Keskustelut Metsänomistus Korruptio- onko sitä metsissä ?

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 490)
 • Korruptio- onko sitä metsissä ?

  Uutisista putkahtaa aika ajoin suuremman luokan korruptio-uutinen. Emer.prof. ASalmisen mukaan ”pienempiä” on tänä vuonna 30-40.! Mehtäukon mielestä paljon. Kuinkahan lie metsä-alan tila? Rakennuspuoli ollee puhtoisin…

 • Puuki

  Olihan tuossa ainakin siteeksi.     Pystyvarastointi on sopimusasia sekin.

  Pienen tekstin tarkoitus on ottaa huomioon poikkeustilanteetkin eikä se ole poikkeuksellista missään sopimisessa.   Mutta onhan siinä yksityinen mo ”edunvalvojineen” aina heikoilla ellei ole jo kauppasopimuksen teossa hereillä.

  mehtäukko

  Mikäs siinä oli sitten totta?

  Puuki

  Myyjän riski ja raaka-aineen hinnan pudottaminen ainakin. Tärkeimmästä päästä asioita ne onkin.

  Perko

  Konsernin jakomies trolli  M-Ukko kuuluu  Lavrov juttukerhoon .

  Korjaan virheen :  puoli milj.  myyjiä onkin mahdollisesti  0, 6 milj.

  Metsätuhon  trombi, pora tai tuli ja vesi  sattuessa myynnin jälkeen niin vastuu mittaukseen  asti on  myyjän  piikkiin.

  Jakomiehen lanttu ei siitä kärsi!

  mehtäukko

  ”..Puun myynti ja osto pitää hajottaa samoin ja koota myös uudelleen!”.. Näyttäkää Perko ja Joovain uusi malli ennen sitä.

  Puuki ..”Myyjän riski ja raaka-aineen hinnan pudottaminen ainakin…”  ei ole mikään vastaus kysymykseen.

  Korjuu-aikana sovitun kaupan hinta ei putoile mihinkään.

  mehtäukko

  Konsernin jakomies trolli  M-Ukko kuuluu  Lavrov juttukerhoon , jolla Perko taas kerran paljasti tyhmyytensä, kun tietotaito lantusta puuttuu!

  Puuki

  Jos ei ollut sinun mielenmukainen vastaus niin ei sitten,  ei voi mitään.

  Jätkä

  A.Jalkanen:”En oikein jaksa uskoa että puun vienti jalostamattomana olisi sellainen. Osa lisäarvosta jää silloin saamatta jalostusketjussa.”

  Kaikkein helpoimmalla lisäarvo tulee, kun myydään nykyhintaan verrattuna kaksinkertaiseen hintaan raakapuuna tekemättä yhtään mitään.

  Luuletko – Anneli, ettei Suomalaisella sellulla, paperilla ja sahatavaralla ole samaa hintaluokkaa oleva kurssi ulkomailla, kuin on muidenkin tuottajamaiden tuotteilla?

  Joku vetää välistä ja rumasti!  Suomessa on yrityksillä ”pohjaton pussi”, Karu totuus aiheesta paljastui tänä vuonna toivottavasti kaikille: Polttoaineiden ja sähkön hinnoittelussa tuo ilmeni – taikka oikeasti, kun Fortum ja Neste paljasti tulosnäkymänsä tältä vuodelta.

  Miksi ei esim polttoaineissa Nesteen voittomarginaaliksi riitä 5 c / litra silloinkin, kun raakaöljyn maailmanmarkkina hinta viisinkertaistuu? Neste vain nostaa voittomarginaalinsa kolmeenkymmeneen senttiin – ja päälliköt paukuttaa henskeletään. Sama tauti on Fortumissa, joka lisää aina saman prosenttilukeman hinnan päälle, vaikka hinta nousee helvetisti.

  Tuohon rosvoukseen täytyy tulla toppi. Valitkaa minut Suomen Diktaattoriksi, niin lupaan panna tuonkin asian järjestykseen. (Ja Tolopainen valtiovarainministeriksi)

   

  Reima Muristo

  Höpöukko taas jakelee lavrov-propagandaa kuten rane.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tasainen puun hintakehitys joka voittaa inflaation voisi olla pitkässä juoksussa parempi kuin suhdanteiden mukaan (kysyntä ja tarjonta) muuttuva hintapolitiikka. Molempi parempi tietenkin.

  Jos miettii puumarkkinoita laajemmin, voisi laittaa puun käyttöjä paremmuusjärjestykseen. Kaikkein huonoin olisi jättää se metsään hiilinieluksi. Toiseksi paras on viedä se ulkomaille. Paras on jalostaa se kotimaassa. Mitä enemmän puusta on kysyntää eri tarkoituksiin sitä paremmat hinnat. Tässä mielessä voi tervehtiä ilolla sitä että on vaihtoehtoisia markkinoita kuten vienti ja hiilimarkkina.

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 490)