Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 4,821 - 4,830 (kaikkiaan 10,374)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Timppa

    Näyttäisi kuvassa olevan kohtalaisen kivinen paikka.   Minkähänlaisilla vehkeillä on kynnetty?   Isoja kuusia on harvakseltaan ja seassa alikasvuskuusia.  Voi hyvinkin olla jatkuvan kasvastuksen viritelmä.

    Jos Seppo Vuokko on metsäteollisuuden ”taskussa” ja kaikki muutkin samoin ajattelevat, niin on kyllä isot taskut, että me kaikki niihin mahdutaan.

    Gla Gla

    Ei noin tiheä kuusikko mikään jk-kohde voi olla. Edes pieni reikä keskellä ei tilannetta muuta. Pelkkää sammalta kasvaa. Muuten Sepolla on asiaa, vaikkakin ehkä painotukset turhan paljon metsätalouden suuntaan kallellaan.

    Visakallo Visakallo

    Kyllä Petkeleskin vielä jonain päivänä oivaltaa, että jatkuva kasvatus ei ole lunnonmukainen hakkuutapa. Jaksollinen kasvatus on huomattavasti luonnonmukaisempi.

    Berza

    Joo, tuo kuva kyllä kuvaa jotain muuta metsää. Lieneekö sattunut toimittajalle väärä kuva ” kynsiin” ?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Sori en hoksannut että Vuokon juttu on jo linkitetty tänne… no ei oo jiikoota tuo kuvituskuva. En pysty lukemaan juttua kun en ole tilaaja, mutta itse asia lienee varmaan niin että jatkuvapeitteinen menetelmä voi auttaa monimuotoisuuden kohentamisessa vain rajoitetusti. Luontaisimmillaan se olisi kohteissa jotka eivät luonnontilassa uudistuisi isojen aukkojen kautta eli esimerkiksi palaisi usein ts. kosteikot (ojitetut turvemaat) ja tuoreet kankaat.

    Berza

    Kyllä linkki avautui minulle.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    MT antaa lukea muutaman jutun viikossa ilmaiseksi.

    Taviokuurna

    Jatkuvan kasvatuksen fariseukset eivät tunne käsitettä ”maaperän siemenpankki” — aukkohakkkuulle nousee näsiästä lähtien kasveja, jopa villiä herukkaa, vatusta puhumattakaan–ja sitä myötä on perhos-, kärpäs-, lude- ja kimalaissakitkin todella runsaita niin lajimääriltään kuin tietyn lajin yksilöluvuiltaankin. Tästäkin on Vuokko kyllä kirjoittanut MT:ssa viisaasti, menkää keräämään heinäkuulla metsävadelmia, jollette usko!

     

    Visakallo Visakallo

    Jatkuvan kasvatuksen markkinointi sisältää runsaasti epätotuuksia. Talouspuolella sen soveltava matematiikka hakee vertaistaan, samoin hoitotarpeen minimointi, mutta vielä isompi epätotuus sisältyy väitteeseen jk:n luonnonmukaisuudesta. Luonto toimii kasvi- ja eläinkunnassa aina samalla tavalla, eli vahvimmat yksilöt jäävät jatkamaan sukua ja heikoimmat karsiutuvat pois. Jk-hakkuissa ei näin toimita, vaan enimmäkseen päinvastoin.

    mehtäukko

    SVuokon mielipiteeseen on helppo yhtyä.On se niin luonnonmukaisesti ajateltu.

    Kuva on propagandan tuotos.

Esillä 10 vastausta, 4,821 - 4,830 (kaikkiaan 10,374)