Keskustelut Puukauppa Puukaupan maan tapa ja hintatietojen vertailtavuus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 84)
 • Puukaupan maan tapa ja hintatietojen vertailtavuus

  Olen verrttain ture metsanomistaja ja yritan saada selvyytta mika olisi paras tapa maksimoida puukauppatulot. Hintatiedot ovat vahan hammentavia , kun kaiken maailman bonukset, laaninteko seka kaupanpaalle tulevat taimet ym eivat nay hintatilastoissa ollenkaan. samoin kokorunkokaupat puuttuvat tyystin ja metsalehden artikkelissakin sanottiin etta ne kaupat ovat paremmin hinnoiteltuja kun eivat mene virallisiin puun hintatilastoihin. Mistahan loytyisi hintatietoja kokorunkokaupoista ja mika olisi kuusitukkivaltaisen leimikon markkinahinta pohjois-savossa?

  Tehdessani viimevuonna ensikaupat, oli tarjousten vertaitavuus hankalaa kun kaikilla eri mitat. En edes ymmartanyt pyytaa mittalistaa hakuuiden jaljilta, mutta nyt tiedan senkin. Kun tahan viela lisataan 3 suuren toimijan ostokayttaytyminen, jossa kuntarajojen mukaan jaetut ostoalueet vaikuttavat heidan innokuuteensa tarjota , niin on aika haastavaa nain aloittelijan tehda oikeita ratkaisuja. Neuvja otetaan kiittollisuudella vastaan.

 • Tolopainen

  Mitä höpinää. Jos puusta aikoo saada paremman hinnan on myytävä omaa työtä. Aika helppoa hommaa jos on kolme nelivetotraktoria ja viisi peräkärryä,  oma moto ja koneellinen kuvauslato.

  reservuaari-indeksi

  Mulla on sulle Tolopainen myytävänä monia puulajeja. Sovitaan kuutiohinnaksi kaikille 5000€. Koska oletan että teet niistä soittimia: kitarat, viulut ja kanteleet etc. Noiden esimerkkisoitinten loppuhinnastako lasket sen puun kantohinnan?

  Mulla on myös ratakiskon pätkä autotallin nurkassa. Saat sen multa 1,5 miljoonalla . Jos vaikka taivuttelet siitä Rolexeja ihmisten ranteisiin aikaa näyttämään.

  Tämä ns. keskustelu on sukua haihatteluille, joissa kuvitellaan että raaka-aineen hinta yllättäen pompsahtaisi pilviin kun puulle keksitään uusia käyttökohteita. Voin kertoa teille tolopaisille salaisuuden. Ksylitolin (suom.koivusokeri) keksiminen ei varsinaisesti nostanut koivun kantohintaa. Eikä myöskään se, että joku valmisti 50 erittäin hienoa moottoripyörän kattetta vanerista.

  Se kertomus, missä tuiki tavallinen koivukuitu muuttuu avaruusteknologiateollisuuden tarvitsemaksi erikoisvaneriksi, on luettu täällä kovin monta kertaa. Niitä puita kasvaa tiheässä vain palstan ehdottoman eliitin maalaisliittolaisissa mielikuvitusmetsissä. Aika kaukana reaalimaailmasta.

   

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Nyt minäkin olen reservuaari indeksin kanssa samaa mieltä.

  Puun uudet käyttökohteet vain toimivat reaalihinnan laskun jarruna. Suhteellisen kaukana haaveissa on vielä se tilanne että reaalihinnan lasku edes saadaan pysähtymään, noususta en ainakaan minä uskalla edes haaveilla.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  reservuaari-indeksi

  Ja siitäkin jarrusta näyttää se tehostin puuttuvan.

  Ollaan aika pieni lastu lainehilla täällä Euroopan perillä. Nokiassa oli pitkäksi aikaa hyvää. Onneksi on vähän jo uusia Rovioita ja vanhempaa Konetta ym. oikeasti innovatiivista. Bulkilla (esim. sellu, lankku..) mennään kuitenkin aika vahvasti eikä mullistavaa näytä ihan jatkuvalla pukkaavan.

  Tässä raaka-aine -puolella on kyse pitkälti globalisaatiosta. Kun veli-venäläinen myy nigerianpoijjalle painekyllästettyä niin ne ympäristonormit ym. vastuullisen tuotannon periaatteet voi olla enempi taka-alalla kuin tilanteessa missä suomijamppa kauppaa samaa kamaa esim. saksalaiselle.

  Pahoittelen otsikon aiheesta lipsumista. Jätän kuitenkin kopioimatta kaikki tänä aamuna lukemani uutiset.

  Puuki

  Kertoisitko Jees.man paljonko kustantaa Metsäliitolla esim. laikkumätästys /ha nykyään ?

  reservuaari-indeksi

  Ennen kuin Harjavallan Haapakeisari vastaa, niin heitän oman kokemuksen väliin.

  Aukkoa pyynnöstäni tehtyään SE tarjosi uudistamispalveluaan: laikutus, taimet, istutus. Hinta X.

  Järkkäsin laikutuksen itse (yksi puhelinsoitto). Taimet (yksi puhelinsoitto). Istutus (yksi whatsap-viesti). En tosin ihan TESsin mukaa maksanut istuttajille ja olin itse mukana putkittamassa. Laskennallisesti omalle työlle palkka. Laskin taimien haun ajokilometrit polttoaineen kulutuksen mukaan (yht. <50€). Puoli tuntia omaa työtä: googletus taimista ja viestien naputtelu.

  Tikkasin nuo työn valmistumisen jälkeen Exceliin ja 400€/ha tuli plussana kotiin päin verrattuna SE:n supersopimussuperasiakastimanttitarjoukseen.

  Repikää siitä sopimusasiakkaat! Tosin olen itsekin sellaisia joka firmaan suuntaan sattuneesta syystä.

  rööri roope

  Sie reservuaari voisit sen x hinnan julkaista.Ei se haittaa palstalaisia.

  Itsehän sie oot paikkakunnan pihein palkan maksaja kuten tuo nallen poika Salon maisemissa.

  Piheydellä sen lopputuloksen saa näyttämään hyvältä.

  Muuten joko leka tyhjeni?

  pikkutukki

  Yhtiön kautta uusi taimikko . Moni ajattelee , että minä saan tämän halvalla kun myin juuri puuta (halvalla) . Kyllä taimikon hinta on markkinahinta kaikkine kuluineen .

  reservuaari-indeksi

  Pieniä lekoja täysinä useita.

  En nyt löytänyt tähän hätään sitä SE-tarjousta. Mutta lopputuleman takana olen edelleen. Mitä lopulta maksoin, löysin.

  Laikkumätästys 340€/ha (sis. alv)

  Taimet kuusi isoppakku 0,255€ kpl. O-kummun Markulta

  Istutus 0,1€/kpl. Kannoin taimet itse kuviolle reaaliajassa, kuljetin miehet kuviolle (siis automatkat), jokaiselle leivät, makkarat ja lasagnet ja pari keskaria + tupakat ym. härpäkkeet ja kannabis-tuotteet.

  Mikä vitun pihi ja lopputulos? Ulvoen tulevat töihin, ketkä pääsee. ☺

  Joko Tohmajärven metrisen hanget edes vähän painuu? Vapun aikaan siellä suunalla meinaan olla.

  rööri roope

  Heh heh inteksi pimmeestikö jätkät hommissa ku työttömät ja huumeurpot lisääntyneet Tohmiksella?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 84)