Keskustelut Metsänhoito Onko Huski 555FXT hintansa väärti

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 220)
  • Onko Huski 555FXT hintansa väärti

    Merkitty: 

    Olisi tuollaista alustanraivausta6 – 7 hehtaria,jossa suuri osa poistettavasta puusta lähes kuitukokosta.Maahankaato.Tarvitaan 225 terä..Nykyinset sahat Stihl 480 ja ikivanha Jonsered 45

    Tutut suosittaa stihl 490 hankintaa,kestää,ei murheita.Huski kuitenkin 150e halvempi.Muttakuinka Huski mahtais kestää.Olen kyllä joistain murheita tuolla moottorisapuolella kuullut Huskista.Kokeilin tuota 555 ja oli ärhäkkä kiihtymään

  • pihkatappi pihkatappi

    Mulla on varastossa 245rx. Moottori toimii, mutta kytkin ottaa kiinni tyhjäkäynnilläkin. Ei tuossa isoja ongelmia ollut, niitä kytkinjousia. Ei noita vanhoja viitti rassata enää, tosin ehkä joskus kunnostan tuosta trimmerin itelle.

    pihkatappi pihkatappi

    Onko joku laittanut ruohotrimmerin etusormi kaasukahvan ja tuon ruohotrimmerin kaasuvaijerin 555 fx raivuriin. Eli käykö tuo vaijeri kaasuttimen päähän. 555 fx vaijeri ei käy ilmeisesti ruohotrimmerin kahvaan. Etusormi kaasu olisi mielekkäämpi.

    Jollain sivustolla näkyi olevan että sama kaapeli kävisi sekä ruoho raivuriin että tuohon metsäraivuriin. Tuolloin pelkkä ruohoraivurin kahva riittää.?

    Nimetön

    Ennen sahasin stihlillä, mutta 490 huonon kulmavaihteen takia vaihdoin huskuun. Oli melkoinen kiusa reissu hommissa kun pahimmillaan meni kulma per reissu ja tien päällä aina takuuhuolto oli mitä oli.

    Huskuista sen verran että 545 oli pettymys. Kaksi 25työpäivän työkeikkaa raivasin, ekalla keikalla meni kulma ja toisella kytkin. Jätin ruohotrimmeriksi.

    555:tosen ostin keväällä 2017 sahasin ongelmitta huhtikuusta joulukuuhun keskimäärin  25työpäivää per keikka ja 7 litraa päivässä , vain yksi kulma hajosi koko kautena. Hyvä saha oli, mutta kyllä niistä laiskoja tulee vuoden loppuun mennessä. Välttääkseni tulevat ongelmat, ostin seuraavan kauden 2018 alussa taas uuden 555:tosen,  jolla raivasin huhtikuusta elokuuhun jolloin sahasta hajosi laakerit. Ei mennyt takuuseen kun tyyppi kilpi oli tärinässä irronnut niiteistään, eikä ollut kuittia ja paikkakuntakin vaihtunut. Ostin uuden 555:tosen jolla raivasin elokuusta 2018 tammikuuhun 2019 ja huhtikuusta 2019 aina elokuuhun 2019 asti. Kulmavaihde alkaa olla loppu, mutta sen saa takuuseen ja moottorikin jo paremmat päivänsä nähnyt. Jätän varasahaksi. Tänään ostin stihlin 490, haluan taas vaihtelun vuoksi päästellä stihlillä. Lumilla voi tosin huskua käyttä.. mulla ollut tapana ostaa joka kevät uusi saha. Kyllä ne pehmenee kun pyrkii  pukkaaaan 7tankkia päivässä  ja 25 päivää kuukaudessa 8-10kuukauden ajan. Hyviä molemmat, kumpikaan ei mitään älyttömän kestäviä.. heikompia kestämää  kuin 480 ja  550 stihli aikoinaan.

    arto arto

    Kyllä ne pehmenee kun pyrkii pukkaaaan 7tankkia päivässä ——14 tunnin päiviä?…..Huonoja on ollut sahat. Vai vika käyttäjässä. meilläpäin sahailaan takuuaika siinä kerkee raivata yli 300ha mulla vasta 1 kytkin ja kulma mennyt 545. 555 fx ei vielä sitäkään yksi kytkin satsi mutta ha paljon enempi.

    pihkatappi pihkatappi

    Mites Arto, saako 555fx malliin etusormikahvan ja miten?

    Nimetön

    Ei sentään 14 tunnin päiviä. Kombikannun öljysäiliö seljässä, kaksi hyökkäystä. Eli sahassa täysi tankki ja 2.5litraa seljässä. Kun ne on poltettu päivä puolessa ja vartin tauko. Ja viimeinen hyökkäys. Kyllä ne palaa aivan kohtuudella yhdeksään tuntiin riippuen metsästä.

    arto arto

    Mites Arto, saako 555fx malliin etusormikahvan ja miten?…..545 fr onnistuisi käy katsomassa kyseisen vaijerin kahvanpäätä liikkeessä. jos sama kuin 555 silloin käy. onnistuisi silloin pelkällä kahvanvaihdolla.

    Nimetön

    Kyllä Arto huhti-joulukuun välillä pitää keritä parisataa hehtaaria sahaamaan

    Raivaaja

    Hehtaarimäärä riippuu siitä mitä raivaa ja minkälaista raivaa.  Ei hehtaarit koko totuus ole. Toisella jatkuvasti tiheää puskaa ja toinen kuivia kankaita kiertelee keräten hehtaareja.

    Nimetön

    Se on totta,  muuan tuossa vain aijemmin totesi takuuaikana kolmensadan hehtaarin raivaamisesta. Reissuhommissa huomattu kun liikutaan Suomi Ruotsi akselilla  idästä länteen ja etelästä pohjoiseen, niin kyllähän se totta on jotta monenlaista vesakkoa tulee vastaan.

    Siinä mielessä hehtaarimäärät ja sahan kestävyys eivät missään nimessä  korreloi toisiaan. On niitä sahoja hyvinkin nopeasti väsytetty. Toki voi kyllä jossakin käpykankailla kestää puolta pidempään kuin tasaisen säännöllisesti vaikeita luokkia raivattaessa.

    Itse vain huomannut jotta viisain on ostaa saha joka kauden alussa. Sen huomaa silloin kun joutuu edellisen kauden sahaa joskus varasahana käyttämään, huomaa millainen rämisevä ja tehoton rempula  siitä on tullut.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 220)