Keskustelut Tekniikka Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

Esillä 6 vastausta, 51 - 56 (kaikkiaan 56)
 • Metsuri uudet, paremmat "työjarrut"

  Riikilä kehua retostelee rouherukkasia RS- hommissa. Onhan ne jonkinlaiset ja saattaa niissä sormet pysyä lämpöisinä, niin kauan, kuin ne pysyvät sisältä kuivana.

  Itse olen kokeillut rukkasia ja rouhesormikkaita ja pidän niitä kuitenkin vasta kakkosvaihtoehtoina. ne ovat kankeat, liian isot / väljät ja väljäsuiset.

  Olen viimeaikoina käyttänyt mm. Dimexin työsormikkaita, joissa on kämmenpuoli ja yli puolet sormista suojattu kosteutta kestävällä – ilmeisesti lateksilla tms. Kosteilla keleillä niitä voi olla repussa useampi pari, että voi vaihtaa joka tankilliselle kuivat. Näiden etuna on se, että voi kaupassa kokeilla ja valita justiinsa käteen käyvät hanskat. Ja kuten sanoin eräälle metsämiehelle, sahan voi tankata ja teroittaa hanskat kädessä.

  Hän ei siitä vielä syttynyt, mutta sanoin, että evästauon ajaksikaan ei tarvitse riisua, jos ei taho! Silloin innostui.

   

 • Jätkä

  Ei minulla kourat kovin suuret ole, siksi ihmettelenkin, kuinka jotkut kiskovat käsiinsä vaikka mitä, kun minullakin kädensijat ovat täynnä, vaikka kädet eivät ole mitkään lapiot.

  Toisaalta olen pärjännyt käsieni ja sormieni näppäryydellä esim mittanauhojen, kaasuttimien ja käynnistinlaitteiden purkamisessa ja kokoamisessa.

  Kokemukseni mukaan (sitä ei ole vähän) käsineiden paksuus ei ratkaisen niiden lämpimyyttä, vaan materiaali ja myös käteensopivuus.

  rööri roope

  Nuorempana tarkeni hiihtää -25 pakkasella paljain käsin.Nykyisin oltava kolmisormi käsineet.

  Enää en paukkupakkasilla ja räntäkeleillä lähe itteäin kiusaamaan.

   

  Petkeles Petkeles

  -25 celsiusta ja sormikkaat kestää olla koska sahassa on kahvanlämppärit. -35 omat savottapohjat, silloin todella paksusti topatut ulkoiluvaateosastolta haetut sormikkaat käytössä.

  harrastelija harrastelija

  Toissa talvena vein eläkeläispariskunnalle klapikuorman n. 30 asteen pakkasella, koska heillä oli vanha omakotitalo ja puut kaikki. En kehdannut vitsailla, että onko teillä vielä huonekaluja?

  Traktori lähti käyntiin roikasta ja käytän kuormatessa tr:n kauhaa apuna. Menin pihalle 4 m3:n kippikärryn kanssa. Isäntä näytti paikan ja aloin pumpata kippiä ylös. Emäntä vinkkas portailta, että kahvi laitetaan tulille.

  Kipin hydrauliikka oli niin jäykkä, että kippi nousi aluksi vain millin kerrallaan. Pumppasin siinä ja aikaa meni ennekuin kippi nousi ylös saakka ja sain vedetyksi kuorman alas. Emäntäkin pitkästyi, kun kävi välillä pyytämässä kahville!

  Loppu hyvin, vehkeet kesti ja kahveet juotiin 🙂

  eero heikki eero heikki

  Thermo ja stiilin turvasormikkailla oon pärjännyt tänä syksynä ja talvena,hakkuita enimmäkseen teen,raivannut vain n 4 ha tällä kaudella.

  topintam topintam

  Itsellä talvella vuorettomat nahkatyökinttaat joihin räpöstelin jatkot ja lumilukon yltää siis melkeen kyynärpäähan. Lisäksi vaihtuu joka tankille kinttaan sisään asentajan käsine. Ei oo kahvalämppäreit nykyää,,enpitänyt niistä mootturisahassa.

  Syksyllä neulottuja lateksihanskoja kasa repussa ja yksi ruoöttin poolo jonka vaihdan puolessavälissäpäivää. Jos auto lähellä myös takki vaihtuu.

  Eitulemieleenkään piinata ittiä yhdelläparilla kokopäivää.

Esillä 6 vastausta, 51 - 56 (kaikkiaan 56)