Keskustelut Tekniikka Sähkö

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 679)
 • Sähkö

  Puu kyllä lämmittää, mutta kovasti jo uhkailtu tulevilla sähkökatkoilla.

  Aurinkopaneeli järjestelmiä monenlaisia, ite kattella lataavia, jottei ihan pimiäksi kaikki mee

 • Tomperi

  Paljonko sähkö maksaisi jos tekisi puulla toimivan höyrykattilan, talviajaksi ja varastoisi osan sähköstä aurinkopaneeleiden akkuihin talvisaikaan…?

   

  Visakallo Visakallo

  Sähkönkin kanssa kannattaa nyt ottaa ihan rauhallisesti ja välttää ainakin yli-investointeja. Ensi kesänä sähköä on taas kaikki paikat täynnä ja hinta niin alhaalla, ettei siinä investoinnit itseään juuri takaisin maksa. Metsänomistajan ylivoimaisesti halvin ja tehokkain tapa käyttää varastoitua aurinkoenergiaa talvella, on lämmittää puilla.

  jees h-valta

  Oikein, Visalla on asiat mallissaan! Kumma kyllä puulämmitys on ikäänkuin se viimeinen hätävara jota suositellaan mutta näitä teknisiä maalämpö/ilmavesilämpörimpuloita lähes taivaanlahjana pidetään.

  Tolopainen

  Pitää laittaa sauna lämpenemään, kun sanovat että sähkön hinta on huipussaan. Ei se maksa yhtään enempää kuin mitä sähkösopimuksessa on sovittu. Käyttäjät voisivat päättää, että eivät maksa älyttömiä sähkölaskuja ensi talvena. Ei miljoonalta käyttäjältä voida sähköjä katkaista.

  Vihreää siirtymää joudutaan hidastamaan. Esim. Britanniassa rakentamista on jouduttu rajoittamaan, kun ei voida antaa uusia sähköliittymiä, joka lisäisi sähkön kulutusta. Kasvun rajat tulevat vastaan, väestö ei voi rajattomasti kasvaa eikä kaikenlainen kulutus.

  Ukrainan viljan puuttuminen markkinoilta aiheuttaa nälänhätää. Eikä se ole lähellekään maailman suurin viljantuottaja, marginaalit ovat ohuet, eikä ruokavarastoja ole kehitysmaissa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Tammikuun puolivälissä päättyy nykyinen sähkösopimus, joten on vuosien tauon jälkeen hakelämpö otettava lopputalveksi käyttöön. Toivottavasti ei niitä kahden tunnin sähkön säännöstely katkoja tule, sillä siinä ajassa tuppaa hakekattila sammua.

  Jätkä

  Minun kaverillani on pörssisähkö, jonka hintaa hän seuraa aktiivisesti. Hänellä on kesämökki, jossa ei ole verkkosähköä, mutta sähköt on asennettu.

  Osti valtavat akut GSM-tukiasemalta, jossa akut vaihdettiin määräajan tultua täyteen. Hänellä on akut peräkärryssä, jonka kantavuus ei taida riittää akkukuormalle ja hän lataa akut kotonaan melkein ilmaisen pörssisähkön voimalla, vetäisee kärryn mökille mennessään ja yhdistää töpselin omaan verkkoonsa. Akkusähköt riittävät kaikenlaiseen käyttöön hyvinkin kesäkauden, sähkökiuasta ei ole, liesi ja uuni toimii kaasulla. Vain normaaliin elämiseen tarkoitetut kulutuslaitteet pyörivät sähköllä.

  Tolopainen

  Liian työlästä, pörssisähköä ei pitäisi kenenkään valita yksityistalouteen. Sen hinta voi olla mitä tahansa, kun myydään pieniä eri päivittäin.

  Tolopainen

  Ol3 käynnistys on siirtynyt klo 16.00:aan. Realistinen käynnistysaikataulu noin isolle laitokselle on kolme vuotta. Kun suunnittelu oli pahasti kesken muutoksia tulee paljon.

  Metsuri motokuski

  Pörssisähkö on  hyvä vaihtoehto jos voi  säännöstellä sähkön kulutusta sopivasti vuorokauden aikana. Sähkölämmitteinen talo  on tietenkin  haastavaa jos sähkö kuluu  jatkuvasti sama määrä läpi  vuorokauden.  Välillä sähkö  on ollut  1  sentti/ kwh. Niin  silloin kun laittaa varaajat kuumaksi niin eihän se kallista ole.

  Apli

  Tämän päivän spot hinnat ja aurinkoinen sää, parasta mitä aurinkosähkö järjelmien myyjät ja asentajat voi toivoa. Kovaa on kysyntä moni pitää myös ilmastotekona. Hyvä hype menossa asian suhteen, kaksi naapurianikin meni tilaamaan paneelit omakotitalon katolle asennus lokakuussa.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 679)