Keskustelut Puukauppa Hankintakaupat

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 115)
 • Hankintakaupat

  Merkitty: 

  Onko keskustelijoiden joukossa ketään jotka tekevät hankintahakkuuta? Itse aloitin joulukuun lopulla ja hiljalleen olen savottaa tehnyt kun ei ole kiirettä. Mitä hintoja ostajat maksavat? Täällä Etelä-ja Pohjois-Savon rajoilla kaikki kuidut 34e/m3 ja kut pieni erä 60e/m3. Ei täällä päin enää montaa hankinnan tekijää olekaan.

 • Tolopainen

  Pelkkiä mainosmiesten puheita, palautetta tulee kuukauden päästä. Eikä asiat mihinkään etene sähköisessä järjestelmässä itsestään. Periaattessa aivan turha ja tietoja puuttuu niin paljon, että edes päätehakkuukuviot ei ole järjstelmässä, niin että voisi tehdä tarjouspyynnön. Myöskään tabletilla tuo ei toimi. Hyväksyttyä tarjousta ei pysty korjaamaan, jos on jäänyt jokin nökkönen pois. Pitäisi viikossa hyväksyä, vaikka ostomies on kaksiviikkoa sairaslomalla.

  Puuki

  Sähköpostiin omatekemä tarjouspyyntö leimikkotietoineen suoraan ostajille . Se kuutio on melko köykänen systeemi. Ei voi edes muuttaa leimikkotietoja oikeiksi.

  pikkutukki

  Hankintakaupan puiden teettäminen koneurakoitsijalla ? Nythän se oli ääneen sanottu metsälehdessä , että hyvä harvennus kannattaa teetättää urakoitsijalla ja myydä hankintana pystykaupan sijaan ! Miksi tähän on tultu vai ollaanko siellä jo oltu pitkäänkin ?

  Berza

  Lienee ollut edullisenpi vaihtoehto jo ainakin vuosikymmenen ajan, varmaan pitenpääkin. Toinen juttu on, saako tekijää metsäänsä. Yleensä urakoitsijat ovat nalkissa firmoihin. Itselläni on ollut onnea tämän kanssa, yhtään pystykaupppaa en ole ensi harvennuksista tehnyt.

  Jätkä

  Kun jokatapauksessa hankintakauppojen kokonaispuumäärät jäävät aika marginaalisiksi, se kauppamuoto ei näillä näkymillä sekoita yhtiöiden lagistiikkaa, vaan hankintapuu ui sujuvasti puuvirtaan.

  Tuo urakoitsijan käyttö mahdollistaisi helpommin täsmällisen aikataulunmukaisen ja puutavara saataisiin kelvollisessa kunnossa tehtaalle.

  Kuitenkin näyttää olevan todella vaikeaa kylmiltään alkaa hekkuukoneen käyttäjä/omistajaksi, eli aivan varmasti siinä kannattaa harkita ammattilaisen palveluita. Myös sopiva kalusto olisi tärkeä kriteeri.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Laittakaa palautetta Kuutioon, niin palvelu paranee.

  Puuki

  Joo, on laitettu palautetta aikoja sitten.

  omapäinen

  Koneyrittäjiä on tähänaikaan vuodesta hankala saada hakkaamaan hankintakauppaa.Kaikki koneet on töissä talvileimikoilla.”Torpparikoneillekin” löytyy töitä pääurakoitsialta.

  jees h-valta

  Tuo hankinnan teettäminen saattaa joillain olla noin edullisempaa kuten Metsälehden jutussa oli. Mutta eipä tuo ole mikään automaatti vaan väitän edelleen että minulle tehtiin kyllä ”torpparina” paremmalla käteen jäävällä hinnalla pystykaupan hakkuu. Eli tuskin tuo on muuta kuin joku siirtymävaiheen juttu jossa vielä aika huonot ”mhy-hinnat” kummittelee.

  savo'ttamies savo’ttamies

  Metsälehden jutussahan oli , että huonot leimikot kannattaa teettää pystykaupalla firman suorittajalla.

  Järeytyneen ensiharvennuksen edullisempaa hakkuutaksaa ei ostossa hyvitetä myyjälle.

  Päätehakkuun kuitu kaikista edullisinta ostajalle pystykaupassa, hinta 20€ hakkuu/korjuu 8€,  tienvarsihinta 28€, hankinnalla sais 34 €/m3

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 115)