Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 641 - 650 (kaikkiaan 6,397)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Uudehkon kysymykseen en osaa vastata: korkotaso vaikuttaisi niin paljon eri sektoreilla. Puukille: lue uudelleen Taulukko 1!

    Puuki

    Luin taulukon 1 uudelleen ja edelleen sain saman tuloksen kuin 1 kerralla :  ”Ojitetut turvemaat : – 13,3  / + 4,7 .  On siis hiilinielu .   Pellot oli päästölähteitä, ei turvemaametsät.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Juuri näin, myös turvemailla puustoon sitoutuu enemmän puustoon kuin mitä vapautuu turpeesta. Ojitettujen turvemaiden tasetta heikentävät kuitenkin vielä CH4- ja N2O-päästöt 2,8 milj. 4,7 + 2,8 = 7,5. Maaperän päästöt ’syövät’ siis puolet turvemaiden puuston sidonnasta.

    Puuki

    CH4 päästöt oli ainakin Ojasen tutkimuksen mukaan kuitenkin ojitetuilla turvekankailla miinuksen puolella eikä päästöinä ( -0,28+- 0,04 g /m²/v.) . Ojikoilla ja muuttumilla ( 1,2+-0,5 g/m²/v.)  .     Suurin osa noista ojitetuista suometsistä on turvekankaita eikä enää ojikkoja tai muuttumia.

    Kokonaistilanne Suomessa ojitetuilla soilla:CO2, N2O ja CH4 maaperä  yht. 2,3 +- 10 Tg/v                                                                                                                    puusto          – 16,2        Tg /v.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Puukin mielestä Luke laskee väärin. 😆

    Puuki

    Mistä minä tietäisin kuka laskee väärin ja kuka oikein. Niissä hiililaskelmissa on isojakin vaihteluita riippuen tutk. tekijästä. Vai luuletko että ovat aina erehtymättömiä ? Eipä  niitä ehdottomana totuutena voi pitää Lukenkaan julkasuja aina.   Viimeksi niillä oli virhettä puun hintatilastossa, kun puhuivat reaalihinnasta vaikka kyse oli oikeasti nimellisestä hinnasta .

    Tässä tappauksessa eppäilen vahvasti erään ötökkätutkijan sisälukutaitoa.   Ojitettujen turvemaiden hiilitase kun näyttää selvästi muuttuneen (vv.90-16) päästöpuolelta nieluksi.

    MaalaisSeppo

    Korkotaso ei vaikuta ylitarjontatilanteessa muuhun kuin puun hintaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Eivät ole erehtymättömiä. Yksi epävarmuus tulee jo päästöarvioiden virhemarginaaleista, erityisesti kun puhutaan maaperästä ja turpeesta. Toinen tulee oikeista virheistä, kuten esimerkiksi siitä että joku mittalaite näyttää vääriä lukemia (esim. typpioksiduulit viime raportissa). Metsien hiilinielulaskelmiakin korjattiin juuri hiljattain useaan otteeseen. Mutta  Lukessa on useampi henkilö laskemassa ja laskelmia korjataan koko ajan, joten se on ainut ja siten paras arvio mitä meillä on.

    En ymmärrä (MaalaisSeppo) miten yleinen korkotaso vaikuttaisi puun hintaan jos siitä on ylitarjontaa.

    MaalaisSeppo

    Jos korot nousee, velkaiset metsänomistajat yrittävät myydä enemmän puuta. Lisää ylitarjontaa ja puun hinta laskee. Myyntimäärät eivät kuitenkaan oleellisesti nouse. Eli koron vaikutus hakkuumääriin on pieni.

    risuparta

    Päästöt ovat jatkaneet kasvuaan vuosi vuodelta! Ihmekös tuo kun mitään ei ole tehty. Siis nykyisilläkin hakkuu määrillä.

    Hiili”nielujen” keksiminen sieltä ja täältä on harhaista. Faktaa niiden perusteeksi ei ole.

Esillä 10 vastausta, 641 - 650 (kaikkiaan 6,397)