Keskustelut Tekniikka Stihl ms201

Tämä aihe sisältää 473 vastausta, 45 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Jätkä 3 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 473)
 • Stihl ms201

  Merkitty: 

  Onko muilla kokemuksia kyseisestä sahasta? Itse ostin ja pakko huskun miehenä myöntää että stiili hallitsee noi moottorisahat paremmin, onse vaan niin mahtava peli sahata.

 • husku550xp

  Tolopainen taisi kärähtää juuri paskan puhumisesta.

  Tolopainen

  Sitä minäkin toivoisin, että olisin ollut väärässä, mutta kyllä tuo 241 vaisuus oli ikävä yllätys, katsotaan nyt jos tuo virkistyy kun tulee käyttötunteja lisää.

  Jätkä

  Täytyy Lenkopetäjälle myöntää, että osittain olet oikeassa. Kisakoneissa, jotka kiertävät korkealta ja kovaa, käytetän vakiotulppia vain lämmityskäytössä, koska niissä on silloin seokset sekaisin, kun ryypyn kanssa lämmityskäytetään. Kisatulpat ovatkin 2 – 3 numeroa kylmemmät lämpöarvoltaan, koska ne tulpat kuumenevat niin rajusti, että ne lämmön takia hajoavat. Lämmittelytulppa ei kestäisi sellaisia kierroksia ”pätkääkään”.

  Sahoissa käytetään hyväksi todettuja seiskoja, mutta jos tarvetta on, saadaan kuumempia tai kylmempiäkin tulppia.

  Valtuutettu HVA-kauppias sanoi hyllyssä olevan kymmenkunta erilaista tulppaa, hänellä on kaikki huskun tuotteet myynnissään.

  Normaalisahaajalla ei ole mitään vaaraa, vaikka tekisi ”Jätkåt”, eli talvella aina illalla saha sammutetaan täysiltä kierroksilta ryypyllä ja jätetään ryyppy päälle yön ajaksi. Aamulla saha lähtee laakista käyntiin.

  Jos oikeat tulpat eivät ”toimi”, on vika muualla.

  kkiila

  Hyvin harvoin sahojen tulpissa on mitään, oikeastaan ei koskaan. Moni niitä vaihtelee vaikka säätöön vaikuttavaa vikaa ei etsitä ja testata ollenkaan.

  Joilla saha leikkaa kiinni ja öljyä on ollut bensassa. Niin syy lähes aina itse ”metsurissa”. Näin voisin väittää.

  – Ruuvattu naukumaan laihalle ja sahattu, sitten narahtanut.

  – llmavuoto / häiriö polttoaineen saannissa, ( tämän kuulee heti sahassa jos ei ole kuuro )

  – Sahattu kuluneella männällä / renkailla.

   

  arto

  Kisatulpat ovatkin 2 – 3 numeroa kylmemmät lämpöarvoltaan, koska ne tulpat kuumenevat niin rajusti, että ne lämmön takia hajoavat. https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/cool-power-30pros-heli-low-smoke-1-gal-3-7l-polttoaine        …….Siinä oikea kisa poltto aine ei hajota  normitulppia ollenkaan…..Syttyy paineesta ja lämmöstä. Tämmöistä meikä käyttää.Hehkulla 100 % tulpalla 60/40 bensaa Ja saha karjuu.

  Jätkä

  Vanhetessaan tulppa kuluu, eli sen kärkiväli muuttuu,keskielektoidin pää pyöristyy ja sivuelektroidin vastaava kohta palaa pikkuhiljaa ohuemmaksi. Kipinä jää ohueksi, eli ei sytytä täydellä voimalla. Jos kärkiväli pääsee venähtämään liian suureksi, on se sellainen vastus, että sytytysvirran synnyttämä valokaari syntyykin ehkä helpommin esim puolan käämeihin ja jos se loikkaa siellä, se ei loikkaa muualla.

  Huolto-ohjeissa mainitaan, kuinka usein tulppa pitäisi vaihtaa. Se on yleensä samalla kertaa, kun pensiinisuodatinkin pitäisi vaihtaa.

  AINIIN: tehän ette vaihtele tulppia, ette vetorattaita, ette bensasuodattimia, ettekä teroita ketjua, kun viila kuluisi. Te sahaatte vain niin pirusti sahalla ja uusi saha hankitaan, kun vanha jää traktorin pyörän alle, taikka puristukset loppuu – Silloin se on tosi kevyt vedellä käynnistimestä – ei tosin lähde käyntiin. Kuitupuutakin samalla sahalla pitäisi sahata 2000 kiintoa ja siitä ylemmäs.

  Tuo ”liian laihalle ruuvaus”, Jos sahasta saa ulos täydet tehot, se on juuri sopiva ruuvaus. js seos on liian laihalla, sen kyllä huomaa tehon puutteena, eli ei kannata olla huolissaan, jos sahaustyyli on normaali.

  Kisoissakin tarkkuus-sahauksessa kaasu puristetaan pohjaan ensin ja sitten annetaan terän mennä oikeaan suuntaan täysillä.

  jees h-valta

  Mutta kun en lue myöskään mitään huolto-ohjetta. En edes tiedä missä semmoinenkin on. Tietysti kait netistä löytää mitä vaan. Kyllä se tänäänkin päiväsnäön pörräsi aivan kiitettävästi. En sitten tiedä mikä muu kuluu kuin äijä ja bensa. Noh, teräketjun jäteöljy alkaa huveta huolestuttavasti. Taitaa loppua ennen kuin urakka. Traktoria en vielä vie mettän puolelle ettei tule turhia vahinkoja mutta ei vielä tarvitakkaan. Kaikki kootaan sitten kuormaan omalla reisullaan.

  Jätkä

  Jeessi. Sinä olet ihan oma lukusi. Sinun sahasi pelaa maailman parhaiten, kunnes olet vaihtanut sen toisenlaiseen, joka on sata kertaa parempi ja joka toimii kuin unelma, eikä sille tarvitse koskaan tehdä mitään.

  Kun se sitten vaihtuu, muistuu mieleen, että sehän oli varikolla parin viikon välein, eikä sillä saanut sahattua kuin muutaman motin ”poltinpuuta”.

  jees h-valta

  Eipä ole ollut enkä usko että tulee näin käymäänkään. Silloin kun käyttö alkaa häiriintyä ongelmista on aika lampsia kauppaan ja ostaa uusi. Tuskin tuolla aivan kiire vielä, puristuksia on ja kierrosherkkä ja aina toimii.

  Lenkopetäjä

  Jos ei sahaa tarvi huoltaa nii ei kyllä tule käyttötuntejakaa vuojessa.täskäki varmaan joku inttää mutta siitäkös vaan

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 473)