Keskustelut Metsänomistus Metsä lahjana vai lahjanluonteisena kauppana?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 68)
 • Metsä lahjana vai lahjanluonteisena kauppana?

  Kysymyksessä on kehitysluokaltaan pääsääntöisesti O2-luokan metsää ja jonkun verran myös T1-, T2-, ja O4-luokan metsää.

  Miten mielestänne kannattaa metsä siirtää seuraavalle sukupolvelle hänen kannaltaan kustannustehokkaasti:

  Puuston arvo 29000 €. Mikäli siirto tapahtuu lahjana kustannus tällöin lahjaverona 2100 €. Tai sitten lahjanluonteisena kauppana 76 % käyvästä arvosta 22040€, josta saisi sen 60 % metsävähennyspohjaa (13224 €) tulevia kauppoja varten.

  Miten sitten kuoletetaan hankintahinta, jos ajattelee erotusta 22040 €-2100 €=19940 €.

  Tulevat kaupat tapahtuisivat alle 30000 € erissä, joten laskelman pääomaveroprosenttina on käytetty 30 %.

  Laskin, että myyntiä pitäisi olla 120000 € edestä, että metsä kannattaisi ostaa.

  30 % verolla 120000 €= 84000 € netto

  Metsävähennyksellä 120000 € jäisi kun sen kokonaan käyttää 97224 € netto.

  Jotta tuohon 120000 € myyntiin päästään niin 75 %-tukkiosuudella pitäisi myydä 2600 m3 puuta, johon ei ihan nopealla aikataululla päästä.

  Olen tullut siihen lopputulokseen, että tässä tapauksessa metsävähennys on syytä unohtaa ja halvin tapa on ottaa metsä vastaan lahjana ja maksella lahja- ja myyntiverot tulevaisuudessa ilman mutinoita.

  Meneekö mielestänne metsään vai toimisitteko toisin?

 • oksapuu

  MT Metsä N:o 1/2020, sivu 20…

  Eipä tuota kerrottu, Kainuussa kuitenkin. Joku täällä varmaan tietää…

  Metsuri motokuski

  No onhan tuo yhteismetsä esim puukaupassa ihan toisenlainen asiakas kuin yksityinen pieni tilanomistaja. Yhteismetsän puukaupat kiinnostavat aina ostajia ja uskon että puun hintakin on huomattavasti parempi. Mitä suurempi tila ja leimikko koko sen kiinnostavampi se on. Samoin tulee ne metsätkin hoidettua kustannustehokkaasti eikä välttämättä kiinnostumaton metsänomista tarvii niitäkin tehdä.

  Toivoisin että yhteismetsät vain yleistyisivät ja näin voikin käydä kun perintömetsiä alkaa siirtymään kaupunkilaisille.

  Metsuri motokuski

  Ei kai nyt sosialismia. Eihän nyt ole omaisuuden siirrosta valtion hallintaan. Ymmärtääkseni yhteismetsä toimii osakkaidensa hyväksi. Ennemminkin vertaisin sitä osakeyhtiöön.

  Timppa

  Jos yhteismetsää pitää johonkin verrata, niin sitten osuustoimintaan.  Eivät nuo osuuskaupat tai -pankit kovin huonosti pärjää.

  Rane

  ”Mikä on vaikka pankkien sijoitustili? Kaikki vastuu on ulkoistettu sijoittajille.”

  Kenellä se vastuu sijoittamisesta pitäisi olla jos ei sijoittajalla itsellään?

  Timppa

  Haballa näyttvät nuo talousopin termit olevan varsin omalaatuiset.  Selvyyden vuoksi.

  Sosialismia on, kun valtio hoitaa kaikki yritystoiminnan.  Sosialisointia on, kun valtio tuota yritystoimintaansa varten pakko-ottaa yksityisen omaisuuden.

  Kapitalismia eli markkinataloutta on se, että päätösvaltaiset ihmiset perustavat omilla omaisuuksillaan osakeyhtiöitä, osuuskuntia tai vaikkapa yhteismetsiä tavoitteenaan päästä tällaisella yritystoiminnalla parempaan taloudelliseen lopputulokseen kuin yksin yrittämällä.

  Puuki

  Yhteismetsä voi olla hyvä vaihtoehto , jos osakkaat pystyy toimimaan hyvin yhteen.  Joskus ollut juttua yhteismetistä, joissa hallinto suosii jotain pientä porukaa toisten kustannuksella ja siitä on tullut  riitoja.

  Pankkien tileillä on olemassa takaus 100 000 €:oon asti.  Osakesijoituksilla ,rahastoilla yms. sitä ei ole.    Jos nyt puheena olleet eurobondit tulee käytännöksi, saa sanoa hyvästit sille takaukselle, koska mitkään rahat ei riitä lopulta Italian , Espanjan ym. etelän maiden velkapankkien pääomittamiseen.

  Per Ä Reikäs

  Yhteismetsä on kyllä täyttä kommunismia.Venäjällä,tosin alaskassakin valtio omistaa lähes kaikki metsät ja miten muka parempi hinta kommuunin myydessä?

  Riippunee ostajasta ja kaupan kohteesta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Puun ostajalle tulee paljon edullisemmaksi ostaa isoja eriä ja isommasta pinta-alasta tulee isompia leimikoita.

  Visakallo Visakallo

  Toki logistisesti yhtiöille tulee edullisemmaksi ostaa kerralla suuria eriä, mutta eroa tasaa se, että suurissa erissä puista maksettavat yksikköhinnat ja muut etuudet ovat korkeampia.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 68)