Keskustelut Luonto SITRA-TURVE

Esillä 10 vastausta, 691 - 700 (kaikkiaan 706)
 • SITRA-TURVE

  Taas yksi putiikki laittaa ruutia turve-elinkeinon lopettamiseksi. Kun putiikissa on vihreäkaapuista porukkaa elätettävänä, tottahan mölähdys on paikallaan. Eräs Oras Tynkkynenkin on tekeytynyt erityisasiantuntijaksi sinne, ja tuskimpa olisi jättänyt sorkkimatta aihetta. Uutisissa nimi ei kyllä paistatellut..?!

 • MaalaisSeppo

  Nyt kannattaa panostaa villan alkutuotantoon. Eli puut energiaksi ja aukkopaikkoihin lammashakoja.

  Apli

  Yhä enemmän kuitupuuta menee polttoon, Kaipolan ja parin muun tulevaisuudessa suljettavan paperitehtaan osuudet helposti.. Nouseeko kuitupuun hinta? Tuskimpa ainakaan kovin paljon, puun tuonti lisääntyy jos Venäjä ei pistä tuontia seis. Toisaalta kysyntä säilyy hyvänä jatkossakin.

  Visakallo Visakallo

  EU on määrittelemässä vain tuuli-ja aurinkovoiman uusiutuvaksi energiaksi. Ilmeisesti energiapuutakaan ei hyväksyttäisi tähän joukkoon, kuten ei vesi- eikä ydinvoimaakaan!

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007629365.html

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei tuossa oteta kantaa energiapuuhun, vaan biomassalla on omat kestävyyskriteerit. Vesivoima on tosiasiassa uusiutuvaa, koska se perustuu veden kiertoon. Ydinvoima (fissio) on kokonaan oma lajinsa, jonka uusiutuvuutta on vaikea edes arvioida.

  http://www.mmm.fi/metsat/puun-kaytto/biomassojen-kestavyys

  hemputtaja

  Niinhän tuossa kävi kuin sopi odottaa, jos uutinen piti paikkansa. Väittivät, että turvetta polttavat lämpölaitokset etsivät kiiruulla korvaavaa polttoainetta (haketta) ulkomailta kun turve katosi niin äkkiä.

  Eikä siinä kaikki. Kertoivat joku aika sitten, että VAPO oli myynyt jonkun erillisen lämmitysyhtiönsä ja ulkomaisille sijoittajille tietenkin.

  Ei voi kuin onnitella loistavasti toteutuneista hiilidioksidi päätöksistä. Kyllä nyt luonto vihreitä kiittää.

  Visakallo Visakallo

  Valitettavasti Suomessa joudutaan nyt menemään pohjan kautta, ennen kuin suunta muuttuu. Se tapahtuu sitten kun lainahanat sulkeutuvat ja maan talous romahtaa.

  Puuki

  Ydinvoiman rakentaminen on uusiutuvaa työtä. Aina vähän ajan päästä uusitaan tod.näk. valmistumisvuosi ja työt & muu pähkäily jatkuu kuten ennenkin.

  Nyt kannattais jonkun (vaikka Lukessa) laskea mikä on turpeen käytön lopettamisen vaikutus kokonaispäästöihin, kun haketta tuodaan laivoilla ulkomailta.   Vaikutusta kotimaan talouteen ei tarvi laskea, kun sen tietää laskemattakin, että ei ole positiivinen.

  Kävin koeajamassa excavatorin ja kuokin vanhan turvemaapellon saran ojan auki ja muokkasin samalla pellolle mättäitä puun istutusta varten.    Päästötkin vähenee kun oja toimii taas ja puuta istutetaan sitomaan hiilipäästöjä ensi keväänä, jos ollaan tolpillaan.

  Kurki

  Nyt kannattais jonkun (vaikka Lukessa) laskea mikä on turpeen käytön lopettamisen vaikutus kokonaispäästöihin, kun haketta tuodaan laivoilla ulkomailta.

  Vaikea kysymys.

  Olisiko tuo niin että, kun Suomenkin  puujalosteiden viennissa ulos menevä hiili lasketaan Suomen päästöiksi, tuota tuontihakkeen päästöä ei laskettaisi Suomen päästöiksi, koska on tuontijalostetta?

  mulle

  Turpeinen on maamme suomi ja hyvinkin DDR syvälle salattu.

  Visakallo Visakallo

  Hämeenlinna seuraa Lahtea kohti hiilineutraalisuutta:

  https://yle.fi/uutiset/3-11661875

  Helsinki taitaa jäädä tämän sarjan jumboksi.

   

   

Esillä 10 vastausta, 691 - 700 (kaikkiaan 706)