Keskustelut Metsänomistus Metsä-group osuussijoitukset

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 347)
 • Metsä-group osuussijoitukset

  mielipiteitä kaivataan lähinnä metsä-groupin a-lisäosuuksista tuntuisi aika hyvä korko olevan ja vielä kevyt verotus ja pääoma bonus onko liian helppoa ollakseen totta 100000 sijoituksella tekisi 5 vuodessa noin 25000 + 5500 pääoma bonus ?

 • mehtäukko

  ”Rohkeus ja aloitteliaisuus ja työnteko antaa paremman lopputuloksen ” lisättynä ,että silloin rauta on kuumaa on taottava. Terve lainanotto kuuluu yrittäjyyteen.

  ”…Kyllä tällä palstalla tuntee ittesä ihan reppanaksi..” Mitä nyt tässä on palstalla palloa pomputeltu, sanoisin meidän kaikkien olevan osaltaan ”reppanoita” tai sitten ei. Sovitaan että ei liiaksi.

   

  Puuki

  Aivan, hyvin tuottavat ja hyvä niin.    (Tuolta B:n linkistä luin lama-ajan tilannekatsauksesta v.-09, Metsäliitosta siellä puhuttiin, ei mistään tytäryhtiöstä erikseen).

  Berza

  Nykyinen metsä Board(entinen m-real) on pörssiyhtiö, jossa Metsä Groupilla on määräysvalta ts on emoyhtiö.

  Jos silloinen m-real olisi konkkaan ajautunut, tuskinpa se Metsä-liittoa olisi kaatanut.

  Nuo 2008-2010 huonot vuodet ovat pitkälle tuon m-realin aiheuttamia.

  pihkatappi pihkatappi

  Jos osakkaat olisivat halunneet rahansa pois, Metsäliitto olisi mennyt konkurssiin.

  Huonot vuodet alkoivat aiemmin, ostettiin tehtaita suljettavaksi, kassa kulutettiin ja lainaa nostettiin. Firma teki tappiota satoja miljoonia vuodessa pitkään ja lainaa oli pari miljardia yli 7 % keski korolla. Fray bentos myytiin Upmlle pilkkahintaan, onneksi hienopaperitehtaita saatiin myytyä viime hetkessä. Taisi olla 2008 jo kun Sappi päätti nuo ostaa ja se oli tietysti käänteentekevä. Ennen tuota Sappi kauppaa, tehtaita ei voinut sulkea taseen takia, oli pakko jatkaa, vaikka konkurssi näytti selvältä. 2008 jälkeen firma ostelikin jo omia velkakirjoja, oliko niin että noita sai pitkään noin puoleen hintaan markkinoilta ja Jordan osti.

  anaconda anaconda

  Uskomattomat veivaukset tehty. Paperin painajainen on kyllä jäätävää luettavaa siitä miten johto ajoi koko firman kuoleman porteille. Ostetaan kun on rahaa, huono syy investoinneille ja alku monille ongelmille. Tämä tietysti pätee ihan yksilötasollakin.  Olen kyllä tehnyt syntiä itsekin mutta en odotellut että metsä loppuu ennen toimenpiteitä. Toivottavasti osk nykyinen hallitus on tehtäviensä tasalla.

  MJO

  Jos silloinen m-real olisi konkkaan ajautunut, tuskinpa se Metsä-liittoa olisi kaatanut.

  Arvaapa mihinkä pörssiyhtiöön osuussijoituksia on sijoitettu aika isolla prosentilla? Ei ehkä olisi kaatunut, mutta osuussijoituksien arvo olisi tippunut huomattavasti.

  Berza

  Kyllä metsä /paperiteollisuus oli suuressa murroksessa noina aikoina, mutta niistä hienosti selvisivät. Vaikka heikosti meni mg.n liiketulos oli ainoastaan 2009 tappiollinen.

  pihkatappi pihkatappi

  Osakaskunnan kannattaisi muuttaa yhtiömuoto osakeyhtiöksi ja viedä pörssiin. Helpommin tajuttava yritysmuoto ja ennenkaikkea firman omistajat, eli osakkaat saisivat rahansa pois nopeammin ja moninkertaisena. Kaikkien osakkaiden etu olisi, että markkinat määrittäisivät puunhinnan, eikä mikään hintojen alennus osuuskunta.

  anaconda anaconda

  Mitä vaatisi osk –> oyj?

  pihkatappi pihkatappi

  Tärkein asia olisi se että osuuskunnan johtohenkilöt ymmärtäisivät sen tuovan merkittävästi vältöntä lisäarvoa. Tuossa pitää kuitenkin tehdä muutos niin, että vain osuussijoitikset ja muut suorat omistukset muutetaan yhtiön osakkeiksi, ei missään tapauksessa suunnattua osakeantia jollekin sidosryhmälle, velkojille tai muille tahoille tms, nimittäin siinä on mahdollisuus myös että osuuksien haltijaa viedään kuin pässiä narussa. Suomessa on yritysmuotoja vaihdettu paljon, toki siihen projektiin tarvitaan muutama projektihenkilö. Nyt tuo pitäisi tehdä, kun kaikki on kohdallaan ja osakeyhtiönä yrityksen arvo tosiaan nousisi nopeasti ja velkaa saisi uusiin tarpeisiin. Ja voihan sen osakeannin sitten järjestää, kun yhtiö on pörssissä hetken ollut ja pörssiarvo lähellä oikeaa arvoa, eli ei mitään lahjoituksia hyväveli meiningillä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 347)