Keskustelut Puukauppa Onko tämä normaalia puukaupassa?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 133)
 • Onko tämä normaalia puukaupassa?

  Olen kaupunkilainen metsänomistaja, ja tein ensimmäiset puukauppani MHY:n kautta vähän aikaa sitten. Kun sain laskelman kuluista, olin lievästi sanottuna järkyttynyt. Metsäyhtiöt olivat ostaneet puuta noin 18 000 euron edestä, mutta käteeni jää ilmeisesti vajaa 3000 euroa. Korjuukustannukset olivat veroineen yli 13 000 euroa (27,3 euroa/kuutiolta ilman ALVia). Sain periaatteessa yli 4000 euroa, mutta tästä menee vielä arvolisävero (noin 1000 euroa) ja itse puun myyntivero.

  Kyseessä oli parin hehtaarin ensiharvennus ja saatu puuaines oli pääosin koivu- ja mäntykuitua, mikä tietenkin osaltaan selittää korkeita kustannuksia. Ihan risukosta ei ollut kuitenkaan kyse, vaan jo kohtalaisen kokoisista puista. Metsäpalsta sijaitsi tien vieressä, joten myöskään kuljetuskustannuksilla tilannetta ei voi selittää. Olisin kiitollinen kuulemaan kokeneempien metsänomistajien näkemyksen, onko tämä normaalia hinnoittelua.

 • Tolopainen

  Miksi jätit Kemera tuet hakematta.  Tietenkin metsää kannattaa harventaa myös rämeellä ja ottaa mahdolliset tuet.

  Lasse

  Meidän Mhy ainakin tekee lähes yksistään kiinteä hintasia kauppoja, vain äärimmäisen poikkeuksellisen huonoista kohteista avaimella kauppalla. Mitä minä takavuosina yhistykselle enskaa myin niin yhtään kauppa ei mennyt alle kympin, mutta ei paljon ylikään.  Kemeratuen yhistys hakee yleensä automaattisesti. Mitä se nyt ois kemera ha:lle, oisko 500 hujakoilla?

  Lasse

  Jaa taitaa kemera jäädä >400 jos korjaa nimeksi enerkiapuutakin.

  Tolopainen

  Jos jäävän puuston järeys on alle 16cm Kemera napsahtaa.  Sehän on sama paljonko enrgiapuuta kertyy sillä on vain alaraja.

  Jätkä

  ”Jos hankintakauppassa korjuun ja ajon tekee urakoitsija, siihen ei sovelleta vrovapauden ehtoja.”

  Jos teet hankintakaupan, jossa työn tekee urakoitsija, niin kuka maksaa verot työn osuudesta?

  Ymmärrys hoi – äly älä jätä!

  Timppa. Arvonlisäveron maksaa AINA ostaja! Siis AINA.

  Lasse

  Tolopaiselle…

  Nuoren metsän hoidon tukea maksetaan 230 euroa hehtaarilta. Jos nuoren metsän hoidon yhteydessä kerätään pienpuuta, voidaan tukea korottaa 200 eurolla hehtaaria kohden, jolloin tuki hehtaarilla on 430 euroa.

  Korotetun tuen edellytys on, että pienpuuta kerätään kuviokohtaisesti ja pääosin tasaisesti eteläisessä ja keskisessä Suomessa vähintään 35 kiintokuutiota hehtaarilta ja pohjoisessa Suomessa vähintään 25 kiintokuutiometriä hehtaarilta.

   

  Timppa

  Tarkoitin, että tässä tapauksessa uusi myyjä ymmärtää sen, että hänen on maksettava ostajalta saamansa arvonlisävero (tietysti maksamillaan veroilla vähennettynä) verottajalle helmikuun loppuun mennessä.

  Timppa

  Olikohon kuvion puusto enää pienpuuta, josta jotain tukea olisi saanut vai jo läpimitaltaan järeämpää?

  Jätkä

  ALV:n valtiolle ”maksaja” on vain tilittäjä, joka siirtää ostajan maksaman ALV:n sinne, minne se luuluukin.

  Todellinen maksaja on tuotteen, esim. WC-paperin ostaja ja käyttäjä, jonka jälkeen tuote on yleensä elinkaarensa päässä.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä n.1500 € ha;lta  on kelpotulos,alle tonnin tuppaa useimmiten jäädä ensiharvennustili.Metsäyhtiön maksama tienlaitahinta on hyvä,useimmiten jää kuidusta kolmeenkymppiin,nyt n.36 €.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 133)