Keskustelut Puukauppa Metsäliiton a-osuudet katoa??

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 186)
 • Metsäliiton a-osuudet katoa??

  Onko muut Metsäliittolaiset lukeneet viestistänsä että a-lisäosuudet poistuu ja b-lisäosuuksiinkaan ei voi enää sijoittaa? Tulee jotain uutta osuuslajia. Ymmärsikö joku miten ne toimii ja mitä tuo nyt oikein tarkottaa? Kemin tehtaaseenko ne rahat menee vai mitä? Sijotuksia sisällä ja pohdin minnekä ne nyt kannetaan. Ilmeisesti edustajisto on tekemässä päätöstä tämmösestä.

 • Menninkäinen

  Kyllä kilpailutetaan. Pitää vaan antaa mahdollisuus mg:n tehdä tarjous. Itse päättää kelle myy

  Panu Panu

  OK, hoitosopimuksesta mulla oli varmaan sitten väärä käsitys. Mutta tuon ilmaisen luontokohteen osalta olen tarkistanut MG:ltä, että ilmaista lounasta ei ole ja kilpailutus loppuu siihen.

  Hoitosopimuksen idea ainakin on se, että MG hoitaa kaiken puolestasi.

  Reali

  Kun nyt alkuun on päästy ja halutaan romuttaa vanha oikein kunnolla. Tulee myös käymään niin, että viedään jälkimarkkinat M1- ja M2-osuuksilta eli et sitten jatkossa enää voi myydä, lahjoittaa etkä saada perintönä näitä. Vertautuu Op:n tuotto-osuuksiin tässä suhteessa, niissähän ei ole jälkimarkkinoita. Ainoa positiivinen mikä säilyy on, että korot voi edelleen jättää sisään, verrattuna tuotto-osuuksiin. Eli kannattaa miettiä 2 kertaa vaihtamista uusiin M1-osuuksiin A-osuutensa, jos on muutaman vuoden sisällä tarkoitus esim. lahjoittaa näitä!

  Koivunkaataja2

  Minulla on hoitosopimus MG kanssa ja ainoa hoitotoimenpide mitä MG on tehnyt on tuhkalannoitus. Arvatkaas mikä on  syy sopimukselle.Puuta oon myynyt muilleki kuin Grupille.

  Panu Panu

  Hoitosopparilla saa parhaat bonarit. Pari kertaa olen MG:ltä kysynyt eri tilojen osalta hoitosopimuksesta mutta heillä ei ole ollut kiinnostusta, pihtaavat noita bonuksia näköjään.

  Visakallo Visakallo

  Panu: ”Mutta tuon ilmaisen luontokohteen osalta olen tarkistanut MG:ltä, että ilmaista lounasta ei ole ja kilpailutus loppuu siihen.”

  Jos asia on todella juuri noin esitetty, on kilpailulakia silloin rikottu. Kilpailutusta ei voi laillisesti EU:n alueella estää millään sopimuksella. Sertifikaatit elävät omaa elämäänsä. Ne voivat olla kilpailutuksessa mukana tai eivät.

  Panu Panu

  Kuulostaa erikoiselta holhoukselta jos sopimusvapautta ei ole mutta EU toki on tunnettu holhouksesta. Toki ostajalla lienee tässäkin velvoite maksaa markkinahinta, joten ei tuo paljon eroa mistä tahansa pitkäaikaisesta toimitussopimuksesta. Sopimuksesta päässee myös irti koska tahansa.

   

  pihkatappi pihkatappi

  Minkälaisia lienee nuo vuokrasopimukset eu alueella?

  Aiheeseen liittyen, mitään päätöstä ei ole vielä tehty, muuttuuko osuusjärjestelmä ja jos niin miten. Se on varmaa, että vähäinenkin heikennys nykytilanteesta heikentää puunhankintaa. Jos puusta saa huonomman hinnan kuin markkinoilta ja etuja aletaan yhtäkkiä heikentää, ei ihmeellistä osaamista tarvita, tahi exceliä, että kurjistumiselle laitetaan metsänomistajan toimesta stoppi. Metsäliiton ongelma on se, että kun sinulla on oikein hyvä leimikko, joillain kilpailijoilla on vara ja tahtoa tehdä tilanteeseen sopiva tarjous ja Metsäliiton tarjouksessa ei euroilla revitellä. Eli jos hoidat metsäsi niin että tarjolla vain todella hyviä leimikoita, Metsäliiton tarjous ei pärjää. Voi tietysti olla että jäsenet eivät ole tasa-arvoisia.

  mehtäukko

  Arvostaako ja arvottaako kuka sitten ML jäsenyydessään muita etuuksia? Hyvinä aikoina jolloin kysyntää on laidasta laitaan, se ei ehkä näyttele mitään. Rittääkö epävarmuuden aikainen ostohaluttomuus. Puuta kun kasvaa kaikesta huolimatta, ja kasvutappiot kertautuvat.

  Tolopainen

  Suurin osa leimikoista ei kuitenkaan niitä huippuja ole. Kyllä ne 90% tukkiosuudet jää aina Jyväskylän alapuolelle. Metsäliitto on Suomen suurin puunostaja, ostaa puuta paljon enemmän kuin itse käyttää. Sahat eivät ilman sellutehtaita pysty ostamaan yhtään leimikkoa.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 186)