Keskustelut Tekniikka Stihl ms201

Esillä 10 vastausta, 461 - 470 (kaikkiaan 691)
  • Stihl ms201

    Onko muilla kokemuksia kyseisestä sahasta? Itse ostin ja pakko huskun miehenä myöntää että stiili hallitsee noi moottorisahat paremmin, onse vaan niin mahtava peli sahata.

  • Jätkä

    En ole ketjunvenymistä erityisesti huomannut. Muuta varsinaista vikaa en ole huomannut, kuin alkutaipaleella liian pieni bensatankki. Se ”vika” on nykyään jo hoitunut melko hyvin niin, että mielellään aloittaa tankkaustauon, kun saha sanoo, että lopussa on. Kaksi omaa sahaa on vaatinut kaasuttimen vaihdon.

    Kummallisia kusipäitä ovat nuo piirimyyjien asentajat, kun eivät usko, vaikka meikäläinen sanoo, että kiihdytyspumppu ryppyilee. Koekäyttävät ja myöntävät: ”Vika on siinä”.

    jees h-valta

    Kun ovat niin asiakasystävällisiä etteivät kehtaa itseelliselle asiakkaalle sanoa ettei sahassa ole mitään vikaa. Tekevät juuri sitä jota asiakas kuvitteleekin ja rahastavat hymyssä suin. Ilman kiihdyttelyä, suorastaan viihdyttelyä.

    petep

    Yhden täyden päivän sahanneena muutama havainto sahasta. Sahurulle kevyt tapaus, tankki kestää   ihan siedettävän aja, 40-50 min .

    Tuossa on Jätkälle pieni videon pätkä josta voit katsoa miten leikkaa kiekkoja  😀  Yhden kerran uusi ketju teroitettu ohjurin kanssa. Ja joo ei ole superterävä,mutta minulle välttää kun parempaan en pysty. Ja ehkä sellainen havainto vielä että  saha on virkustunut  ensimmäisesta tankista ja ”kuulemma ” sekin on ihan normaalia.

    https://youtu.be/Vd0TSn-UJXY?t=1

    Jätkä

    Kyllä minä tiedän, miten saha leikkaa, kunnterä on kunnossa. Pikku-Tilhi herätti aikuisten metsäkurssilla hilpeyttä, kun rykäsimme tuulikaatojen kimppuun ja kuuset olivat kolmikymmenmetrisiä , rinnankorkeudelta yli 40 senttisiä ja tanakasti jäässä.

    Virnuilu loppui sillä hetkellä, kun vetäisin ensimmäisen rungon tyvestä poikki. Kun tuulikaatoa irroitetaan kannosta, kannattaa kannon pituus minimoida, eli sieltä sammalten ja mustikanvarpujen tyveltä sahaten.

    Uskokaa huviksenne, että terä pysyy terävänä paljon paremmin siellä, kuin neuvojen mukaisesti metrin kantoon sahattaessa.

    Kaikki sahat, joita olen laitellut, ”virkistyvät” käytön mukana. Huippu oli aikoinaan Huskun rivinelonen, joka tarvitsi n. 50 litraa bensiiniä ”sisäänajoon”, jonka jälkeen sahassa oli tyhjäkäynti ja tehoa tuntuvasti enemmän kuin uutena.

    Tuosta teroituksesta vielä: Ei riitä, että hammasta hangataan viilalla. pitää tarvittaessa panna klasit nenän päälle, että näkee, kuinka paljon pitää viilata, että särmä tulee teräväksi. Usein se pätkähtää teräväksi kesken työnnön ja sen jälkeen kaikki viilaus on turhaa.  Voi olla, että purupiikkiä olisi varaa madaltaa jo uutuusketjustakin, mutta ei paljoa. Pitää katsoa video…..

    Tolopainen

    Vain itsetuhoinenn menee sahaamaan moottorisahalla tuulenkaadosta rungon poikki alle metrin kantoon. Sehän voi nyökähtää päälle. Saahan niitä. tukkeja pikkusahallakin poikki, mutta kyllä ms 201 on talvisessa metsässä aika heikko esitys verrattuna kunnon moottorisahaan.

    Tolopainen

    Sahauksen opella on jäänyt paljon opittavaa työturvallisuudesta ja sahan valinnasta. Tuollaisella ms 201:llä  ei tee juuri mitään lumisessa ja jäisessä metsässä, kun saha tukehtuu puruihin. Sokea Reettakin näkee miten ahdas purukotelo noissa on. Shaa voi käyttää sulanmaan aikaan lähinnä karsintaan ja pienten puiden kaatoon.

    Jätkä

    Petep. Saha piristyy tuosta vielä. Kyllä ketju leikkaa sähäkämmin, kunhan kaikki palikat ovat oikein. Karsintatekniikassa olisi hieman hiomista: Saha lähemmäs vartaloa, karsittaessa ei saa sahata oman puolen oksia itseen päin, vaan oma puoli AINA työntävällä ja ensin – n. 80 -100 cm, sitten joko alapouolen oksat tyntävällä ja rungon takaa työntävällä. Sama uudestaan. Jos rungon alla olevat oksat ovat vääntyneet niin, että runko on ikäänkuin siirtynyt kantoa kohti, olisi toinen pyyhkäisy rungon takaa vetävällä terälla ja alaoksat vetävällä. Siis kolmelle pyyhkäisyllä kaikki oksat noin metrin matkalta pois.

    Monet heilauttavat sahaa esim katkaisun jälkeen vasemmalla kädellä vasemman reiden taakse. siellä on monella housuissa ja jopa reidessä sahan puraisujälki, sitä pitää varoa, eniten kaatosahauksen aikoihin.

     

    MaalaisSeppo

    Useampana talvena olen sthil ms 200 ja 201 tehnyt hankintahakkuuta. Järeimmät puut ( koivua, kuusta, haapaa) tyveltä n 40 cm. Ei vaikeuksia sahan osalta. Ei myöskään lumi ole haitannut sahojen toimintaa.

    pihkatappi pihkatappi

    Jätkältä asiaa tuosta karsinnasta. Kevyt saha mahdollistaa suorilla jaloilla työskentelyn, mutta ei se ole silti järkevää. Paljon nopeutisi karsinta, kun pyyhkäisee 3 oksaa puoleltaan kerralla, jalkoihin vauhtia lisää, eli ukko siirtyy vauhdilla ja jalat joustavat pyyhkäisyissä, sulkapallo ja jalkakyykky olisivat hyviä treenejä moottorisahatyötä varten. Kädet väsyisi painavammalla sahalla tuollaisessa turhassa sahan ilmassa pyörittelyssä ja tietysti selkä, jos yrittäisi suorilla jaloilla kurotella pitempiä pyyhkäisyjä kaukana rungosta.

    sitolkka

    Painava saha onkin hyvä opettaja sahan käsittelyyn. Jää turhat liikkeet vähemmälle.

Esillä 10 vastausta, 461 - 470 (kaikkiaan 691)