Keskustelut Metsänhoito Metsänhoidolliseti kestävät hakkuut.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 79)
 • Metsänhoidolliseti kestävät hakkuut.

  Tässä aamun valkenemista odotellessa. Mitäpä mieltä olette nykysistä hakkuumääristä, että onko kestävää? Entäpä hiilinieluista. Säilytetäänkö vanhat metsät vaiko isketäänkö potttiputkella jalostettuja taimia muokattuun maahan hiiltä sitomaan. Ajatus tuli mieleen kun aamuradiosta kuuntelin eduskuntatyön jättäneen Pertti Salolaisen huolestumisen maailman luonnon tilasta. Vituroilleen näyttää menevän Suomi metsähommissa. Avohakkuita vain tehdään. Kuulemma parikin kertaa oli käynyt lentokoneella Amatsonin sademetsiä kuvaamassa ja kovin huolissaan oli.

 • Kurki

  Nostat Kurki ihan hyviä kysymyksiä esiin.

  Eikö tämän pitäisi olla suomalaisen julkisen keskustelun ykkösaihe sen sijaan, että se on nyt lihan syönnin lopettaminen, metsien hakkuiden vähentäminen, turvetuotannon ja ojitusten lopettaminen ilmastosyistä.

  Gla Gla

  Kyllä. Sen ohella, miten saamme korvattua kotimaisten uusiutuvien käytöllä mahdollisimman paljon fossiilisia raaka-aineita. Mutta hiljattain eräässä yhteydessä taivasteltiin kahvinjuontia. Kahvin tuotanto kun kuluttaa paljon vettä ja se kuormitus pitäisi jyvittää meille, jotka kahvia käytämme. Eli kaikki kuorma vaan meille, joidenkin mielestä se on ekologisesti kestävä tapa toimia.

  Puuki

  Puuvillan tuotanto kuluttaa myös paljon vettä. Jos saman laatuinen kangas tehdään puuperäisestä nanosellusta, putuaa vedenkulutus murto-osaan.    Puukuitukankaan tekemiseen käytettyjen puiden kasvattajille pitäis korvata uusiutuvan raaka-aineen käytöstä saatu hyöty.  Harvennuspuusta vielä erikoislisä koska ko. toimenpide lisää hiilen sitoutumista pitkäaikaiseen hiilivarastoon l. rakennuspuuhun myöhemmin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Vesijalanjälki nostaa esiin sen tosiseikan, että melkein minkä tahansa vettä kuluttavan tuotteen tai tuotannon tekeminen on kestävämpää meillä, jossa vesipulaa ei yleensä ole. Puukilla edellä hyvänä esimerkkinä tekstiilit, puuvillasta vai puukuiduista? Toinen hyvä olisi kasvihuonetomaatti.

  Hyöteikkö Hyöteikkö

  Mahoin nyt tipahtaa vähintään ihan pikkusen kärryiltä koko keskustelussa. Mutta jos en väärin tulkitse tutkimustuloksia, niin yhden kahvikupillisen nauttimiseen tarvitaan vettä 200 litraa. Kahvipensaan kasvattamisesta siihen kun höyryävä aromikas aamukahvi on tässä minun aamukahvipöydässäni ruisleipäpalasen, paistetun kananmunan ja valurautapannulla käristetyn possun kylkisiivun kanssa nautittavana. Tänä talvena ei kyllä ole tarvinnut mahdottomasti päästellä uunia lämmittäessä pienhiukkasia savupiipusta luontoon. Sen verran on ollut leuto talvi.

  Jätkä

  Jos meillä on vettä, niin käytetään sitä, ei se mihinkään häviä, vaan pitkässä kierrossa se kahvipensas kastellaan moneen kertaan samalla vedellä. Se järjestelmä toimii edelleenkin täydellisenä kierrätysjärjestelmänä,

  Likaisempikin vesi puhdistuu loppujen lopuksi, ellei muuten, niin haihduttuaan, sadettuaan ja suodattuessaan vielä sora- ynnä muiden maakerrosten läpi. Ei tarvitse olla huolissaan, kunhan laitamme puhdasta vettä tarvitsevat toiminnot oikeisiin paikkoihin, eli sinne, missä sitä vettä on.

  Jopa tekopohjavesi voi tulla kysymykseen.

  Gla Gla

  Kyse olikin siitä, miten kuormitus pitäisi laskea. Pitääkö meidän potea maailmantuskaa ja ottaa kaikki harteillemme vai voidaanko hyväksyä ajatus, että vaikka käytämmme kuormittavaa tuotetta, sen valmituksen päästöt, kuten myös tulot, menevät tuottajan piikkiin. Tämä siis kommenttina Kurjen kommenttiin otsikon metsänhoidollisesti kestävät hakkuut-alla.

  Visakallo Visakallo

  EU:n komission uusi investointiohjelma Green Deal on mittasuhteiltaan jotain sellaista, mitä EU-Eurooppa ei tule kestämään. Kysymys on biljoonasta eurosta tällä vuosikymmenellä! EU hajoittaa itse itsensä, sillä komissio on hiili-huumassaan erkaantunut todellisuudesta. EU-maat hajoavat kolmeen osaan, eli pohjoiseen, itään ja etelään.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei huono ajatus Visakallo noin pohjoismaisesta näkökulmasta. Vielä pitäisi keksiä uusille liittoumille nasevat nimet. Pohjoinen alue voisi olla Pohjoinen Unioni eli Nordic Union tai perinteitä kunnioittava Hansa Unioni.

  Kurki

  Tämä siis kommenttina Kurjen kommenttiin otsikon metsänhoidollisesti kestävät hakkuut-alla.

  Vesitase vain ei taida liittyä mitenkään hiilinieluihin.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 79)