Keskustelut Metsänhoito Istutuksen hinta

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 119)
 • Puuki

  Laikku-ja kääntömätästyksessä paljastuu vähemmän maata kuin äestyksessä joten maaperäpäästötkin on silloin pienempiä.  Kun mätästyksen kasvua lisäävä vaikutus on samaa tasoa kuin tuon juurilannotuksen eli 20-35 % , niin siihen lisäksi jalostushyöty ~ 15 % lisäävät ku-taimien kasvua yhteensä ~ 55- 85 % verrattuna luonnon taimiin muokkaamattomalla maalla.  Jos taimet on vielä siirrettyä alkuperää etelästä pohjoisempaan , niin se lisää kasvua jonkin verran.  Parhaimmillaan siis liki 100 %:n kasvulisä olisi saavutettavissa nykyisillä jalostetuilla taimilla . Jalostuksen edetessä (ja ra-kovulla varsinkin jo nyt)  puiden kasvua ja oksalaatua saadaan parannettua lisää.

  Sen lisääntyneen kasvun huomaa kyllä,  jos on seurannut jalostettuja ja siirrettyjen ku-taimien kasvua viime vuosikymmeninä.  Kun esim. tällä korkeudella oli 80-luvulla luont. kuusten rk-ikä yleensä 9-11 v , niin uudemmat istutukset ehtii kasvaa sinä aikana  4-5 m pituisiksi mätästysalueella.    Sopiva juurilannotus lisää alkukasvua mutta mätästys ja sopiva taimialkuperä lisää kasvua pidempään.

  Liukoisen ammoniumtypen lisääminen saa siis aikaan juurten lisäkasvun. Samaan voisi päästä muillakin lannoitteilla ; esim. jollain luonnon lannoitteella joka lisää paremmin maaperän mikrobitoimintaa kuin keinolannat.

  Tolopainen

  Metsäteollisuus ostaa yhä vähemmän kuitupuuta, mitä aiotte tehdä lisääntyvällä kasvulla. Paperiteollisuuden supistuvaa kuitupuunkäyttöä ei tietenkään pystytä korvaamaan, Kiinan pahvilaatikoiden kysynnällä

  Puuki

  Tukkipuuta kasvatetaan entistä enemmän ja kuitua mielellään niin vähän kuin mahdollista.  Kun tukin reaalihinta on suunnilleen sama kuin joskus ennen oli kuitupuun , niin eipä se ole niiden kasvatus juuri muuta kuin harrastustoimintaa nykyään.

  Kurki

  Niin se lannoite pullo on 15 cm korkea ja nelisen senttiä leveä pullo. Niitä menee hehtaarille noin kolme – neljä

  Minä olen kastanut ennen istutusta kaikki taimet veteen liotettuun lannoitekoktailiin, jossa Rauta-PK:ta, NP1 ja hivenlannoitteet sinkki ja kupari. Eikä maksa juuri mitään.

  Metsuri motokuski

  Tässä lannoitteessa onkin kyse sen pitkävaikutteisesta liukenemisesta.  Joten ihan sama se ei ole kuin kurjen koktail . Sitä en tiedä kumpi on sitten parempi.  Tuo pullo maksaa noin 20 euroa alveineen.  Tietenkin nuuka matit lataavat sen omilla lannoitteillaan.

  Kurki

  Olihan tuolla ruottalaisella pikavaikutuskin. Kolmen vuoden päästä taimet olivat normaaliin nähden 2-kertaisia.

  Tolopainen

  Onpa isoja, viimekesänä istutetut kuusentaimet ovat jo vajaan metrin mittaisia, vaikka istutin muokkaamattomaan maahan.

  pihkatappi

  Siirtoistuttamalla vajaa 10 vuotiaita taimia voi pidentää hieman taimiväliä. Lapio tai kourukuokka työvälineinä. Istuttaminen heinikon sisään ei ole ongelma. Kustannukset työpanokselle tietysti esteenä käyttää vieras työvoimaa. Omatoimeselle kuitenkin hyvä mahdollisuus täydentää rehevän pohjan saniaisten tappamien pikku kuusten tilalle vakiintunut taimiaines. Pienaukkoon myös oiva tapa käyttää ojan pohjan kuuset hyödyksi.

  Metsuri motokuski

  Tolopaisen kannattaa katsoa mitasta kuinka pitkä on metri.

  aegolius

  Tolopainen: ”viimekesänä istutetut kuusentaimet ovat jo vajaan metrin mittaisia, vaikka istutin muokkaamattomaan maahan”

  Kyllä omat ihan jo tänä keväänä istutetut ovat vajaan metrin. Osan laitoin mättäille ja osan muokkaamattomaan. Saman pituisia ovat. 😉 Voi hyvää päivää.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 119)