Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 3,881 - 3,890 (kaikkiaan 14,891)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • aegolius aegolius

    Samalla tasolla ovat olleet kaikki tekstisi jatkuvasta kasvatuksesta. Teet siinä mielessä ihan positiivista hommaa täällä, että osoitat empiirisesti millainen mo lukittautuu kyseiseen menetelmään kaikesta Suomen avoimesti saatavana olevasta metsätutkimuksesta huolimatta.

    R.Ranta R.Ranta

    Mahdatko mehtäukko nyt sanoa väärän todistuksen lähimmäisestäsi. Ei pitäisi arvella pahantahtoisesti, ellei tiedä asiasta mitään. Menee uskottavuus, jos hyökkäys alkaa kohdistua ennen muuta henkilöön. Viimeisestäkin puukaupan toteutuksesta hankalalla ranta-alueella, meni sähköisesti iso kiitos niin yhtiölle kuin ostomiehellekin, erinomaisesta palvelusta hankalassa kohteessa, kesämökkiympäristössä.

    Gla Gla

    Itse en ole jättänyt tarjouksia metsätiloista, joissa olen korjuun edellytysten suhteen muiden armoilla. Täällä ei niin harvinainen tilanne on esim. tieoikeus pellon poikki eli korjuu vain hyvänä talvena ja puiden varastointi naapurin mailla. Kun sitten tulee muutama huono talvi peräkkäin, jolloin ei kulku onnistu, on puun myyjällä naurussa pitelemistä. Normaalit kesäajan raivuksetkin yms. työt hankaloituu.

    Suunnilleen kaiken muun voi hinnoitella, mutta ei puuttuvia kulkuyhteyksiä.

    Puuki

    Paljonko  supertaimet tuottaa istutuksen jälkeen het 25 vuodessa?   Toinen juttu vielä.    Silloin kun ne kuusi ”viisasta miestä”  julisti aukkohoidon ainoaksi sallituksi  niin mihin tutkimukseen   se  päätös perustui jolla se perusteltiin?  Sanoit sen  olleen tukittu juttu.

    ”Supertaimet” tuottaa myös heti, jos on esim.  metsä josta saa kantarahaa alkuun vaikka 5000 €/ha enemmän kuin jk:n menetelmällä (jos sille on yleensä edellytykset olemassa).  Koetappa tehdä vertailua  oikiasti laskien , onnistuuko ?

    En ole puhunut aikoinaan tehdystä harsintajulkilausumasta mitään mutta kun otit puheeksi,niin aika hyvin on toiminut kokonaisuuden kannalta sekin, kun puuta on riittänyt teollisuuden rattaisiin ja muuallekin ylenmäärin sen jälkeen.   Ylilyöntejäkin on toki joskus  tullut sen takia , ehkä yli-innokkaiden virkahenkilöiden toimesta .     Ei kannata luulla”jk-opin”olevan niin hyvä kuin jotkut sen mainostajat kertoo eikä jonkin kostomentaliteetin vauhdittamanakaan    mainostaa sitä valheellisesti ylivertaiseksi.

    mehtäukko

    ”Ärsytetään nyt vielä vähän teitä, vaikka pitäisi toki jo lopettaa.”

    ”..Mahdatko mehtäukko nyt sanoa väärän todistuksen lähimmäisestäsi..”

    En mahda. RR on lähtenyt omanlaatuisin keinoin ”soitellen sotaan”. On esittänyt ”tavattoman” kummallisia soutuliikkeitä yleiseen arvioon, mutta veneensä onkin ajelehtinut ulapalla päättömästi pusikoihin!  Kun arvelua ei ole, vaan esittämäsi voimakkaat pöhinät asioista, johtopäätökset eivät voi olla vaikeat.

    Timppa

    Perkolle pitänee kertoa, että kaikki puut kasvavat taimista.  Toiset nopeammin toiset hitaammin.  Tarkkailepa taimiesi kasvua ja tee sitten johtopäätöksiä.

    Perko

    Kysyin vain sitä miten rotutaimi tuottaa 25 ssä vuodessa. Tarkennan en kysynyt metsän edellisestä hakkuista, tuhoista enkä  aiemmista  omista tai viereisten   metsien myynnistä saatua rahaa.  No, ei tarvii vastata kun tiietään molemmat ” tulos”.

    Varmasti tiesit, mutta   kerron sen  etteivät ne  yläharvennuksen kieltäjät perustelleet tutkimuksilla julkilausumaansa  eivätkä sitäkään paljonko taimikko tai riukusavotat tuottaa tappiota.    Ei se heitä kiinnostanut eikä tunnu vieläkään selvineen kovin monelle.

    Rane

    ”Mie  siinä kerroin heille Suomesta ja  buisneksestä, että  perustetaan mehtärahasto jolla kerätään ihelle kokomaaliman fyrkat. Siihen heittivät kuokat ja taimivasut, tämä tamppaus jo osataan sanoivat mennessään.”

    Jep jep.

    aegolius aegolius

    >Kysyin vain sitä miten rotutaimi tuottaa 25 ssä vuodessa.

    >No, ei tarvii vastata kun tiietään molemmat ” tulos”

    Vastaan kuitenkin: Noin 200 %. Ei se ole huono riskien vähäisyyteen nähden.

    Vastakysymys Perkolle: Jos 25 vuodessa tuotto on 200 %, kuinka suuri on vuotuinen tuotto?

    Jovain Jovain

    Tiedä onko tarvetta väitellä metsänhoidosta siinä mitassa mitä tehdään. Ei senkään puoleen, suomen metsät tuskin tulevat hoidetuiksi keinollisena metsänhoitona. Toinen puoli on jotain muuta, luontaisia vaihtoehtoja.

    Keinollinen uudistaminen joka paikkaan ei ole edes mahdollista, ei myöskään kustannuksiltaan järkevää, mutta metsänhoito ei myöskään ole poissulkevaa, vaan täydentävää.

    Omassa metsänhoidossani valtaosa on jaksottaista metsänhoitoa, mutta ei voi käsittää, jos on selvä näyttö vaihtoehtoisesta, sitä vaan ei voida hyväksyä. Luokituksen muutos, johon Gla tuolla viittasi, poistaisi tämän eipäs juupas väittelyn.

Esillä 10 vastausta, 3,881 - 3,890 (kaikkiaan 14,891)