Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 7,401 - 7,410 (kaikkiaan 14,403)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Puuki

    Oliko kuva se 11 vuotta kituuttanut kuusi harsinnan jälkeen ? Muistetaan se .

    Jovain Jovain

    AJ. on aivan totta, jatkuvapeitteistä ei ole tarjottu Mhy:n tai Metsäkeskuksen taholta, ei myöskään laskelmia viljelyn paremmuudesta. Vaan on kehotettu, sanoisiko on vaadittu, ainakin vanhan lain aikana. Näin ei kuitenkaan aina ole toimittu, vaan on jatkettu jatkuvapeitteisenä, joka on osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi. Myöskään huomautettavaa jälkikäteen ei ole tullut. Jollain tavalla aika rankkaa on tämä vastakkainasettelu, toisaalta tavan metsänomistajalla ei ole laskelmia. Metsänomistajan aika menee metsätalouden töissä ja toiminnan pyörittämisessä. Veroilmoitukset ovat pakollisia, tuskin kuitenkaan pieleen olisi mennyt.

    Kurki Kurki

    Perko:Kai AJ muistaa. Lähetin jo vuosia sitten kuvat ja tiedot. Vaikutus oli palstalaisiin kuin vasemmiston pieneen oravaan.

    Muistan minä nuo Perkon kuvat, jotka hän nyt on poistanut kritiikin vuoksi. Jotain vaapaata kasvatusta. Välipuut puuttuivat. Joku kuusentaimi kyllä oli.

    Visakallo Visakallo

    Jovain: ”toisaalta tavan metsänomistajalla ei ole laskelmia. Metsänomistajan aika menee metsätalouden töissä ja toiminnan pyörittämisessä. Veroilmoitukset ovat pakollisia, tuskin kuitenkaan pieleen olisi mennyt.”

    Mitäs töitä niissä jk-metsissä muka on? Jk-metsän veroilmoituskin on äkkiä tehty, kun ei ole kulujakaan. – Vai onko meille puhuttu muunneltua totuutta kaikki nämä vuodet?

    Jovain Jovain

    Hyvin on riittänyt veroilmoitukset ja toiminnan pyörittäminen. Ei Visakaan ole esittänyt laskelmia, väittämiä siitäkin edestä. Ei niitä ole minullakaan, vaikka merkittävä osa metsistä oli peitteistä metsänhoitoa. Se on totta, että peitteisessä metsänhoidossa hoitotöitä on vähemmän, ei voi verrata jaksottaisen, taimistojen ja nuoren metsän hoitoon. Ei myöskään kemeroihin, ainakaan niillä kehuskeluun. Koukuttaa tuo AJ:n viittaus: ” Sekin olisi jo hyvä tulos, jos voisi näyttää mihin päästään, kun kasvupaikka ja puuston rakenne ovat aloitettaessa parhaat mahdolliset”. Hyvin sanottu, eihän tässä pitäisi olla epäselvää, ei myöskään tiedon puutteesta.

    Visakallo Visakallo

    Jovain, jos joku on täällä kaikkien näiden vuosien aikana esittänyt väittämien sijasta laskelmia ja tuloksia ja lukuja, niin meikäläinen.  Palstalaisten kesäretkenkin olen järjestänyt. Kemerat ovat tulleet metsänhoidon bonuksina, joista tulee saajalleen hyvä mieli.

    Sehän se jk:n suurin ongelma onkin, ettei kasvupaikka ja puuston rakenne tahdo pysyä kullekin puulajille parhaana mahdollisena. Jaksollisessa nämä asiat voidaan laittaa kuntoon alueita uudistettaessa ja hoidettaessa.

    Gla Gla

    ”Sehän se jk:n suurin ongelma onkin, ettei kasvupaikka ja puuston rakenne tahdo pysyä kullekin puulajille parhaana mahdollisena.”

    Tämä. Luonto on kehittänyt sellaisen käsitteen kuin sukkessio. Jos ihminen tuon yrittää pysäyttää, talousmetsälle asetettavat tavoitteet ilman muuta kärsii.

    Huvittavaa onkin, miten jk:n mainostetaan jäljittelevän metsän luontaista kehitystä.

    KeMeRat

    Älähän huvitu Pekka-Eric.

    Ehdoton eliitti nieleskeli vielä viime syksynä, että avohakkuu (5) ei ainoastaan jäljittele, vaan on täysin sama asia kuin luonnon järjestämä metsätuho.

    Rane

    Kemerat siis viittaa FSC:n (WWF,Greenpeace,Luonnonsuojeluliitto,Luontoliitto metsäryhmineen,yms) pääjohtajan Kim Carstensenin kirjoitukseen jossa hän kertoo miksi 90% sertifikaatin hakkuista on avohakkuita:

    ”Käytännössä avohakkuumenetelmä on vallitseva Ruotsin,Kanadan ja Venäjän havupuumetsissä.Tämä johtuu siitä että avohakkuu ei eroa luonnon omasta tavasta uudistaa metsiä näissä ekosysteemeissä.Metsät palavat säännöllisesti luonnon metsäpalojen vuoksi tai ne tuhoutuvat rajuissa myrskyissä.”

    Rane

    Hauska juttu MT:ssä.Kaveri(ilmeisesti kirjoittelee tännekin?) on perustanut firman joka konsultoi metsänomistajia jatkuvan kasvatuksen menetelmästä.Tavoitteena on kuitenkin lisätä sekametsiä (mm.koivu) ja vähentää kuusen osuutta!Firma kuulema on hyvinkin kannattava.Jutun kuvissa ei näy yhtään lehtipuuta jostain syystä.

    Metsäyrittäjä katseli aitiopaikalta repiviä Natura-kiistoja ja sai niistä hyvin kannattavan liikeidean – MT Metsä – Maaseudun Tulevaisuus

Esillä 10 vastausta, 7,401 - 7,410 (kaikkiaan 14,403)