Keskustelut Metsänomistus Metsä-group osuussijoitukset

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 347)
 • Metsä-group osuussijoitukset

  mielipiteitä kaivataan lähinnä metsä-groupin a-lisäosuuksista tuntuisi aika hyvä korko olevan ja vielä kevyt verotus ja pääoma bonus onko liian helppoa ollakseen totta 100000 sijoituksella tekisi 5 vuodessa noin 25000 + 5500 pääoma bonus ?

 • Jean S

  Niin, ajatella. Jos ottaa puukaupan ennakkorahoituksen eli velan osuuspankilta ja korkotaso pysyy nollassa, niin esimerkiksi 100000 euron puukaupalla pystyy tienaamaan hyvin, kun ottaa rahat heti pankilta ja ostaa niillä osuuksia. Jos siis oletetaan, että osuuskorko on 6 % ja pankki ottaa 1,75 5 + 200 euroa.

  Tekstissä on tosin joitakin jos-sanoja, joten en ole vielä tehnyt tätä kuprua. Harkitsen kyllä.

  Puuki

  Pitää olettaa myös, että ei tule sellaista tilannetta (lamaa), että suurin osa haluaisi nostaa osuussijoituksensa yhtä aikaa pois. Isot pojat jakaa ensin rahat ja loput jää pienosakkaille, jos jää. Mutta vähän sama tilannehan se on  usein muuallakin. Paitsi pankkitileillä olevissa pelimerkeissä , joista saa ~ 0.01 %-verot ns. korkotuottoa.

  Heikoiten varmasti pärjää, jos sijoittaa yleensä ulkomailta tuleviin tarjouksiin, jotka lupaa kunnon tuottoa sijoituksille. Wincapitoja yms. on tosin ihan kotikutoisenakin ollut ja tulee olemaan luultavasti tulevaisuudessakin.

  Apli

  Kovaa on luotto yhtiöön joka kieppu ei niin kauan sitten hyvin lähellä konkurssia.. Voisiko näin käydä myös jatkossa? Silloinhan kaikki menisi..

  Berza

  No,ei kyllä metsä group ole ollut lähelläkään konkkaa. Metsä board on tytäryhtiö ja sillä oli heikkoa pitkään.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä Metsäliito/MetsäGroup yhtiörypäs on viittä vaille konkursissa.   Meillä seurakuntakin sanoi silloin huomattavan osuuspääoman irti.Antti Oksasen jälkeen Nordea istutti rahoittajana firman pelastajaksi Kari Jordanin,jonka johdolla alkoi uusi nousu.

  Kun rahoittaja uhkaa katkaista rahoituksen,niin kertoo paljon tilanteesta.Nyt samassa tilanteessa on elintarvikeyhtiö HKScan.Karjaportti aikoinaan pyllähti ja sinne monelta tilalliselta osuuspääomat menivät.

  Berza

  https://www.metsagroup.com/fi/Taloustietoa/Pages/default.aspx.

  Tarvittaessa löytyy tulostiedot kauenpaakin, kohtuullisen hyvin on firmalla mennyt kokoajan.

  Ei 6 % tuottoa jäsenille muuten olisi maksettu.

  Seurakunnassa on oltu vaan hätäisiä 🙂

  Tuossa 2010 taitteissa metsäfirmoilla kautta maan oli heikompi vaihe, mutta kaukana konkurssista.

   

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Jäsenille maksettiin korkeaa tuottoa ,vaikka firma tuotti tappiota ja rahat loppu.Jos osuuspääoman korkoa olisi nipistetty,olisi alkanut paniikki,jossa osuuspääomakato olisi loppua alkunut todennäköisesti vaudittamaan.                                                                  Kyseisessä metsänomistajien firmassa on koko sen historian ajan ,pois lukien viimeiset vuodet ollut pääoman puute.Aikoinaan vuosikymmeniä sitten OP ryhmä sai tarpeekseen loputtomasta velallisesta,jolloin pelastus löytyi SYP/Nordeasta  rahoittajana,sekä ottamalla firman johtoon oman miehen.Metsänomistajina ja Metsäliiton jäseninä voimme olla kiitollisia onnellisesta lopusta.En tiedä  Berzan suhteita firman johtoon,itse olin  tekemisissä firman silloisen kakkosmiehen kanssa.Voi  myös pääjohtajan lähtiäis lehtihaatatteluista lukea,kuinka veitsenterällä kaikki oli.Kirkniemen paperitehtaan myynti pelasti,muutamasta kuukaudesta sekin kauppa oli kiinne,että tulli kovahko hinta  ,myöhemmin olisi ollut ostajat hakusessa.

  Berza

  Vuosikymmenten takaa löytyy kaikenlaista 😉 Keskustelun aiheena on sijoitus lisäosuuksiin tänäpäivänä. Kun tuotiin esille muutaman vuoden takainen ”konkurssiuhka” laitoin tiedot esille.

  Kirkniemi oli nimenomaan tämän nykyisen boardin tehdas.

  jees h-valta

  Kyllä tässä olis tarkoitus nyt tänä vuonna A-lisäosuuksia hiukan ostaa. Senverran hyvin näyttää kuutioita hakkuulta nyt tulevan.

  pihkatappi pihkatappi

  Aiemmin tarkistin että osuuksia on yhteensä noin miljardin verran. Eli firma on halpa nykyisellään ja näkymillään. Miljardin firma omistaa monen miljardin tehtaat ja tekee puolen miljardin tulosta tuotteilla, joiden menekki näkymät hyvät, niin kannattaa ottaa se turvallinen hyvä tuotto sieltä. Toki tuossa on velkaakin, mutta sekin on nykyisessä tilanteessa takuulla hoidossa. Ja omistajat on sitoutuneita, jos näin ei olisi, konkurssi olisi 12 vuotta sitten ollut todennäköinen.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 347)