Keskustelut Tekniikka Stihl ms201

Tämä aihe sisältää 473 vastausta, 45 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Jätkä 8 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 3 vastausta, 471 - 473 (kaikkiaan 473)
 • Stihl ms201

  Merkitty: 

  Onko muilla kokemuksia kyseisestä sahasta? Itse ostin ja pakko huskun miehenä myöntää että stiili hallitsee noi moottorisahat paremmin, onse vaan niin mahtava peli sahata.

 • kim1

  Sen verta olette sahaa kehuneet,niin täytyy vain todeta että onhan se oma saha vissiin vähän vajaatehoinen..( aika tuore malli oli silloin kun sen ostin..,siis se perinteisellä kaasarilla varustettu malli.).

  Elikkä vissiin uutta kaasaria vailla,tai sitä päivityskittiä…

  Toki varmatoiminen 361 on ollut se ykkös saha.,siksi en liikoja ole sen 201:sen perään murehtinut..p.s.toivottavasti tällä viikolla ostamani  261 on  vikavapaa.

  sitolkka

  Muutama saha on tuossa peruskunnostettavana. Kaikkiin on vaikea suomesta löytää alkuperäisosaa, mutta netin kautta ulkomailta löytyy yleensä jostain aina. 242 huski on minulle se mieluisin peli. Muut sitten tulee sen jälkeen.

  Jätkä

  ”Useampana talvena olen sthil ms 200 ja 201 tehnyt hankintahakkuuta. Järeimmät puut ( koivua, kuusta, haapaa) tyveltä n 40 cm. Ei vaikeuksia sahan osalta. Ei myöskään lumi ole haitannut sahojen toimintaa.”

  Järki käteen ja pidetään terähuolto huipussaan. Olen justiinsa samaa mieltä.

  Onhan se tankin kesto lyhyt aika, kun Huskun 550:n tankki kestää 2 tuntia, mutta jos on vielä nuorehko ja kuntoa riittää, niin se rytmi on sopiva, että tankillinen ja tauko – tankillinen ja tauko jne.

  Joka tauolla hipaisu terään, mutta ensin saha tankataan aina. sitten kahvia tms ja vaikka joku välipala, eikä mitään tupakkataukoja tms, vaan heti saha käyntiin.

  Tuon karsintatekniikan opettelin Ruotsalaisilta Jonseredin mannekiineilta ja samoin meille tuli paluumuuttajina ruotsista metsureita, jotka olivat jo vuosikausia karsineet sahalla. Evolla ”Topi” opetti juurtajaksaen tynkäkarsinnan ja kehittelin siitä mahdollisimman vähäliikkeisen ja tehokkaan. Tuollaisessa hento-oksaisessa kuitupuussa työnnän omaa puolta kaksi kertaa peräkkäin ja pääsen yli 1,5 metriin asti, sitten ne kaksi muuta pyyhkäisyä saman pituisina, niin kolmella pyyhkäisyllä päästään eteenpäin jopa kaksi metriä. Rauhalliset, mutta tehokkaat liikkeet ja ollaan huipulla. Ikänä ei saisi vetää omia jalkoja kohti. Kun samaa kohtaa katrsiin kolmekin kertaa, sanon sitä tyyliä ”Hankaamiseksi”. Opetuslapset ei tykänneet siitä sanasta, mutta kyllä hankaaminen loppui.

  Myös sen Siilinjärveläisen Metsolan opetusvideoilla se ukko hankasi ja huitoi karsintaansa turhan rasittavan näköisesti.

  Kerran oltiin rankahakkuukurssilla Pieksämäellä katsomassa, kun opettivat metsureille rankahakkuuta suorimalla. joku pyysi minua näyttämään oman tekniikkani ja minähän näytin. porukka oli melko hiljaa, kunnes Gladin Reijo sanoi: ” Ei tuo Jätkän tekniikka ole samanlaista kuin mitä teille on opetettu, mutta on se halvatun tehokasta”. Totesin siihen vain, että Pyrkikää tähän!

   

Esillä 3 vastausta, 471 - 473 (kaikkiaan 473)