa.

  Hallinto

  Maa- ja metsätalousminteriö lakkautetaan. Elinkeinojen kehittäminnen siirretään TEM:n.  Metsänkäyttö, metsästys ym  ympäristöministeriöön.

  Metsäkeskuksista rahoitus ELY-keskukseen. Metsien käyttö (=hakkuuluvat) perustettavaan ympäristövirastoon.

  Metsänkäyttöilmoitukset muutetaan maksulliseksi hakkuuluvaksi. Muutoksenhaku, kuulemiset samanlaisiksi kuin rakennusluvissa. Käsittelykustannukset peritään luvan hakijoilta. Ensimmäisen lupahakemuksen yhteydessä tulee toimittaa selvitys hakkutoiminnan ulkopuolelle jäävästä metsämaästa. Alue tulee olla vähintään 15 %, muutoin määrätään metsänkäyttömaksu. Suojeluala on omistaja ja kuntakohtainen.

  Jos ulkopuolelle jäävä ala on 10 %, maksu on 5 % hakkuutulosta.

  KEMERA

  Tukea vain tien rakentamiseen ja suo muuttamiseen takaisin luonnontilaan.

  VEROTUS

  Pääomatuloverokannaksi 35 %, 40 % ja 45 %. Korkein taso yli 60 000 euron tulolle.

  Yrittätulovähennys ja perintöverohuojennukset lopetetaan.

  TUET KUNNILLE

  Verotulojen tasausjärjestelmää (= kuntien sosiaaliapu) kehitetään. Tukea vähennetään voimakkaasti pieniltä maaseutukunnilta. Säästyvät rahat voivat kaupungit käyttää omiin  kehittämishankkeisiin. Tavoitteena on edistää nuorten muuttoa kaupunkeihin ja luoda Suomesta eurooppalainen kaupunkivaltio.

  Tästä hallitusohjelman osasta tuskin maaseudulla paljon tykätään, mutta ohjelman nauttii kohtuullisen suurta suosiota etelässä. Maaseudulla voi asua jos tulee toimeen ilman palveluita. Esim. Pohjois-Karjalassa valtion viranomaiset voidaan keskittää Joensuuhun, pl. raja ja poliisi.

   

   

   

   

   

   

   

 • Visakallo Visakallo

  Yllättävänkin koville joutui pääministeri Rinne keskiviikon A-studiossa. Uuden hallituksen taival alkoi kokonaan ilman kuherruskuukautta. Politiikan puolella se voi olla jopa hyvä merkki. Heti alussa ylistetyt pääministerit ja hallitukset kun ovat lähes aina osoittautuneet kaikkein huonoimmiksi. Nyt on aivan päinvastaiset alkuasetelmat. Sipilän joukkueen saavutusta hallitusneuvotteluissa ei voi kuin ihailla. Rinnekin myönsi, että keskustalaiset saivat lähes kaiken mitä pyysivät.

   

  Visakallo Visakallo

  Kyllähän Li Anderssonin nimitys opetusministeriksi pani kieltämättä meikäläisen hieman haukkomaan henkeään. Katsotaan nyt, mitä tuleman pitää. Voihan koulumaailman nykytodellisuus ja sänkykamarissa vaikuttava jääkiekkoilija vielä hieman muuttaakin 32 vuotiaan Lin maailmankuvaa.

  Puuki

  Koulut ja muut isot rakennukset pitäisi rakentaa puusta ja vähentää kemikaalien käyttöä sisäpintojen pinnoituksissa.   ”Homehaitat” saattaa aiheutua sisäilman epäpuhtauksista , joita on tullut esim. maalien ja muovimattojen yms. lisäaineista. Jos betonilaattoja jää kuivattamatta kunnolla rakennusaikaan, myös se voi johtaa sisäilmaongelmiin jatkossa.   Joskus on ollut juttua , että koulun ilmastointikanavissa olisi syntynyt homekasvustoa, kun on säästetty ja sammutettu ilmastointi kesän ajaksi.  Syitä voi olla monia.   Mutta onhan niitä jo tehtykin ainakin yksi koulurakennus ja kerrostaloja  myös Suomessa CLT-puulevyistä.

  Hallitusohjelma-aiheeseen voisi aasinsillan rakentaa tästä sillä, että voisivat ottaa ohjelmaan puurakentamisen tukemisen säästöjen saamiseksi terveysmenoihin sen lisäksi, että hillinieluasia on yhtenä vaikuttajana puunkasvatuksen suosimiseen.

  Remie

  Katselin kun julkiset rakennushankkeet aloitettiin aina syksyllä kun vettä tuli kaatamalla. Ihme että ovat pystyssä. Puurakentaminen on kuoleva ala, metsät on hakattu selluksi , nyt kuvitellaan että noista poikkirapaisista riu’uista jotain saisi tehtyä. Jos ei venäjältä tuotaisi Siperian kuusta niin kattotuolit jäisivät tekemättä. Eihän näissä 20mm vuosikasvatuksissa naulauslevykään pidä . Venäjältä tulee onneksi alle 1.00 mm kasvulla kasvanutta puuta. Eihän siihen saa kampanaulaa lyötyä koneella, tavallisesta vasaranaulasta puhumattakaan. Lannotetut metsät kasvaa vettä , kuitua juuri sen verran että lyhy tumppi saadaan maahan kökötämään ja se on nykyään metsää. Ei tule kuin risuja. Kunnon kuusi 25m siinä puu. Mänty pitää kaataa vasta silloin kun kotkat ja kalasääsket alkavat niiden latvaan pesää rakentamaan. Vieressä pitää olla joka vuosikertaa puita, jotta metsä pysyy terveenä. Kyllä se on niin ettei ihminen luonnonvoimille mitään voi, ainostaan metsä tietää mitä puuta siellä kasvetaan , ihminen koheltaa siellä seassa sotkien koko ekojärjestelmän. Ei ihminen osaa ajatella kuin rahaa eikä murehdu tulevaa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Valitettavasti nykyiset puun hintasuhteet eivät palkitse hitaasti kasvavan laatupuun tuottamisesta. Lujuutta vaativissa kohteissa joudutaan turvautumaan liima-, viilu- ja ristiinlaminoituun puuhun.

  Risto Isomäeltä on ilmestynyt jälleen kirja ilmastonmuutoksen torjunnasta. Siinä esitellään Suomen keinoja, muun muassa natriumakku ja puun ligniinistä valmistettava hiilikuitu (mm. autoihin ja lentokoneisiin). Jos vähäarvoinen, lähinnä energiaksi kelpaava ligniini tulee kysytyksi raaka-aineeksi, silloin voitaisiin haaveilla jonkinasteisesta puun hinnan noususta.

  Puuki

  Kyllä se puurakentaminen on lisääntymässä Suomessa eikä vähenemässä. Vasta muutama vuosi sitten muutettiin rak.määräyksiä siihen suuntaan, että voidaan rakentaa myös korkeampia puukerrostaloja.  Oppia kerrostalojen rakentamiseen puusta on haettu mm. Ruotsista, jossa on jo pitkät perinteet siinä. Isoista puuelementeistä tehtäessä rakennus saadaan nopeasti pystyyn.

  Tukkipuun kasvattamisesta suuremmiksi pitäisi maksaa nykyistä enemmän jo pelkästään lisääntyvän sahaussaannon perusteella. Rahahan se ratkaisee pääosin metsän myyjilläkin niin kuin aina on tehnyt. On niitä kunnon tukkipuumetsiä vielä nykyään paljon pystyssäkin. Tienvarret usein tosin parturoitu ja lähinäkymät ei sitä silloin puolla.  Metsänhoito on mennyt osittain huonompaan suuntaan  uuden metsälain hyväksymisen jälkeen.   Lapissa varmaan ei ole paljon enää pitkiä puita ja 25 m pituinen voi olla  harvinaisuus. Mutta jo tässä ”puolivälissä Helsiinkin päin” kasvaa sen mittaista ihan yleisesti siellä täällä.

  rööri roope

  Veronmaksajien euroilla yrittävät maksattaa ja on maksaneetkin sohvallamakaajien omistusasuntojen remontit ja velat.Onneksi kela alkaa laittaa hiekkaa rattaisiin.

  Visakallo Visakallo

  Tein tänäkin vuonna jo perinteisen Iltalehden Juhannusheila-testin. Aloin haukkoa henkeä yhä enemmän, kun sain tuloksen: Li Anderssonhan sieltä tuli meikäläisen Juhannusheilaksi!  Alkaako pää jo vanhemmiten pehmitä? Muuttuuko kova visainen kallo tällä menolla punertavan pehmeäksi hötöksi? Miksei sen Lin kanssa toki voisi Juhannuksen viettääkin, kunhan välttäisi pitkiä puhumisia ja keskittyisi aivan muihin toimintoihin.

  Gla Gla

  Visakallo on selvästikin mustasukkainen jollekin jääpalloilijalle. Onhan Li yksi tämän hetken parhaista keskustelijoista politiikan huipulta.

   

  Remie

  Joka puuhun kurkottaa se katjaan kapashtaa. Ai,Ai.Kovaa on kun kannikan korvesta ottaa, mutta Li, oliko tois puolt jokkee. Turku menee mutta Salo, voi hyvänen aika. Kun puhutaan jollekkin jotain ja pyydetään sanomaan että kertokaa se hänelle sitten myöhemmin. Salossa sanotaan San sil sit. Eikö ole tehokasta kielen käyttöä. Mutta palataan juhannukseen, jos juhannus tapahtuma on yhtä lyhyt. Se ol siin sit.Ei kateeksi käy.

Esillä 10 vastausta, 841 - 850 (kaikkiaan 857)