Keskustelut Metsänhoito Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 439)
 • Metsurin työehtosopimuksen mukainen palkka

  Merkitty: 

  Taannoin oli arton kanssa vääntöä metsurien suoritepalkkauksen maksajan vastuusta.

  arto oli vahvasti sitä mieltä, että aina on maksettava urakkalisä, vaikka ”metsuri olisi saamatonkin.

  Näinhän se ei ole AINA. TES sisältää myös vanhan- perinteisen urakkapalkan tapaisen suoritepalkkausmuodon. Se on kirjattu sopimukseen :”SOVITTU SUORITE”- nimikkeellä.

  Siinä on esim hehtaaritaksa raivauksella ja sen voi tehdä ahkerasti tai laiskasti, palkka ei riipu käytetyistä työtunneista tai -päivistä. Se on se, mitä on sovittu!

 • Metsuri motokuski

  Eikös ne ryteiköt kannata tehdä itse. Niiden teolla säästää eniten. Nopeat perkaukset antaa metsureille jotka tekevät ne nopeasti ja edullisesti.

  Urakkametsuri 2017

  Nuo ryteiköt on todella työläitä ja fyysisesti vaativampia, kun useasti, maastovaikeus liittyy/kosteikon reuna ,sekä jyrkänteet. Vaativat myös sahan käyttö taitoa ja muutenkin sahaustekniikkaa tekijöiltään. 3 vuotta oikeastaan ollut pelkästään ko työmaita, jokunen samalla tilalla oleva helpompi ,joskus mukana tehtävissä kuvioissa. Hevosen hommaa välillä ja paikat aika sinkeellä, kun kaikenlaista häräkettä löytyy noista 0,5-25cm väliltä, vahvuudet. yleensä 10 tankista ylöspäin mitä hehtaarille menee bensaa, 5 tankia siis minimi 7,5 tuntiselle, jäisi pienimmällä taksalla ,ota tai jätä periaatella.

  mulle
  Urakkametsuri 2017

  Rööri roope, niin on tiedän,kun niitä sahannut, silloin tällöin.

  Urakkametsuri 2017

  Elikkä antaapa muiden sahailla, nuo hommat, eihän tossa mennyt, kun ansiot 3 kauden ajalta ,sekä eläkekertymät, ja ansiosidonnaiset.Kun ei kerran, hommat kannata, niin silloin saavat olla muitten tehtävänä, ja ammattiura saa jäädä siihen,  tekee keikkaa muun homman ohessa,

  isotee

  Eikös ne ryteiköt kannata tehdä itse. Niiden teolla säästää eniten. Nopeat perkaukset antaa metsureille jotka tekevät ne nopeasti ja edullisesti.

   

  Tämä! Juuri näin, näin olen pyrkinyt tekemään. Just annoin helpon 8 ha kohteen ulkopuoliselle metsurille, kustannus oli kolmisen tonnia eli 375 e/ha ja siitä kemerat pois. Viikossa valmista ja kumpikin osapuoli tyytyväisiä, sekä tekijä että työn teettäjä.

  Itse olen surrannut myöhästyneitä, vaikeita kohteita joissa menee 3 pv/ha ja 15-20 tankillista. Tommosen raivuuttaminen varmaan maksaiskin sen 1000/ha?

  Urakkametsuri 2017

  Helpoin,kun antaa muiden sahailla, ei ole mitään järkeä antaa työpanostaan, ja jaksamistaan urakkatahdilla.tuloon nähden

  Urakkametsuri 2017

  Juurikin tuo tuntisuorite antaa mahdollisuuden tehdä tuossa noin, ja laki täyttyy, ja samalla oma Metsurin ura loppui päätyönä.

  Urakkametsuri 2017

  Siis ollut keskustelua, juurikin vaikeiden kohteiden hinnoitteluun,niistä on aina annetava myös ha kohtainen urakka, ei ole mitään 30e-34e yleistäkäytäntöä, onhan se työn tarjoajalla,että jäsi suurempi kate, on useampia ehdotuksia saanut kuulla,lähivuosina että saatais mulle sahattavaks sumplattuu..35000+ kummiskin menee jo kategoriaan kallis.

  Urakkametsuri 2017

  Suoraan isännille nämä teenkin, enään mitä sahailen, huomattavasti enemmän antaa itsellekin,kun ei jatkuvasti aamulla oo lähtö pusikkoon, monipuoliset hommat antaa enemmän tekijälleen ainakin omasta mielestä.

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 439)