Keskustelut Metsänomistus Kenen kuuluu maksaa?

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 111)
 • Kenen kuuluu maksaa?

  Merkitty: 

  Ilmastopaneelin pääjehu Ollikainen kauhistelee alvariinsa medioissa, miten vastuuttoman metsänhoidon takia ilmastotaakka kohdistuu päästöihin ja tulee veronmaksajien maksettavaksi. …le sehän on oikea osoite! Aiheuttaja maksaa. Uskomatonta logiikkaa, että kun joku (metsänomistajat) eivät suostu siivoamaan toisten (päästöjen aiheuttajat) aiheuttamaa ilmastonmuutosta, niin nielujen ylläpitäjää yritetään saada maksumieheksi.

  Syy lienee yksinkertainen – jonkun muun pitäisi maksaa tämä lysti. Eli Ollikainen sielunkumppaneineen ovat hyötyjiä tässä kaupassa.

 • Ola_Pallonivel

  Rysselissä unohtuu vaan semmonen pikku juttu, että ollaan puuttumassa yksityisten suomalaisten omaisuuden suojaan. Ja puhutaan merkittävästä omaisuudesta.

  Voisi verrata siihen, mitä tapahtui kun korkeaa kaasun hintaa yritettiin siirtää kansan maksettavaksi. Ei onnistunut. Saksan päättäjät kyllä ajavat omia etujaan, meillä ei niinkään.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Nykyajan anekauppaa… Antti Armisella osuva kommentti siellä. Pakko kopioida osa tähän, pyydän anteeksi kirjoittajalta jo etukäteen hänen oikeuksiensa loukkausta:

  ”Niinhän edusmiehemme ovat hövelisti luvanneet nielueväämme jakaa. Ongelma on yhteinen, mutta niin täytyy ratkaisujenkin olla. Suomineidon kympintyttö asenne vain lykkää unioni kumppaneidemme vastuunottamista.

  … Voi meitä, ensin kaappasimme ympäristöministeriön hallinnollisella päätöksellä vastikkeetta metsänomistajalta rahanarvoisen hiilunielun. Reteästi edusmiehemme lupasivat pullea nielusalkku kainalossa kantaa Unionissa kokoamme suuremman vastuun nieluilla. Ja nyt huippusuhdanteessa NE metsänomistajat ovat menneet hakkaamaan päästösalkustamme pohjan! Maksun puolelle joutuessamme kukaan ei enää muistakaan uhrautuvasti hyväksymäämme suurempaa siivua: Mehän joudumme kantamaan vastuuta euroissa!”

  https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009164916.html

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Timpalla samoin hyvä kommentti: haittaavan toiminnan välttämisen vaihtoehto ei saisi olla kompensaatio. Mutta silloin kun se ei ole vältettävissä, voisi kompensoida ja tuottaa hyvää toisaalla. Järjestelmä voi olla myös kansallinen ja ulkopuolisen tarkastama, jolloin se tuottaa melko varmasti ne hyödykkeet jotka on luvattu. Aika epävarma hyöty tulee vaikkapa soiden ennallistamisesta, mutta siihenkin lienee löydettävissä kontrolloitavia ja yksiselitteisesti mitattavia tunnuksia, kuten pohjaveden pinnan syvyys.

  isaskar keturi

  Suomen metsäthän ei pitäisi lainkaan kelvata päästöjen kompensaatioon. MOTissa oli, että kompensaatiokelpoisuus edellyttää lisäys-ehdon täyttymistä, eli maksut pitää ohjata kohteeseen, jota ei muutoin olisi. Suomen metsiähän me hoidamme riippumatta näistä anekaupoista ja politiikkkojen lehmänkaupoista.

  Visakallo Visakallo

  Taitaa olla asiat nyt menossa siihen malliin, että kohta ei kysele Ollikaiset eikä Kotiahotkaan kuin leivän ja lämpöisen perään. Voi loppua herroilta vielä palkanmaksajatkin. Orkesteri soittaa vielä, vaikka Suomi-laiva on jo painumassa kohti pohjaa. Neljäsosa Suomen yrityksistä aikoo jo lomauttaa työntekijöitään. Asuntokauppa ja myös rakentaminen on pysähtymässä kuin seinään. Talouspuolelta on alkanut tulla niin rumia lukuja, että on jo mentävä 30 vuoden taakse niitä vertaamaan.

  Reima Muristo

  Niin, Sipilä & Orpo kävi ja ryssivät Suomen talouden.

  Miksi Sipilä ei pelasta omiaan mahtavilla metodeillaan. Kaikki olisivat samaa mieltä….
  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/adb781b7-0dfd-44a8-a90a-0cb6819663dc

  käpysonni

  Minun velvollisuuteni ei ole niellä muiden aiheuttamia päästöjä.

  Tekis mieli hävittää kaikki omat metsät, kaataa niin taimikot kuin vanhemmatkin metsät,ihan kaikki, ja jättää silleen, vesaikkoa kasvamaan.

  Pitäkää vittu tunkkinne, muuttukoon ilmasto ja tappakoon meidät kaikki

  Husq165R

  Reippaampi aavistushakkuu käpysonnilla mielessä, hyvä. Nyt alkaa löytyä asennetta. Lähetä HS:ään ja miksei muihinkin, niin saavatpa kerrankin kuulla.

  Puuki

  Ruåtsi irtisanoitui tyhmästä ennallistamisehdotuksesta.  Suomalaiset ei , ns. artisti  maksaa siis.

  Ei tarvi tehdä aavistushakkuita; voi suunnitella hakkuut uudestaan.  Niin kuin Tampereellakin kaupunki ei hävitä puistoja asunrakentamisen tieltä. Puistot ja niiden käyttö suunnitellaan vain uudestaan.  Suunnittelin jo ennakkoon uudestaan omat hakkuutkin.

  Visakallo Visakallo

  Aavistushakkuiden aika on kohta ohi, kun puunhinnat alkaa pudota kuin kivi.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 111)