Keskustelut Puukauppa Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

Esillä 10 vastausta, 491 - 500 (kaikkiaan 733)
 • Katkontakiista: Turun hovioikeuden päätös

  ” Turun hovioikeus kääntyi metsänomistajan kannalle.”  Metsänomistaja pystyin esittämään näytön siitä, että tukisaannon vähyys johtui väärästä katkonnasta.  Tämä on iso ja hyödyllinen ennakkotapaus kaikille metsänomistajille, ja siitä miten kannattaa järjestää hakkuunaikainen valvonta.

  Minkälaisia ajatuksia päätös toi mieleen palstalaisissa ja onko omalle työmaalle sattunut piirteitä virheellisestä katkonnasta ?

 • mehtäukko

  Yhtä uskottavaa kuin savumerkkien tulkinta trombista,- eikö niin. 🙂

  Visakallo Visakallo

  ”Kuinka pitkäaikainen kokemus Jovainilla on kertomastaan puukauppatavasta ja sen kirjanpidosta?”

  Keskustelu Jovainin kanssa olisi täällä paljon hedelmällisempää, jos tämä vastaisi aivan asiallisiin kysymyksiin.

  jees h-valta

  Valitettavasti hän on hirttänyt hihnan kiinni aivan absurdiin väitteeseensä joka ei perustu mihinkään eikä minkäänlaiseen järjelliseen vertailulaskentaan. Kolmen euron suutari ja kuinkas suuren vahingon saakaan aikaan..?

  Visakallo Visakallo

  Sellaiset keskustelijat, jotka eivät vastaa asiallisiin kysymyksiin, ovat enemmän tai vähemmän mielenterveystapauksia.

  kim1

  Eihän tuo kone urakointi mikään  kultakaivos ole,olihan alkuviikolla juttua maaseudun tulevaisuudessa…..,aikamonta tuntia komatsun mittarin vuodessa tulee päästäkseen 200000 €:n liikevaihtoon puunkorjuussa osaavista käsissäkin…..

  jees h-valta

  Jos se olisi edes kuparikaivos niin joka maatalossa olisi nykyään puunkorjuuketjun laitteet vakiona. Ja isännät kävisi par hiljaista talvikuukautta pientä ”bisnettiä” tekemässä. Ajankuluksi ja maataloutta rahoittaakseen.

  Jovain

  Visakallo kuin myös, niihin asiallisiin vastauksiin palaute on usein epäasiallista. Kolmen euron suutareista, hallan tekijöistä ei todellakaan ole puutetta. Mutta eihän tässä muuten olisi mitään järkeä. On ymmärrettävä palstan trollaaminen, etuuksien puolustaminen ja etupiirit, jotka sitä tekevät. Heti, jos joku uskaltaa eriävän mielipiteen esittää, ollaan kimpussa. Valitettavasti menee metsänomistajien kustannuksella ja harvassa ovat ne eriävän mielipiteen esittäjät, jotka uskaltavat sen tehdä.

  Se on totta, että metsänomistajat ovat kuseksineet omille kintuilleen ja ovat luovuttaneet korjuun ”bisnetin” liian helposti kilpailijalle.

   

  mehtäukko

  Joovainin kuseksinta tarkoittaa  taannoisia hankintakauppojen sössimistä huonolla laadulla ja pitämättömillä toimitusajoilla.

  Bisnetin luovutus on kuvittelua. Ei pystykauppaa ole luotukaan muutoin kuin klusterin oman korjuun välineeksi. Syy on puun logistiikan hallinta ja varmuus, määrien varmistaminen ja laadussa pysyminen.

  pihkatappi pihkatappi

  Mehtäukko sanoi niinku asia on.

  Korjuun ja autoilun logistiikka on luotu palvelemaan teollisuutta. Teollisuus toimii vain jos se pystyy toimittamaan aikataulussa asiakkaille heidän toivomiaan tuotteita. Tämä luo yhden perustan metsäteollisuudelle, hankintapuulla tähän ei päästä. Metsänomistaja ei maksa yrityksen logistiikan rakentamisesta, eikä sen käyttökuluista, koska sen hoitaa metsäteollisuus. Olen ihan varma että esimerkiksi puuautojen logistiikkaa on suunniteltu ja tehty Suomessa vuosien saatossa yli 100 miljoonalla, tottakai tuo kustannus on yhtiölle tavallaan puunhankinta kustannus ja haluavat että tämä heidän optimointi pienentää puukustannusta, mutta ei se maksettavaan puunhintaan vaikuta. Samoin metsäpäässä on järjestelmiä kehitetty, ei se firman kustannus ole pelkkä koneketjun tuotosperäinen kustannus. Suomessa näissä metsäpään  asioissa ollaan kuitenkin maailman parhaita ja teollisuus on siinä vähän rahaakin käyttänyt.

  mehtäukko

  Juuri näin. Olisi täysin utopista kuvitella, että miljardien arvoisten puun jalostuslaitosten ruokinnan perusta rakennettaisiin tilkkutäkkinä toimivan nyssäkkäkauppojen varaan!

  Toimitusvarmuus vientiin pelaa samalla kaavalla. Kun varastoihin ei tuoteta vaihtuvien tilaussortimenttienkaan takia, ketjun on pelattava.

Esillä 10 vastausta, 491 - 500 (kaikkiaan 733)