Keskustelut Metsänomistus Miksi metsätaloutta tuetaan?

Esillä 5 vastausta, 71 - 75 (kaikkiaan 75)
 • Miksi metsätaloutta tuetaan?

  Tällä hetkellä keskustelupalstan yläpuolella on mainos Kemera-tuesta, ”jaossa 43 miljoonaa” ja linkki metsaan.fi-palveluun.

  Muissa sijoitusmuodoissa kuten osakesijoituksessa en ole törmännyt siihen, että valtio tyrkyttäisi minulle tukirahaa. Ruotsissa metsätalouden tuet on käsittääkseni lopetettu. Päästäisiinkö tuista nyt eroon kun kepu hävisi vaalit?

   

 • Puuki

  Onhan se jossain tapaksessa ollut joskus jopa edullisempaa  ostaa metsää kuin on periä nykyään ja maksaa perintövero käyvän arvon mukaan, ei ole enää metsän ostaminen halvalla mahdollista.  Suota voisi saada melko edullisesti vaan ei kasvatusmetsiä eikä uudistuskypsiä.  Esim.Keski-Suomessa 20 vuotta sitten mediaanihinta/ha on ollut 1360 €, keskipuusto 129 m³/ha ja puuston arvo yli 3000 € . N. 30 ha;n metsätiloilla.

  Ei ole kyllä tarvetta eikä haluakaan hankkia metsää lisää ainakaan ulkopuolisilta alueilta jostain kauempaa.

  Visakallo Visakallo

  Jokainen tarkastelee metsänomistustaan aina omista lähtökohdistaan. Olen ostanut kaikki metsäni, mutta pinta-alan kasvattamisen sijaan olen panostanut enemmänkin metsien hoitoon. Näillä leveysasteilla ja maapohjilla katson sen tuoneen aivan kelvollisen tuloksen.

  jees h-valta

  Niinpä sitä on tullut ostettua ja tarpeen mukaan hoidettukkin. Ei sitä korostaen vaan kokonaispanosta tehostaen. Turhaa koohaamista välttäen.

  Teufelin Zumi

  Kannattaa myös panostaa viestinnässä viestin sisältöön.

  Visakallo Visakallo

  Sanoitkin Zumi itse sen, mistä me kaikki muut olemme  samaa mieltä!

Esillä 5 vastausta, 71 - 75 (kaikkiaan 75)