Keskustelut Metsänomistus Luvaton puunkaato 2200 m2 kesämökkitontilla järven rannalla

Esillä 2 vastausta, 501 - 502 (kaikkiaan 502)
 • Luvaton puunkaato 2200 m2 kesämökkitontilla järven rannalla

  8.3.2011 perheemme mökkitontilta kaadettiin luvatta 114 puuta. Moto ajoi ilman lupaa rasitteetonta mökkitietä pitkin kesämökkimme ”portista” sisään ja aloitti puiden kaatamisen kiinteistön sisällä kulkevan tonttitien molemmin puolin edeten pihamme läpi kohti ”oikeaa” hakkuupaikkaa n. 70 m matkan raivaten itselleen tietä .Tuhottu alue on n.900 m2 ja tälle alueelle jäi vain joitakin puita. Ennen pihaan tulijan toivottivat tervetulleeksi komeat männyt heti” portin” pielessä, niiden tilalla on nyt kannokko. Lähimmät puut kaadettiin neljän metrin päässä mökistä. Kauniilla puolukkatyypin kangasmaalla sijaitsevan mökkimme pihalta vietiin suojapuusto ja pihapuut. Moto tuhosi koko matkalta kauniin maisemallisesti arvokkaan koivujen ja mäntyjen kehystämän rantapolun.
  Pari viikkoa tapahtuman jälkeen metsäyhtiön toimitusjohtaja ilmoitti kirjallisesti, että meidän on haastettava motoyritys oikeuteen saadaksemme korvauksia kyseisestä törkeästä vahingonteosta. Metsäyhtiö kiistää vastuunsa tapahtumasta kertoen toimineensa ”huolellisesti ja hyvien tapojen mukaisesti ”ja vierittää syyn motokuskille ja hänen firmalleen. Motoyritys auliisti myöntää syyllisyytensä ilmeisesti suojellakseen ”työnantajaansa” ja hänen mainettaan. Minkäänlaista korvaustarjousta motofirma ei ole saanut yli vuodessa aikaiseksi.
  Poliisin esitutkintamateriaalin valmistuttua syyllisten varmistuttua tammikuussa -12 lähetimme korvausvaatimuksemme kaikille osapuolille. Nyt asia on syyttäjällä syyteharkinnassa; poliisin materiaalin mukaan törkeästä vahingonteosta ja hallinnanloukkauksesta on epäiltynä ainakin kaksi henkilöä. Asia kävi rikossovittelussa mutta metsäyhtiö kieltäytyi siitä. Kyseisen firman toiminta ei ole ollut ”huolellista” eikä varsinkaan ”hyvien tapojen mukaista” ei tekoa tehdessään, vastuunkannossaan tai selvittäessään asiaa – varsinkin, kun se syyllistyy syyttömien vahingonkärsijöiden uhkailuun ja kiusaamiseen ylimielisellä käytöksellään.

 • anaconda

  Näin metsällisenä ja mökittömänä tulee lähinnä mieleen että mitä pienempi tila, sitä arvokkaampia yksittäiset puut ovat. Mökki saatetaan hankkia juurikin sitä varten että voi maata kanervikossa ja katsella miten latvus heiluu taivasta vasten. Ei tuota muutaman tuhannen neliön mökkitonttia voi mitenkään verrata talousmetsään vaikka puut olisi samasta taimitarhasta peräisin.

  Muistelisin että eräs metsänomistaja lähti hakemaan aukoksi hakatusta käräjillä enemmän kuin tarjottua 2x hintaa puista ja uudistuskuluja. Käteen jäi markkinahinta puista….. Kun haittaa ei ole niin sitä ei ole tai sitä voi olla pahemman kerran kuten tässä mökki-casessa. Meneepä sitä taas netissä aikaa.

  oikeudenmukaistako

  Kiinnostuneille live-kuvaa nyt Höytiäisen rantamaisemista YLE TV 2.

Esillä 2 vastausta, 501 - 502 (kaikkiaan 502)