Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 3,441 - 3,450 (kaikkiaan 14,403)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Edelliseen Timpan pohdintaan pari kommenttia. Ne kuvaavat hyvin sitä että metsänhoidossa ei ole ns. oikeita ratkaisuja vaan on aina vaihtoehtoja. Harvennetun hieskoivun ja männyn alle saa varmaan luontaisestikin kuusen taimikon. Puolilaho hieskoivikko puolestaan olisi oivallinen monimuotoisuuskohde josta hömötiainen kiittäisi, joten osan näistä alueista voisi säästää.

    mehtäukko

    EDIT

    Jovain Jovain

    AJ: ”miksi kanssasi on vaikea keskustella: kumoat omat ajatuksesi”. Imitoit toisten lausumalla, taidat tehdä sitä tahallasi. Voihan sitä ”agendaan” sopimattomat sotkea tälläkin tavalla. Valkoisia valheita, niitä viljellään täällä yleisesti. Kysymys on edelleen metsänhoidosta ja sen luokittelusta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Älä Jovain hikeenny. Yritän vain ymmärtää (kuten aegolius) mikä sinua ja RR:ää hiertää. Onko se se että ihmiset hoitavat metsiään väärin vai se että he ajattelevat väärin? Mitä haittaa on luokittelusta, kun kaikki on kuitenkin sallittua. Metsänomistaja saa ihan ite päättää ihan kaikesta ja saa päätöksentekoon tarvitsemansa oikean tiedon – kunhan täällä ei kampiteta niitä jotka sitä tietoa jakavat. On tärkeää ymmärtää että kaikki tutkimuksen nimellä kulkeva ei ole samanarvoista. (Valkoinen valhe oli muuten koivu.)

    Timppa

    Olivat 100-vuotiaita koivja.  Ei niiden kuoreen tintin nokka pysty.

    Jovain Jovain

    AJ: Imitoit Puukin lausumaa, Puukille on kyllä vastattu. Ja ei tämä viimeinenkään väliintulo välttämättä asiaa selvennä. Henkilöön, henkilöihin kohdistuvalla väliintulolla voidaan ”agendaan” kuulumattomia rönsyjä poistaa, ainakin saattaa kyseenalaiseksi.

    Eihän tässä ole laitaa, vaikka metsänhoitoon tai puukauppaan liityvillä kysymyksillä tullaan keskusteluun. Heti ollaan vastassa ja on ”raatilaisia”, jotka kokevat sen henkilökohtaisesti, jopa henkilökohtaisena arvosteluna. ”Hoitavat metsiään väärin tai ajattelevat väärin”. Eiköhän kuitenkin ole tarve laskeutua keskustelun tasolle ja sietää, ainakin yrittää sietää myös niitä, jotka toimivat etitavalla.

    aegolius aegolius

    >Heti ollaan vastassa ja on ”raatilaisia”, jotka kokevat sen henkilökohtaisesti, jopa henkilökohtaisena arvosteluna. ”Hoitavat metsiään väärin tai ajattelevat väärin”.

    Ok, eli se ”raati” tarkoittaa täällä palstalla sinun kanssa eri tavalla ajattelevia. Olisit sanonut suoraan. Koen olevani ihan itsenäinen kirjoittaja enkä ole aina samaa mieltä kenenkään kanssa. Pitäisikö?

    En ole huomannut, että metsänhoitoasi olisi pidetty täällä vääränlaisena. Minähän taisin antaa jopa positiivista palautetta viestistäsi, jossa kerroit konkreettisista toimistasi erirakenteisuuden tavoittelussa.

    >Eiköhän kuitenkin ole tarve laskeutua keskustelun tasolle

    Enkö juuri ole ”laskeutunut” keskusteluun, kun koetan ymmärtää mitä tarkoitat ja kiinnitän huomiotasi metsätalouden käsitteiden käyttämiseen?

    Suoraan sanottuna en ymmärrä mistä sinulla hiertää. En tiedä tiedätkö itsekään. On useita erilaisia hakkuutapoja, joista vain yksi (avohakkuu) on jatkuvassa kasvatuksessa suljettu pois.

    Per Ä Reikäs

    Älkää myykö liian halvalla tavoite hinta on 150€/kiinto

    Jo polttopuunakin sen saa

    Visakallo Visakallo

    Ruplissako?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Avohakkuuta ja jatkuvapeitteistä voi halutessaan tehdä vaikka samalla metsäkuviolla sen eri kohdissa. Se on sitten metsäninventoijan ja metsäkeskuksen kemeratarkastajan ongelma jos ei ymmärrä mitä tapahtuu. Puitakin saa myydä aivan parhaaksi katsomallaan tavalla. Ei kuitenkaan pidä pakottaa muita samaan malliin! Vai mitä Jovain?

Esillä 10 vastausta, 3,441 - 3,450 (kaikkiaan 14,403)