Keskustelut Tekniikka Husqvarna 545fx raivaussaha kaasarin säätö

Esillä 9 vastausta, 51 - 59 (kaikkiaan 59)
 • Husqvarna 545fx raivaussaha kaasarin säätö

  No niin! Tankillinen kestää 1h20min säädin kaasaria matalakierrossuutin l auki noin 30min! Työkierros suutin h auki 15 min tankki kesti 1h35min ja sai lapasta kone! Uskaltaako laittaa vielä kiriämmälle? Kone ei kyllä huuda missään vaiheesa liikaa pumppaus kaasutus tekniikka sahatessa!

 • Jätkä

  Saha käy joko liian rikkaalla, tai kylmänä.

  petep

  Niin se tekeepi . On käynyt aina ja saanee minun puolesta käydäkin. Ei ole oma saha ja lienee niin että ei leikkaa ainakaan kiinni tai mistä sen tietää. Moottorisahassa jos äänenvaimennin olisi noin märkä niin ehkä joutuisin marssimaan huoltoliikkeeseen.

  arto arto

  Tänään päästelin vanhalla 545fx 4 tankkia kuivaksi, 12v kuusikkoa ei koskaan raivattu koivua vähän , paljon pihlajaa illasta mittasin alueen oli mennyt 0.9ha….Sitten saha liikkeeseen no tuli heräteostona uusi 545fx. Entinen oli jo tienannut kiitettävästi, Pääsee maanantaina uudella sahamaan.

  oksapuu

  Heh…

  Ja 300€ vanhasta vaihdossa hyvitystä että pätkähti 🙂 …

  kuusessa ollaan

  Noista säätöhommista sen verran, että ennenkuin alkaa ruuvailemaan, on syytä tarkistaa/tietää onko sahassa ilmahuuhtelutekniikan moottori. Eli onko kaasuttajassa kaksi kurkkua tai jaettu yksi kurkku.

  Perinteisen moottorin säätö on hyvinkin yksinkertaista, kuten jätkäkin totesi. Mutta ilmahuuhtelumoottorit ovat moottorimalleittain omat säätönsä vaativia. Aika erikoisillakin säädöillä on saatu moottorit vasta pelaamaan. Kun tää hq545 tuli, oli tehdassäädöt aivan metsässä. Sisäänajon jälkeen meni ihan mopoksi. Heti meni maahantuojaltakin, ennenkuin jakoivat paremmat säädöt. Ja mitä pienempi moottori, sitä herkempiä ovatten. Ongelman aiheuttaa sen raitisilmakurkun avautumisen hetki, se sekottaa moottorin täytöstä, vaikka raitis ilma päästetäänkin männän päälle.

  Markku raivaaja

  Eikös siinä raivaamisessa pitä vähän kattoa mitä puuta kaataa? Mitä puuta jättää? Se, että kävelee 7,1 ha 5 päivään, nii on kait se sama kun istuu jo kotona. Mitä sitä sahaa siellä mettässä ulkoiluttaa jos ei sillä, mitää siellä tee? Muuta kuin kantaa?

  arto arto

  Eikös siinä raivaamisessa pitä vähän kattoa mitä puuta kaataa? Mitä puuta jättää? Se, että kävelee 7,1 ha 5 päivään, nii on kait se sama kun istuu jo kotona. Mitä sitä sahaa siellä mettässä ulkoiluttaa jos ei sillä, mitää siellä tee? Muuta kuin kantaa?………….Miten sen ottaa jos käsketään poistaa kaikki lehtipuu kasvatettavan havupuun päältä. Pitäisi varmaan tyhmänkin tajuta mitä silloin tehdään.  jos ei tajua niin ohje ( Kaadetaan kaikki lehtipuut pois) Miksi laiskotella kotona kun voi tienata hyvin.

  Jätkä

  Jospa nyt aluksi tekis vaikka arton ohjeen mukaan. Jos on kyse perkauksesta ja vielä täsmennetään, että kaikki lehtipuu pois, helpottaa ihan noviisia, kun menee näin talviaikaan tekemään ja kaataa kaikki ne risut, joissa ei ole neulasia, niin hyvä tulee.

  Sitten – kokemuksen karttuessa voi jo pystyä erottamaan lehden neulasista.

  Tolopainen

  Ei taida nämä nykytekniikalla olevat sahat olla niin hyviä ammattikäyttöön kuin aiemmat jotka olivat mekaanisella säädöllä. Kun yksinkertaisiin moottoreihin laitetaan säätöjä jotka pienentävät päästöjä se tarkoittaa myös tehon rajoittamista.

Esillä 9 vastausta, 51 - 59 (kaikkiaan 59)