Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 3,071 - 3,080 (kaikkiaan 6,495)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Lukessa on tehty arvio, jossa on koetettu huomioida näitä ihmisten omia suojelualueita, ja niiden vaikutus on jo osittain mukana hakkuumahdollisuuksien arvioissakin.

    Taulukko, Muut alueet.

    http://www.luke.fi/blogi/kestavan-metsatalouden-jaljilla-voiko-kestavyyden-maaritella/

    Puuki

    Päättäjiltä EU:ssa puuttuu suurelta osin käsitys metsien hiilinielun kertymismekanismista.  Kun Suomessa puhutaan kestävästä hakkuumahdollisuudesta hiilinielun kerrryttämiseksi, niin se ei ole sama kuin jokin referenssitaso vuosikymmenten takaa.  Se on  politiikkaa.    Oikea varsin sopiva taso on  puheena ollut (mm. Luke) max .sopiva hakkuumäärä jossa on jo otettu huomioon myös ekologinen kestävyys . Max sopiva hakkuutaso  ei ole toteutunut eikä toteudu  joka vuosi (kuten ei ole toteutunut vuoden -18 silloisen tavallista suuremman korjuumäärän jälkeen) .

    Jo 70-luvulta jatkunut hakkuita ja luonnonpoistumaa suurempi puuston kok.vuosikasvu on jatkunut tähän asti  suurentuen (keskimäärin) joka vuosi.     Harvennusten tekemättömyys , kiertoaikojen jatkaminen ja  suojelualueiden määrän lisääminen  isossa mittakaavassa on väärä tapa lisätä hiilinielua.  Se olisi lyhytnäköistä,  pidemmällä aikavälillä vain huonompaan kehitykseen johtavaa.

    Rane
    Haba Haba

    Puun hinta joustaa myös kun hillotolppa syistä lisättiin metsäkasvatukselle kustannuksia turpeeltä.

     

    Scientist Scientist

    Tämähän on vain työryhmän ehdotus, toteutuminen eri asia. Parasta olisi jos Suomi asettaisi hiilineutraalisuus tavoitteen vuoteen 2045 kuten Ruotsi.

    Kurki

    Liikenne vero tusta pohtinut työryhmä.

    Kannattaisi pohtia sitä, miksi Suomi on menettänyt verotuloja 23 miljardia 15 viime vuoden aikana. Suomen BKT ei ole kasvanyt vuoden 2006 jälkeen, jolloin BKT oli n. 230 miljardia.

    Jos Suomen talous olisi kasvanut 2006..2020 kuten Ruotsin 20%, niin BKT olisi kasvanut 46 miljardia ja verotulot 23 miljardia.

    Eipä tarvitsisi hakea verotuloja polttoaineiden veroja korottamalla. Niitä oli yllin kyllin.

    Suomella ja Ruotsilla on pitkälle samanlainen tuotantorakenne, joten Suomessa täytyy olla jokin este, miksi BKT ei kasva.

    Mikä?

     

    Kurki

    Puun hinta joustaa myös kun hillotolppa syistä lisättiin metsäkasvatukselle kustannuksia turpeeltä.

    Kun Habakin alkaisi kirjoitella Hesariin ja tällekkin keskustelupaltalle, että Suomen metsien hiilinielu on suurempi kuin päästöt, se saattaisi vähentää vastustusta turpeeltä.

    Haba Haba

    Maataloustuki passivoi ihmisiä ja johtaa tyhjän tuottamiseen. Maksaa yhteiskunnalle n. 4 Mrd / vuosi.

    Turve ja puu ovat edelleen kilpailevia energia lähteitä.

    Visakallo Visakallo

    Haba: ”Maataloustuki passivoi ihmisiä ja johtaa tyhjän tuottamiseen.”

    Siinä tapauksessa Haba on kyllä nauttinut huomattavan määrän maataloustukea!

    Rane

    Haban on pakko tyytyä maataloustukeen koska hänelle ei enää tarjoilla kansalaisluottamusta…

Esillä 10 vastausta, 3,071 - 3,080 (kaikkiaan 6,495)