Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 701 - 710 (kaikkiaan 6,476)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Kurki

    Voivathan nuo muutkin päästä lentelemään, kunhan ostavat ensin hiilipäästöoikeudet metsänomistajilta.

     

     

    risuparta

    Suomi ”puhdas” maa 10 vuoden kuluttua? Aika utopistista. Kaikki tähän astiset ”hiili nielu” kuvitelmat ovat yhtä tyhjän kanssa. Hiili päästöt kasvavat vuosi vuodelta!

    Mitään faktaa ei ole esim. ruohojen pitämisessä nieluna. Telluksen kannalta tilanne olisi sama jos punaisten autojen omistajat väittäisivät : punaiset autot sitovat hiiltä , siniset autot tuottavat hiiltä.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukalla on ihmeellinen hinku omia olematon aukko hakkuu alueiden horsman ”sitoma” hiili. Etelän matkojen ja city maasturin puhtaaksi pesemiseksi.

    jees h-valta

    Ensin koko ilmastonmuutosta vakuutellaan tutkitulla tiedolla jota faktaksikin kutsutaan. Mutta jos piskuinen Suomi lupaa pysyä tavoitteissaan jota se yleisesti todettuna aina tekee niin pahimmat änkyräpiiperot eivät usko siihenkään. Vaan vaativat ilmeisesti nopeaa alasajoa eli koko maan sekasortoon ajoa. Kuten risupartaradikaalikin ilmeisesti haluaa. Mitä itse hyötyisit siitä? Harvemmin luonnon-tai ilmastonsuojelu on parantunut pahoissa konflikteissa. Katso esim. Ranskan keltaliivien mielenilmaukset, ovatko ne autonrengasröykkiöiden polttamiset ja rakennusten polttaminen ja tuhoaminen ja ryöstely olleet Ranskalle ilmasto/ympäristötekoja??

    MaalaisSeppo

    Henkilökohtainen päästöraja on epäoikeudenmukainen alhaisen syntyvyyden maita kohtaan. Valtiolla A väestö ei esim 30 vuodessa kasva yhtään, mutta valtiolla B kolmikertaistuu. Pitäisikö valtion A antaa tasinkoa valtiolle B?

    sitolkka

    Ei ole. Korkean syntyvyyden maat ovat kehitystasoltaan matalampia. Kyllä mekin olemme saasteita tuprutelleet kun olemme teollistuneet. Kehitysmaissahan pitää sallia suurempi henk koht kiintiö kunnes saavuttavat meidän kehitystason. Globaalissa maailmassa tosin mitään ei pitäisi enää ajatella maittain. Ei ole helppoja kysymyksiä ja oikeudenmukaiseksi tätä kuvioa ei saa millään.

    tamperelainen tamperelainen

    Jeessi tuolla viittasi Keltaliivien liikehdintään.Tuon työnsi  liikkeelle Macronin  polttoainekorotukset,jotka tehtiin ilmastonmuutoksen torjumiseksi.Sittemmin Keltaliivit ovat vaatineet eroa EU.sta,vastustaneet maahanmuuttoa,vaatineet korkeampia palkkoja.Keltaliiveillä ei ole ohjelmaa eikä johtajaa,mutta taustalla häärii ainakin MariLePen ja muutkin ääripuolueet .Tarkoitus kaataa Macron ja kyllä tällä vanhemman rouvan aviomiehellä vaikeaa onkin

    Ranskan mielenosoitukset kertovat jänniteiden lisääntymisestä Euroopassa,saapa nähdä vaikuttako se esim EU-vaalitulokseen Ranskassa

    Visakallo Visakallo

    Suomessa olisi nyt järkevämpää keskittyä enemmän ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sopeutumiseen, koska ilmastonmuutosta ei voida enää ihmisvoimin hillitä, saati pysäyttää. Samoin meidän ei enää kannata liikaa uhrata voimavarojamme EU:n pönkittämiseen, koska sielläkin muutos on nyt vääjäämätön. Suomen luontevin toimintaympäristö Euroopassa on Itämeren maat, Hollanti ja Britania. Mitä nopeammin Suomen poliittinen johto ja talouseliitti tämän sisäistävät, sitä paremmin tulemme jatkossa pärjäämään.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tällaista viisastelin vihreiden Emma Karin hakkuuaiheiseen aloitukseen Facepookissa.

    Hakkuiden vähentäminen saisi Suomen hiilitaseen kyllä välittömästi paremman näköiseksi, eli hiilinielu kasvaisi, mutta tämä ei auta globaalia tasetta, koska meidän tekemättä jääneet hakkuut tehtäisiin kuitenkin jossain ulkomailla. Samalla se mahdollistaisi entisen menon jatkumisen: Suomi saavuttaisi näin hiilineutraaliuden pienemmillä fossiilisten päästöjen vähennyksillä, mikä kuitenkin olisi ensisijainen tavoite meillä ja muuallakin. Meidän metsäpinta-alaakin voidaan lisätä, mutta vain rajallisesti.

    Ja loppuun tuli linkki SMY:n Hannes Mäntyrannan artikkeliin, jossa haastateltiin kanadalaista Werner Kurzia.

    Kurki

    Suomi ”puhdas” maa 10 vuoden kuluttua?

    Riittää, että Suomen hiilinielu on yhtä suuri kuin päästöt. Enempään ei ole mitään tarvetta pyrkiä. Suomen tilanne on ainutlatuinen, sillä Suomen hiitase on jo kunnossa kunhan laskelmat tehdään oikein, verrattuna niihin maihin, joilla on negaatiivinen hiilitase, Ja mitä se meille kuuluu. Laittakoot asiansa kuntoon itse.

    Aivan samalla lailla Suomi voi olla itsekäs ilmastokysymyksessa, kun hiilitase on kunnossa, kuin öljyntuottajamaat, jotka ovat rikastuneet fossiilisella öljyllä. Eipä niistä rikkauksista Suomelle juuri ole mitään herunut tai yritetty tasata öljyjalanjäljellä.

     

     

    Reima Ranta

    Siitä olen Visakallon kanssa täysin samaa mieltä, että ilmastomuutos on vääjäämätön ja sen seuraukset metsiinkin saattavat olla huomattavia. Jos tutkimus ja ennusteet pitävät paikkansa, niin olemme auttamatta myöhässä. Ongelmiin pystytään puuttumaan maailmanlaajuisesti vasta sitten, kun se on jo aivan liian myöhäistä.

    Selvästi näkyy lähimetsän kuusissa viimekesän poikkeuksellinen kuivuus. Muutama tuollainen vuosi ja ötökät kaupanpäälle, niin tulee pahaa jälkeä. Saatan olla pessimisti, mutta minä näen metsien hiilinielujen  kehittymisessä enemmän uhkia kuin mahdollisuuksia. Markkinoiden tulisi hoitaa oikeansuuntainen kehitys ja luoda uskoa homman kannattavuuteen. Minä ainakin koen selvästi uhkat ja epävarmuuden suuremmiksi kuin mahdollisuudet tässä suhteessa.

    Ollaanko jälleen tekemässä esim. metsänviljelyssä emämunaus – kuusta liian karuille kasvupaikoille. Männyllä näyttäisi olevan parhaat edellytykset selviytyä muutoksista.

Esillä 10 vastausta, 701 - 710 (kaikkiaan 6,476)