Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 14,721 - 14,730 (kaikkiaan 14,755)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Rane2

    Hyvä että Perko muistutti mm. Arvo Kettusen käytännön näytöistä…

    Tuuli riepoi arvoleimikon – Metsälehti

    Rane2

    Pukkalan käytännön näytöistä voi mainita sen kun hänen omistamansa Arvometsä-niminen firma hakkasi Ranen rajanaapurina olevilla United Bankersin metsätiloilla Jk-tyylillä.Seuraavaksi sitten hakkasivat aukoksi,äestivät ja kylvivät siemenet.Hyvä männyntaimikko tulossa.

    Kyseisten henkilöiden käytännön tuloksista voi päätellä että jatkuva kasvatus on kallis ja työläs välivaihe ennen päätehakkuuta…

    Perko

    A  J  pyydän,    ällä liittele minua toisiin kirjoittajiin!    Tappiollisuus ei ole  tietoisesti maaomistajan tavoitteesta johtuva haitta, vaan se liittyy nimenomaan paljaaksihakkuihin sellutuotannon vaatimusten ja entisen metsälain pakottaman hoidon seurauksena.   Tuon seurauksena on tullut haittoja lisää, ratkaisuksi joutuu hakeutumaan uutta kulmaan kontekstiin.

    mehtäukko

    ”..liittyy nimenomaan paljaaksihakkuihin sellutuotannon vaatimusten ja entisen metsälain pakottaman hoidon seurauksena..”

    Täyttä potaskaa. Parempaa menetelmää varmaan tukintuotantoon ei ole edes keksitty ja jk:s on enimmin viherpunikkien uusi kulma määrätä yksityisomistusta.

    Selluntuotantolaitosten ja niihin kytkeytyvien muiden jalostajien toiminta harvennuspuun jalostajina on kokonaisuutena valtava lisä-arvon tuoja. Sen vähättely on kummallista propagandaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Entä Osmo Palosaaren näytöt. Oheisesta linkistä muun muassa löytyy: https://virva.net/metsanomistaja-osmo-palosaari-ihmisen-aani-podcast/

    Hakkuuohje-esimerkki: ”Korkean keskikantorahatuloksen varmistamiseksi valitaan puut rinnan korkeudelta yli 22 senttimetriä paksut. Samalla vältetään pohjapinta-alan pudottaminen alle neljäntoista.”

    mehtäukko

    Linkistä:

    ”..Tämä naapurin mies oli erilainen. Hän ei vain hakannut aukkoja taloudellisen tarpeensa vuoksi, vaan hänellä oli visio säilyttää metsän terveys ja jatkuvuus. Kun hän kaatoi suuren tukkirungon, hän samalla istutti tilalle kaksi tai kolme tainta varmistaakseen seuraavan sukupolven kasvun…”

    Niin mitä sitten?

    Rane2

    ”Entä Osmo Palosaaren näytöt.”

    Erinomainen potkastien tekijä?

    Scientist Scientist

    Eräs jatkuvan kasvatuksen ongelma lienee ettei juuri löydy sitä tekeviä hakkaajia ja ostajia. Tietääkö joku. Minulla tiedossa vain joku Innofor ja sekin näyttää tekevän vain suunnitelmia.

    Minulta on kyllä yritetty ostaa energiapuuta noin 20v sekametsästä mutta vaativat ennakkoraivausta. Sen hinta 370€/ha joten ei hakkuusta paljoa jäisi vaikka energiapuun hinta 25€/kuutio. Ei ole järkevää kasvattaa puuta poltettavaksi?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Osmo Palosaaren Metsäsuunnittelu Hollanti tekee paitsi suunnittelua myös hakkuita, pääkonttori ilmeisesti heillä Oulaisilla.  Arvometsän kautta saa varmaan myös hakkuun. Siskon metsässä tehtiin juuri siisti poimintahakkuu Konnevedellä, mutta tekijöitä en osaa nimetä.

    Paljonko olisi poistuma Scientistillä per hehtaari? Esim. 100 m3 x 25 tuottaisi jo 2500 euroa.

    konstapylkkerö2

    Tasaikäisen metsän kasvatuksen tappiollisuus on vain erään ukon päässä. Päätehakkuun tuloeron tuotto jatkaa metsän tuottoa korjuun jälkeen. Mutta sitähän ei voi jk:n mainostajat tunnustaa. Se kun tekee jk:sta melkein aina heikommin tuottavan vaihtoehdon.

    Pitää olla melkonen puusilmä metsäasioidensuhteen, jos suostuu maksamaan satasia hehtaarilta noille jk-firmoille suunnittelusta.,Kaupan päälle saa huonosti tuottavan suunnitelman heikommilla kantohinnoilla.

Esillä 10 vastausta, 14,721 - 14,730 (kaikkiaan 14,755)