Keskustelut Puukauppa Puukaupan maan tapa ja hintatietojen vertailtavuus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 84)
 • Puukaupan maan tapa ja hintatietojen vertailtavuus

  Olen verrttain ture metsanomistaja ja yritan saada selvyytta mika olisi paras tapa maksimoida puukauppatulot. Hintatiedot ovat vahan hammentavia , kun kaiken maailman bonukset, laaninteko seka kaupanpaalle tulevat taimet ym eivat nay hintatilastoissa ollenkaan. samoin kokorunkokaupat puuttuvat tyystin ja metsalehden artikkelissakin sanottiin etta ne kaupat ovat paremmin hinnoiteltuja kun eivat mene virallisiin puun hintatilastoihin. Mistahan loytyisi hintatietoja kokorunkokaupoista ja mika olisi kuusitukkivaltaisen leimikon markkinahinta pohjois-savossa?

  Tehdessani viimevuonna ensikaupat, oli tarjousten vertaitavuus hankalaa kun kaikilla eri mitat. En edes ymmartanyt pyytaa mittalistaa hakuuiden jaljilta, mutta nyt tiedan senkin. Kun tahan viela lisataan 3 suuren toimijan ostokayttaytyminen, jossa kuntarajojen mukaan jaetut ostoalueet vaikuttavat heidan innokuuteensa tarjota , niin on aika haastavaa nain aloittelijan tehda oikeita ratkaisuja. Neuvja otetaan kiittollisuudella vastaan.

 • ollikolli

  Onko kellaaan tietoa miten runkohinnat ovat suhteessa pystykaupan kuutiohintoihin? Jossain nain runkohinta noin 51 € tukkihinnan ollessa noin 60€ , rippu tietysti kohteesta jne mutta onko suuruusluokka edes sinnepain? Runkohinnoilla kauppaja tekevat, jakaisitteko kokemuksianne?

  Timppa

  Runkohinnat riippuvat puuston laadun lisäksi erityisesti hakattavien puiden keskitilavuudesta.  Niitä ei voi siis minkään tilaston pohjalla kunnolla vertailla.  Siis, jos leimikon puiden keskitilavuus on 500 l niin 51 €:n runkohinta on todennäköisesti suhteellisesti parempi kuin 1000 l:n puista saatu 55 €.

  Oma kokemus kertoo, että runkohinnat ovat useimmiten parempia kuin tavaralajikohtaisesti hinnoitellun leimikon puiden keskihinta.  Eikä runkohinnassa ole riskiä apteerauksen ja puiden vikojen aijheuttamista puulajisiirtymistä.

  Menninkäinen

  Tähän asti on omista kohteista parempi tili tullut tavaralajihinnoiteltuna.

  rööri roope

  Kokorunko/pystykaupoissa normiaukoissa4-4,5e on se ero että tulos on +-nolla möi kummalla tavalla tahansa.Kokorunkokaupassa ei ostaja tarvii antaa mittatodistusta kuin koko puumäärästä runkoineen.

  Visakallo Visakallo

  Jos on hyvälaatuinen leimikko, jossa tukkiosuus on 90%, niin eipä silloin kokorunkohinta ei voi olla kovin paljon alhaisenpi.

  jees h-valta

  Joo, ja jos on yli sataprossaa voi pyytää enemmänkin kuin tavaralajikaupassa.

  Visakallo Visakallo

  No, viistele mitä viisastelet Jesse, mutta neljä viimeksi hakattua tavaralajikauppaa ovat sellaisia olleet, eikä niissä ole ollut pikkutukkikikkailuja tms. mukana. Metsät ovat toki olleet ajallaan hoidettuja.

  rööri roope

  Jees on keskittynyt kokoranka kauppaan.

  jees h-valta

  Kyllä vain. Juuri tuli yli tuhannen motin kauppatehtyä. Toki tavaralajikohtaisena Tälle vuodelle onkin sitten viime vuoden hiljaisemman kauden jälkeen kauppaa jo yli 1500 motin. Lähes kaikki päätehakkuuta. Toki osa ylispuuhakkuuna mutta sekin kuitenkin samalla hintatasolla. Jo ennakoilla saisi uuden auton ja paremman kuin Dacia. Vanhoista Volvoista voisi tehdä vaikka ojarumpuja uuteen tiehen.

  Tolopainen

  Enpä usko, että ylispuuhakkuu menee samalla hintatasolla kuin päätehakkuu ainakaan tukki.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 84)