Keskustelut Metsänomistus Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 109)
 • Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

  Poliitikkojen vieraantuminen todellisesta elämästä ei ole mikään uusi ilmiö, mutta aina vain pahempaan suuntaan ollaan menossa.
  Yksi osoitus tästä saatiin Vasemmistoliiton varapuheenjohtajan Hanna Sarkkisen suulla 12.9. Maaseudun Tulevaisuudessa.
  Hän onnistui ”Avohakkuiden aika on ohi” – jutussaan kirjoittamaan kuudelle palstalle tekstiä, jossa oikeastaan mikään ei pitänyt paikkaansa.
  Täydellinen tietämättömyys tunnetusti antaa lausuntoihin sitä kaikkein suurinta varmuutta, mikä tälläkin kertaa tuli todistettua
  Itse alan jo eläköityä siinä vaiheessa kun Vasemmistoliitto ja Vihreät tulevat taas hallitukseen, mutta sääliksi käy nuorempaa polvea, joiden mahdollisuudet elää ja yrittää täällä Suomessa tehdään tämänkaltaisten poliitikkojen ja heidän myötäiliköidensä toimesta mahdottomaksi.

 • jees h-valta

  Minusta taas Sipilän talouskokemus ja yrittäjyys ovat plussaa ja vielä enemmän plussaa ettei ole poliittista kähmintäkokemusta. Ryhdikkäästi ajanut asiaansa ja toiminut juuri niin kuin yrityksenkin johtajan kuuluu kun menee huonosti. Kassatase kuntoon ja maksuliikenne vakaaksi eikä liikaa velkaa. Se muuten sopii aivan tavallisen jätkäpojjankin elämänlangaksi. Aletaan tienata enemmän kuin syödä eikä päinvastoin.

  oksapuu

  Kiinteistövero-kortti metsämaalle heilahtaa kyllä heti jos nuo Jätkän ”visiot” toteutuu…

  Jätkä

  Hyvää Sippilän puuhastelussa on se, että hän on sentään ymmärtänyt perua kaikki typerät lakiesitykset, mitä hänen talkooporukkansa on saanut ulostettua.

  Mutta se merkitsee, että hallitus ei ole käytännössä saanut tehtyä yhtään mitään.

  Rane2

  Kiky on hanke jota edes Lipponen ei olisi saanut aikaiseksi.Työajan pidennys ilman palkankorotuksia on ainutlaatuinen saavutus jonka Sipilä ajoi maaliin.Äärimmäisestä vastarinnasta huolimatta.

  Sotea on yrittänyt monikin hallitus mutta ei ole onnistunut.Viimeksi Kokoomus ja sossut  kaatoivat itse oman versionsa.Nyt Sote toteutuu.

  Nämä ratkaisut yhdistettynä verotuksen keventämiseen ja sopivan kireisiin budjetteihin ovat luoneet luottamuksen ilmapiirin joka näkyy talouden nousuna ja kuluttajien luottamuksena .

  On ollut onni ettei Jätkä koskaan opettanut taloustietoa metsäalan tulevaisuudentoivoille.

  Ps.meinasi unohtua nämä kärkihankkeet mm.tieverkoston kunnostus jotka ovat tuoneet potkua talouteen.

   

  Jätkä

  Kiky – hanke ei mennyt putkeen. Suurin osa sen tärkeimmistä vaatimuksesta on jäänyt toteutumatta – ja jää. Soteen ei olla maakunnissa lähellekään tyytyväisiä, palveluita riisuttu kovalla kädellä ja matkat hoitoon ovat pidentyneet maakunnissa sadoillatuhansilla.

  Suurituloisten verotusta on kevennetty kaikin mahdollisin tavoin, mutta työttömien, opiskelijoiden, pienituloisten ja eläkeläisten elintasoa on madallettu.

  Visakallo Visakallo

  Niin, sitä Suomea, missä demarit olivat aikoinaan merkittävä voimatekijä, ei enää ole olemassa. Tämän ovat jo ainakin nuoremman polven demarit itsekin huomanneet. Suomessa on jo 200.000-300.000 yksinyrittäjää, jotka olivat ennen palkkatyöntekijöitä yrityksissä, mutta tekevät nyt samoja töitä ilman työntekijän etuja. Olen ollut tekemisissä useiden sellaisten melko suurtenkin yritysten kanssa, joissa ainoat palkkasuhteessa olevat henkilöt ovat firman ylin johto! He kyllä nauttivat innokkaasti kaikki loma-,  sairausloma-, työterveyshuolto-, ym. firman tarjoamat edut. Hyvin ehtii tarvittaessa vaikkapa sinne hirvimetsälle!  Varsinaiset työt tehdään yrittäjävetoisesti sekä  alihankintayritysten toimesta.  Nämä firman johtaja-palkansaajat eivät kuitenkaan äänestä demareita vaan Kokoomusta.

  Visakallo Visakallo

  Tapasin pari viikkoa sitten ison joukon pääkaupunkiseudun kokoustavia demarinuoria tallinnalaisessa kylpylähotellissa.  Siellä me ”vanhat luokkaviholliset” sitten yhdessä polskimme ja edistimme suomalaista hyvinvointia edullisempien virolaisten juomien voimalla.  Kerroin heille omasta nuoruudestani ja sittä, kuinka sen aikainen radikaali-vasemmiston kaappaama teiniliitto toimi kouluissa. Mm. luokkaviholliset luvattiin eliminoida. Minä maanviljelijän poikana kuuluin niihin eliminoitaviin. Nyt näille jutuille voi nauraa, mutta eipä ne silloin juuri naurattaneet.

  Rane2

  Niin,Jätkällä  faktat hukassa.Voi olla että palveluita on riisuttu ja matkat pidentyneet.Ei kuitenkaan Soten takia koska sitä ei tietenkään ole vielä toteutettu.

  jees h-valta

  Jätkän tiedot valtakunnan politiikasta todella hakusessa. Ja Kiky elää ja voi hyvin ja alkaa olla voimassa vuoden alusta lähtien. Koskee melkomoista palkansaajajoukkoa. En ainakaan tiedä olennaisia vesityksiä koska sopimus on aika laajasti allekirjoitettu.

  helge6

  Varmaan putkimyyjän nauttimat työedut ovat senverran runsaat ettei kikyt tunnu missään. Esim. Metallin alalla puh.joht. aallon mukaan 20% työnantajista on luopunut työajan pidennyksistä.

  Hallitukset yleensä tekevät ideologisen suuntauksensa mukaista politiikkaa. Vaihtelevalla menestyksellä. Duunarin tai työttömän edut ei ole nyt valttii.

  Saattaapi myös olla, että metsien  kiinteistöverottomat vuodet ovat yhtä monet nykyhallituksen toimintakauden kanssa, jollei keskusta ole seuraavassakin hallituskoaliitiossa.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 109)